Sevginin bulunmadığı yerde us da arama. -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
tek tek ve bütün birisi sendin kesin içimdeki boşluğu aşarak yerinde kullanılan onurlu bir sözcük gibi kuruluyordun cümlelerime imgeler değildi artık hamağımı sallayan incelten zamanı ve büyüten geceyi geceden öteye geceden ötesi nar çiçeği sabahlara taşınan tetiği çekilmiş yaşamdı ben iki kişiydim o yaz / göl mevsiminde birisi sendin kesin birisi sıyrılmıştı kendisinden çırılçıplak -çıplaklık gelişimizde ve gidişimizde vardı ölmeye başlardı her şey daha ilk adımında- çıplaktık... kendimizdik... başlangıcı olmayan masallarda çiğnenmiş kimlik ve kişiliklerimizden uzak korkuyorduk ... yalnızdık şaşkın ve şaşırtıcı bir basmada desendik... tek tek ve bütün tenimize güller döşerdi güneş turuncu adımlarıyla genç kız nefesi kadar sıcak sıcaktı hazirandı yazdı çıplaktık... zamanı atmıştık eski bir giysi gibi sırtımızdan zaman yoktu... zaman yoktu belki de... mine çiçekleri miydi zaman / kısa ve dolu damarlarımızda yavaş yavaş akan bazan susar kendini örterdi kendisiyle zaman yoktu / belki de anılardı... anılarda yüzlerdi ıslak kayıp bir kent gibi suda sazdı göl mevsiminde zaman taş binalardı iri tokmaklı kapılardı zaman durmuştu İznik'te belki de zaman yoktu ama ben iki kişiydim o yaz / göl mevsiminde birisi sendin kesin birisi kendini yaratıyordu sil baştan...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © emre gümüşdoğan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |