Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza |
|
||||||||||
|
Gece dalýna sýðýnan serçeyi,sarýyý, mor eksiði? Dýþarýsý dipçik, dýþarýsý suç duyurusu/fuþya Tay lekesi,Kurt lekesi/Kýzýlay da rastlanýlan acemi okyanus Þehvete deðen sancý,mavi gergefli düþ Hüzünden arýnmýþ güz gönder bana Acemaþiran dudaklý Dilber…! Bir Þairi ele veren karþý çýktýklarýdýr Bilmez mi nazlý Selvi? Bilmez mi? Kasýklarý Çimen yeþiline özeneni? Sen ki Cennet çamurumsun/Uzak bir türkü/taba Judas sýzýsý nefes,eritilen külçe acý/pürtelaþ Gözünden arýnmýþ cüz gönder bana Acemaþiran dudaklý Dilber…! Mýsrayý ateþle,diþlerimi tükür,yalazla Aþk mýsra görmeye dursun soyunur hemen Hiçliði kaybetmek denir buna/Deli su çiçeðim Þiir bir günahý temize çekmektir Ya balýk ,ya yasak elma…Kovasýz kaldým Ruhun fermuarý elesker kokuyor/aðýt biçenim/magenta Sözünden arýnmýþ yüz gönder bana Acemaþiran dudaklý Dilber..! Sonbaharsýn sen ,hep öyle kal,asil ve maðrur Karýncalarýn dilini bilenim/aþeke,üryan,deli bal En hassas saat sinesinde,turnalarý suya indirenim Güz sürgünü dudaklarýn içinden, trenler geçer/ekru Ýki mayýn çukuru,iki frezya,Akþam yeþili,hardal sarýsý Sökük alfabe,yarýnýn karanlýðý,keþiþ/Sýhhiyede beklenilen Zümrüt Ölümden arýnmýþ nüz gönder bana Acemaþiran Dudaklý Dilber…! Servet ALKAN 25.05.2021/Malatya
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Servet Alkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |