..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Hüseyin Ýbiþ




9 Aðustos 2021
Güvendiðiniz Daðlara Kar Yaðmasýn  
Hüseyin Ýbiþ
deðerli okurlarým kaleme aldýðým bu yazýmda güven konusunu paylaþacaðým. güven deyipte geçiþtirmemek lazým aslýnda aðýzlardan çýktýðý gibi kolay bir þey olmadýðý aþikar.


:EFC:
GÜVENDÝÐÝNÝZ DAÐLARA KAR YAÐMASIN


Deðerli okurlarým kaleme aldýðým bu yazýmda sizlerle güven konusunu paylaþacaðým.
Güven deyip de geçiþtirmemek lazým. Aslýnda aðýzlardan çýktýðý gibi kolay bir þey olmadýðý aþikâr. Güven insanýn insaný tanýmasýnda, dostluklarýn baþlayýp bitiþinde çok önemli bir faktördür. Bir sürü arkadaþlýðýn, dostluðun hatta ailevi birlikteliðin güvensizlik nedeniyle sonlandýðýna hepimiz þahit olmuþuzdur; olmaya da devam ediyoruz.
Bu konuda çok acý tecrübeler edinmiþ bir þahýs olarak bu konuyu siz deðerli okurlarýmla paylaþmanýn büyük bir önem arz ettiðine kanaat getirdim. Sonra da insanlarýn hayatlarýnda neleri yaþayabileceklerini anlayabilmeleri için bu yazýyý kaleme almaya karar verdim. Hani derler ya yaþamayan bilemez bu acýyý, gerçekten de öyle dostlarým. Ýhanetin acýsýný yaþamayan bilemez. Dostlarýndan yediðin zýlgýt insanýn içini bir baþka acýtýyor.
Yukarýda da bahsettim deðerli okurlarým, ben çok acý tecrübeler yaþadým. Bekarlýk yýllarýmda birilerine güvenerek bazý sýrlarýmý paylaþtým. O sýrlarýmýn çarpýtýlarak babama yalan yanlýþ anlatýldýðýný öðrendim. Anladým ki bu devirde her derdimi bir baþkasýyla paylaþmam doðru deðilmiþ. Çocukluðumda bana çok söylenirdi. “Sen insanlara çabuk güveniyorsun. Yalnýz bu temiz kalpliliðin ileride senin baþýna büyük iþler açacak, bunu unutma!” diye tavsiyeler alýr kulak asmazdým. Burnumun dikine gider, kendi bildiðimi okurdum. Söylememem lazým gelen her þeyimi sýr tutmayý bilmeyenlerle paylaþmaya devam ederdim. Fakat güven konusunda bu kulak asmazlýðýmýn bedelini aðýr bir þekilde ödeyerek tecrübe sahibi oldum.
Atalarýmýz boþuna söylememiþler: “Söyleme sýrrýný dostuna. Dostunun dostu vardýr, o da söyler dostuna. Güvenme dostuna, saman doldurur postuna.” Gerçekten de postumuza saman dolduran çok oldu. Yüzümüze güldü, arkamýzdan kuyumuzu kazarak içine düþmemiz için elinden her ne geliyorsa yapmaktan kaçýnmadý.
Hayatýmda yapmýþ olduðum en büyük hata, yüzüme her güleni dostum sanarak onlarla dertlerimi paylaþmak oldu. Þimdi birkaç kiþi var hayatýmda, yaþadýðým güzel ve kötü olaylarý paylaþtýðým. Bu kiþilerin baþýnda canýmdan çok sevdiðim hayat arkadaþým
geliyor. Zaten hayatýmda daðýlan birçok þeyi onun sayesinde toparladým.
Ýnsanlara anlatmak istediðim, benim yaþadýðým acý tecrübeleri yaþamamak
için verilen tavsiyelere kulak asmazlýðý bir kenara býrakmalarýdýr. Yoksa telafisi mümkün olmayan büyük yanlýþlýklar yaparak dünyalarýnda parlayan ýþýðýn sönmesinin nedeni olacaklardýr.
Arkadaþým dostum diyebileceðiniz insaný seçerken çok dikkatli olmanýz lazým. Çünkü sizin için önemli olduðunu düþündüðünüz her þeyinizi ona emanet edeceksiniz. Senin sýrlarýný bir baþkasýna satandan, ona olan güvenini boþa çýkaran hainden ne dost olur ne de arkadaþ. Zaten adý üstünde hain! O yüzden atalarýmýzýn söylediðini bende söylüyorum: Her yüzünüze güleni dost sanmayýn. Ýnsanlarýn en çok yaptýðý hatalardan biri, birkaç güzel söze tav olmasýdýr. Birtakým testlerden geçirmeden kimseyle hiçbir sýrrýnýzý paylaþmayýn.
Elbette insan kusursuz deðildir. Her insanýn bir kusuru vardýr fakat hýyanet en büyük kusurdur. Dost seçimi konusunda yaptýðýnýz yahut yapacaðýnýz bir tek yanlýþýnýz
size çok pahalýya mal olabilir.
Evet, deðerli okurlarým! Ne olursa olsun sizlere verilen tavsiyeleri kulak arkasý etmeyin. Kýymet bilmeyenlerle paylaþýp da sýrrýnýzýn heba olmasýna izin vermeyin.
Sizler için paylaþýma sunduðum, satýrlara döktüðüm bu konuda büyüklerimizin çok güzel bir sözü daha var: Karnýnýn sakladýðýný kardeþ saklamaz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn
Ýmtihanlarýmýz Baþarýsýzlýkla Sonuçlanmasýn
Engellere Yenilmeyelim
Ýnsanlýðý Kinin Karanlýðýna Býrakmayýn
Özgüveninizden Mahrum Kalmayýn
Gözlerinizde Ýntikam Ateþi Yanmasýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Zihinlerinizi Boþluklar Ýþgal Etmesin
Karakterinizden Ödün Vermeyin
Etrafýnýza Küçümseyen Gözlerle Bakmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.