Bir önyargıyı yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Yarim o gözlerin benim sebep harâbe oldu çâre Şu etti bende aşkı ihyadır o gözlerün yâr Eder olan güzel nihal canım fedâ ilerde Nasıl ki ben aşık isem senin sinen de yan yâr Anar mısın doğariken şu mehtabım süzülme Zehirli yâresin de goncafer çiçeklerim yâr Yürekte bin tahir olup biten senin simân ne? Riyâ, riyâ neden bu rîya sevgilim canım yâr Olup biten aşıkların diyarlarında dert ne Lalem solunca gel bu yerde bir o var canım yâr Benim aşîyanım o dur ilaç değil pârême Aşîyanın olur Nedîm kulun yeter ki sen yâr Niçin gider tavırların sorar da isterim be! Adım Nedîm, sinem yanık gören ne der, derim yâr Senin acın benim acım olur ya sadparême Şu gönle anlatırsa anlatan, bakan olur yâr Aşıkların levendi şuh olur gören kasîde Gören konuşmasın, seven gönül ne der güzel yâr Bizim gurub batar, batar gönül nedir o çâre Yüzün güzel, sesin güzel, o âh güzel, sevin yâr Revân, dihân, kaşın kemân yarım kalan sevinme Halis mi hâlis cihân cemîlisin bilirmisin yâr Ömür boyunca saklasam bu aşkı şuh yürekte Gönülde kalmamış sabır selâmetim görür yâr Selam verip de yaktı bil benim acımda çâre Nedîm Nihâl yazar kalem şaşar, şair şehit yâr Kırar, yakar harap bakar Nedîm halin ne yâre Yüzüm necis içinde sen afîtabım olan yâr Ferid şu şeyda münferid neşem olunca sende Hayatta gülmedim deleylenen benim canım yâr Neşemdi sînen de açtığım gülün ilahça çâre Teninde düştü tanrı kıskanır güzel gözün yâr O Leyladır bazen doyulmayan rüyâ, o çâre Cihan bilen a'bad bu gözler yaktı yıktı yâ yâr Sinende güllerin cihan şaşar güzelliğinde Bu feryadım ne çî, o ihtiyâri zûlümün yâr Şu genç ömür tükendi aşkının o işvesiyle Musalla taşlarında yâremin o imza var yâr Bu yıldızın, seherlerin, cihan sığar gözünde Güneş doğar seninle yıldızım açıldı sen yâr Cihâna müptelâ tabip kapansa, bitse şuh şu yâre Gazel tükendi, aşkı etti içlerim divâne Sürür peşinde tüm cihân tarûmarım ha bilse Acep neden bu tavrı, servi şuh revan gelin yâr Deniz ve mehtabın ta fecre beklenir biçâre Duâ olur içimde kalmadım içinde bir yâr Gelen yolunda yıllarım dağıldı, sadparême İlaç olur mu bilmesin, yolumda beklesin yâr Kavuşmamız semânı fecre kaldı yâr içimde İçimde vuslatın heves kalır o gül senin yâr Deletme gönlü, arz-u fîganım dolar cihâne O şems-i râhşanım, siyah dolan yüzün acır yâr Üzünce kendi kalmasın başında tek üzünce Nedir bu dertlerim yeter gözümde aktı yaşlar Nedîm Nihâl bu derde kul olur, aşık peşinde Tükendi şâiran, Nedîm Nihâl kalır viran yâr Kasîde bitse oldu bak cihanda son abîde O bendeniz şair Nedîm Nihâl o hayranım yâr Cihânı tüm şuâra şaştı kaldı bende hâme Arif kalem sahip olan benim, güneş de var yâr Unutturur mu tüm cihân adın nedir nedîme Kasîde çok şükür sonun yakın biter o şimdi yâ yâr Ya Allahım, kasîde bitti çok şükür kasîde Kapım kapandı üç günüm için kasîde, yaz yâr Onun da kuvvetinde saklı bin tanem kasîde Kasîde yâr Kasîde yâr kasîde yazdı ben yâr Denizlerin o ardı çokça izletir kasîde Bakar mısın semâna, hepsi bir rüyâ, tarûmar, Tarûmarım cihânda, bulma bak olur mu çâre Nedîm Nîhal sonayda yazdı defterinde bak yâr Kahırlarım dolar, ilaç olur mu defterimde .-.-.-.-.-.-.--
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
![]() | Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2023 | © Nedîm Nihâl, 2023
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |