Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Hepsi býrakýp kaçtýðý zaman, Beni anlayacaksýnýz, halbuki ne kadar yalnýz olsam da ben, Gelir bana muhtaç kalacaðýnýz an... Kimse anlamýyor hâlimi, utanýrým konuþmaktan, Ve her þeyi bir çift tanýdýða anlatmaktan, Ben ölüyorum, annem bile farkýnda deðil babam, Onlarýn da suçu yok, konuþan dilsizim inan... Gitsem de Arkadaþ zekaiyi görsem, Görsem de bir güzel dertleþsem, Kimse olmadý hiç yanýmda bilemem, Nasýl bir þeydir dostluk, dolmaz bir boþluk... Seni anarým sabaha kadar Ilgýn, Belki de benim tek dostumdun, candaþýmdýn, Benim ilk kez sevdalandýðýmdýn... Seni sabaha kadar durdum da andým... Nice zaman geçti üzerinden Ilgýn, Keþke beni sevdiðini anlasaydým... Þimdi baþkasýnýn elinde kim bilir ne yaparsýn, Keþke anlasaydým... Benim gerizekalý kafam! Anlaþýlmaz biçim tasam! Sabah kadar seni aðlasam! Gözümü yummadým, sabaha kadar! Ben ne salak herifmiþim, gözü görmez körelmiþim, O yüzüme gülüp arkamdan öldüren kahpeye yenilmiþim... Seni içtim durdum sabaha kadar! Ben asla unutmayacaðým seni, yeminim bakî, Ýkimiz bir fidanýn güller açan dalýydýk! Biliyorum ben senin bir zeman dermanýndým... Hala bazý geceler, aklýmdan geçersin ýlýk ýlýk... Bu kahýr mektubu, olur intihar satýrlarým, An gelir! beni özlersin Ilgýn, O güzel gözlerin her zeman býkkýn, Seni teselli edecek yok muydu arkadaþýn! Geldin de Ilgýn, sen bana çattýn! Bu kahýr mektubu, bir intihar demecidir! Küskün kaldýðým dostlara özür dilekçesidir... Gözümden akan kanla yazýyorum kahýr mektubunu, Bana kalan aþkýnla yazýyorum en içten arzumu... Birazdan içerim, sarhoþ olurum ölmek dileðiyle, Soðuktan titrerim sana kavuþmak ümidiyle... Þu camdan atlamak isterim dertler denizinde, Seni andým durdum, SABAHA KADAR ILGIN! Ben hep yenilmeye mahkum muyum? Ben hep ezilmeye mecbur muyum? Ýtirazým var kadere, dertlere, her þeye... Bak, bak, bak, bak, bak, bak... Ýçimdeki büyük aþký hangi roman anlatacak, Hangi þair, hangi kitap, hangi þiir Þair Nedim mi anlatacak? Þimdi çok yorgunum, kalmadý tebessümüm, Bir dokunsanýz aðlayacaðým, o kadar üzgünüm... Necis içindeyim, kedime bir an bakmýyorum, Beni kimse sevmez, ne gerek var diyorum... Hepsinin sebebi sensin! Sensin! Sensin! Dil harabý aþkýmýn, Sensin! Sebebi berbadýma... Artýk! eþlik etmem meyhane þarkýlarýna... Senden sonra tevbe ettim þarký da okumaya, Cehennem azabýyla hazýrým artýk yanmaya, Hayatým niye çok zor! Tanrým! Tanrým! Tanrým! Tanrým! Tanrým! Tanrým! Tanrým! Sahte dostlar, yanlýþ sevgililer, Her þey sanki beni yenmiþler... Üzerimde sanki bir ölüm aðýrlýðý var, Ne zaman çoþkulu bir çifti görsem... Orda aðlayasým, sözlerim gelir... Aklýmda bir kere daha seni görsem, Gördüðüm yerde seni, öldüresim gelir, Ne zaman iki satýr yazmaya kalksam, Alemin merkezi olursun, ne olur yerimden kalksam. Pencereden dýþarý baksam, Seninle karþýlaþsam... Sevda ektim kalbime, Yalnýzlýk biçiyorum, Her gece kederdeyim, Ýçmek istiyorum, Dünyadan uzaklaþýp, gitmek istiyorum Ilgýn bu gece, ölümümün sebebi yalnýz sensin. Elveda, elveda deyip bir gün; Viran edip gönlümü, Ayrýlýp gidiþinin, bu gece yýl dönümü! Elveda! Elveda! Elveda deyip bir gün Viran edip gönlümü; Ayrýlýp gidiþinin bu gece yýldönümü! Ayrýlýk öyle zordur, Kimsesiz kalan bilir, Gözyaþý ne demektir, Her gün aðlayan bilir... Karýþtýrmýþ kaderim þu gönlümün harcýný, Yaþ döküp ödüyorum þu bahtýmýn borcunu... Her þey yalnýz senin için, üzme kendini, Belki bugün belki yarýn, anlayacaksýn, Çok sevdiðimi, anlayacaksýn... Ayrýlýk mý çýktý falda... Sen bir yanda, ben bir yanda... BÖYLE BÝR AÞK BU ZAMANDA! Aþkýn kalmadýðý bu dünyada, Saf sevgiden ördüðüm þu duvarda... Rüzgar gibi geçti yýllar, Tutulacak dal kalmadý... Bir an mutlu olmak için, Çekilmedik dert kalmadý... Senle dolu özlemlerim, dilimdedir sitemlerim, Düþman çýktý sevenlerim, sýðýnacak dost kalmadý... Sarýlacak dost kalmadý... Bekleyiþle özleyiþle, ömrüm geldi geçti böyle, Gözyaþlarý döndü sele, aðlamadýk gün kalmadý... Yaþanacak güz kalmadý... Bir yalanmýþ tüm gerçekler, o ümitler, o dilekler... Bir yalandý, tüm gerçekler, o hayaller o bilgiler... Boyun büktü hep çiçekler, koklanacak gül kalmadý Bir an mutlu olmak için; Yürünmedik yol kalmadý, Yaþanacak gün kalmadý, Bir an mutlu olmak için; Çekilmedik dert kalmadý, Yaþanacak gün kalmadý... Mazide kaybolan o hatýralarý, Unutma yeniden ara ne olur... Kalbin sýzlayacak baksan bir bana Yine ilk gün ki gibi gülümse bana Ýçimde bir his var, aðlamak istiyorum Belki çok uzaktasýn, bunu da biliyorum Kader kelepçesini elime vurdu felek Bin þiir yazdým sana Bir þarký yaptým sana Mutlu günüm her þeyim ah beni hatýrlasana Masalarýn üstüne ismini kazýyorum Bu kahýr mektubunu bin kere yazýyorum... Ilgýn Ýçin; Ilýk bir nefestin içimde sen, sanki þen þen alevlenen Leman parlayan bir güneþ, heves zülfükârsýn bilirmisin Gecem gündüzüm, her þeyim bilirsin ki sensin o mahveden Irak görme oldukça kevd duraklardayým sen bilirmisin Ne etsem yarar yok, içimde bir aþk dolar cilve meylenen *--*--*-*--*--*-*-
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Nedîm Nihâl, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |