..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Şiir, seçmek ve gizlemek sanatıdır. -Chateaubriand
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Güven ve Güvensizlik > GAYE DİLEK GEZER

10 Mart 2022
Samimiyet İstiyor İnsan  
Çıkarsız iletişimler

GAYE DİLEK GEZER

Samimiyet istiyor insan dili süslü, yüzü sahte gülüşlü, beyni çıkar sürüşlü insanlar görmek istemiyor. Madalyonun diğer tarafından bakacak olursak konuya bu insanlar bize ne olmamız değil ne olmamamız gerektiğini öğretiyor aslında ama yine de ders almıyor, hatalarımızın farkına dahi varamıyoruz. Bitmiyor ki hiç insanın kendisiyle kavgası bu aslında tümüyle benlik davası. Ey insan uslan, yeter kendinle kavgan.

:AJAD:
GAYENİZ ÖZÜNÜZ OLSUN (GAYECE SÖZLER)

Samimiyet istiyor insan dili süslü, yüzü sahte gülüşlü, beyni çıkar sürüşlü insanlar görmek istemiyor. Madalyonun diğer tarafından bakacak olursak konuya bu insanlar bize ne olmamız değil ne olmamamız gerektiğini öğretiyor aslında ama yine de ders almıyor, hatalarımızın farkına dahi varamıyoruz.
Bitmiyor ki hiç insanın kendisiyle kavgası bu aslında tümüyle benlik davası.
Ey insan uslan, yeter kendinle kavgan.
Özü sözü bir, güvenilir insanları özlüyor insan. İnsanın modern çağdaki tanımı ‘’benlik, bencillik, çıkar sevicilik’’ olmamalı ve sevgi suları kurumamalı asla.
Kendine güven duymayan insanların oluşturduğu güven sorunları yüzünden iletişimler bozuluyor ve toplumun kanına bir kanser gibi yayılıyor bu illetler.İletişimi bozan etkenlerden en mühimi de her şeyi kişiselleştirmek oluyor maalesef çünkü insanlar bilinçaltı sorun ve de mesajlarını yeni kişilere entegre edebiliyorlar hemen. Eleştirmekten sevmeye fırsat bulamıyoruz oysa saldırdığımız her insan kişiliğimizden önemli değerler çalıyor.
Kendimizi sevgi, vicdan, ahlâk ve bilgi başaklarıyla var etmekte geç kalırsak huzursuz bir toplum yaratırız çünkü mutsuzluk salgın bir hastalık gibidir bulaşıcıdır ve tüm topluma sirayet eder.
Dünyayı sevgi kurtaracak denir ben de diyorum ki özde, dengede ve samimi olmak kurtaracak çünkü her sevgi sağlıklı değildir sağlıklı kişiler ve de kişilikler sağlıklı sevgiler doğurur ve de sağlıklı iletişimler samimiyetle yoğrulur. Güzel enerjilerse bumerang gibi yine bize döner. Toplum ya da başkaları bize ne diyemeyiz çünkü toplumdaki her sorun bireyi de etkiler. Genelden özele, özelden genele güçlü bir akıştır bu görülen.
O halde samimi ve özde olmaktan vazgeçmeyip haykıralım güçlüce: ‘’merhaba özüm!’’
Sonra da kararlı bir şekilde özümüze, benliğimize ve de güzel değerlerimize sahip çıkalım çünkü özünden kaybedenler ruhunu da kaybedelerler ve sadece bir bedenden ibarettirler.
Bu yüzden de erdemli yaşamak varlığımıza en güzel hediyedir. Dilerim bunu başarabiliriz çünkü samimiyetin huzuruna ancak öyle varabiliriz.

Ne mutlu özde ve özünde olanlara! Gayeniz özünüz olsun, sevgiler.

Gaye Dilek GEZER.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Riyakat

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Sessiz Konuşacağım [Şiir]
Gelir misin Yar? [Şiir]
Yaşama Bakış [Şiir]
Öteler Ötesinden (Manevi Şiir) [Şiir]
Nokta Tutulması [Şiir]
Acı Duymasın Kalbin (Öldürülen Kadınlara İthafen) [Şiir]
Sen Çanakkale'sin [Şiir]
Sen de Unutursun [Şiir]
Nedensiz Veda [Şiir]
Affet Sevdiğim (Mizahi) [Şiir]

GAYE DİLEK GEZER kimdir?

Gayretler bitmedikçe GAYELER, GAYELER bitmedikçe gayretler bitmez. Hiçbir yazımız paylaşılmadan gelişmez. VAR OLSUN güzel okurlar!

Etkilendiği Yazarlar:
Etkilenmeyi sevmiyorum ama Simyacı romanını ilk okuduğumda yok artık sanki ben yazmışım deyip yazarın burcunu araştırmış ve aynı burçtan olduğumuzu görmüştüm şaşırarak.

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © GAYE DİLEK GEZER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.