..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Osman AKTAÞ




25 Nisan 2022
Politik Batakta Bir Saz  
Osman AKTAÞ
Ermeni soykýrýmý iddiasýnýn kabulü için meclis önergesi veren Garo Paylan "7 yýldýr ayný teklifi veriyorum, böyle bir linçe maruz kalmadým" diye açýklamada bulunuyor. Yedi yýldýr hiçbir tepki görmemesi enteresan deðil mi? Ben her tür önergenin her ortamda verilebileceðini düþünüyorum. Çünkü aslý astarý olmayan þeyleri meþrulaþtýrýp, kendisine düþman saðlayýp, sonra da bunlarla mücadelede baþarýlý olduðunu gösterme çabasý içinde olan bir hükümet var.


:DIJ:
Ermeni soykýrýmý iddiasýnýn kabulü için meclis önergesi veren Garo Paylan "7 yýldýr ayný teklifi veriyorum, böyle bir linçe maruz kalmadým" diye açýklamada bulunuyor. Yedi yýldýr hiçbir tepki görmemesi enteresan deðil mi?

Ben her tür önergenin her ortamda verilebileceðini düþünüyorum. Çünkü aslý astarý olmayan þeyleri meþrulaþtýrýp, kendisine düþman saðlayýp, sonra da bunlarla mücadelede baþarýlý olduðunu gösterme çabasý içinde olan bir hükümet var.

Bugün biri çýkýp Ermeni soykýrýmýnýn varlýðýndan söz ediyorsa, geçmiþ zaman içinde bu konuya hükümet temsilcilerinin yaklaþýmýna bakmak lazým.

Ýþte dönemin Baþbakaný Sayýn Erdoðan'ýn 23 Nisan 2014'te Ermenilere Taziye mesajý:

“Sayýn Aram Ateþyan,

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili

Ermeni vatandaþlarýmýz için özel bir anlam taþýyan bugünde, Birinci Dünya Savaþý þartlarýnda hayatýný kaybeden tüm Osmanlý Ermenilerini bir kez daha saygýyla anýyor, çocuklarýna ve torunlarýna taziyelerimi sunuyorum.

Osmanlý Ýmparatorluðu’na ve Cumhuriyetimize yaptýklarý ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi katkýlarý daima takdirle hatýrladýðýmýz Ermeni toplumunun, coðrafyamýzýn her köþesindeki hatýralarýný güzel duygularla yâd ediyorum.

Bu vesileyle, rahatsýzlýðý sebebiyle tedavi gören Patrik Sayýn Mesrob Mutafyan’a da þifa temenni ediyorum.

"Acýlarý unutmadýk, baþ ettik"

Deðerli Ermeni vatandaþlarým,

Ýnsanlýðýn en büyük felaketlerinden olan Birinci Dünya Savaþý’nda, Osmanlý Ýmparatorluðu sýnýrlarý içinde de her milletten milyonlarca insan ebediyete intikal etti.

Bu savaþ sýrasýnda, etnik ve dini kimliði ne olursa olsun, benzer þartlar altýnda hayatlarýný yitiren Osmanlý vatandaþlarýnýn tamamýný da rahmetle ve hürmetle anýyorum.

Türkiye Cumhuriyeti devletini, bu acýlarý unutmadan ama bunlarla baþ etmesini de bilerek kurmayý baþardýk.

Bugün de, huzur, barýþ ve kardeþlik temelinde daha güzel günlere ulaþmak için, etnik ve dini kimliðine bakmaksýzýn, tüm vatandaþlarýmýzla, dostlarýmýzla birlikte çalýþýyor, mücadele ediyoruz.

Yüz yýl önce, ortak vatanýmýzý iþgal için dünyanýn dört bir yanýndan gelenlerin torunlarýný, bugün, savaþý lanetlemek, barýþý ve dostluðu yüceltmek için Çanakkale’de coþkuyla aðýrlayabilen bir kültüre sahibiz.

Ermeni toplumunun geçmiþte yaþadýðý üzüntü verici hadiseleri bildiðimizi ve acýnýzý samimiyetle paylaþtýðýmý bir kez daha ifade ediyorum.

Osmanlý Ermenilerinin dünyanýn her yerindeki torunlarýna gönül kapýlarýmýzýn sonuna kadar açýk olduðunu da bilmenizi istiyorum.

Sizleri en kalbi duygularýmla selamlýyor, hepinize sevgilerimi, saygýlarýmý sunuyorum.” Uçlar doðuran hadiselerin yaþanmýþ olmasý, Türkler ile Ermeniler arasýnda duygudaþlýk kurulmasýna ve karþýlýklý insani tutum ve davranýþlar sergilenmesine engel olmamalýdýr."

Bu açýklamayý soykýrýmla suçlanan bir devletin baþbakaný yapýyorsa, Her aklýna esen kiþilerin bu konuyu dillendirmesinden daha doðal ne olabilir? Demek ki, bu küstahlýðý gösteren kiþinin cesaret aldýðý kaynak da meydanda. Sen tut devlet olarak birini alabildiðine þýmart, sonra da “Sen yanlýþ yapýyorsun” diye yüksek sesle itiraz ve nasihat etmeye kalk, týpký Ömer Çelik'in yaptýðý gibi.

Bursa'da Türkiye-Ermenistan maçý sýrasýnda Azerbaycan Bayraklarýnýn toplatýlmasý. Birçok Türkiyeli ve Azerbaycanlý seyircilerin maça alýnmamasý, hatta stattan çýkarýlmalarý da bu küstahlýðýn cesaret kaynaklarýndan biriydi. Sanýrým bunun suçlusu da günah keçisi olan CHP'dir.

Pekâlâ, Ermeni çeteleri tarafýndan Erzincan, Erzurum, Kars, Aðrý, Van, Muþ gibi illerde öldürülen sayýsýz Türk, Kürt ve hatta kendi düþüncelerinden olmayan Ermeni yurttaþlarýmýzýn iþkencelerle öldürülmelerini hangi kategoride deðerlendiriyorsunuz sayýn AKP’li yöneticiler? 23 Nisan 2014'te ben AKP'li bir yetkiliden Türklerin de zulme uðradýðýný dillendirdiðini duymadým. Sahi içinizde duyan var mý?

Türklüðü ayaklar altýna aldýklarýyla övünen kiþiler ne oldu da birdenbire Atatürkçü ve milliyetçiliðe büründüler?

Bit tabii hâlâ Arap seviciliði ve Araplara vatandaþlýk vermeyi kutsal görev gibi görenleri de görmezden gelen bir grup da içimizde varlýklarýný sürdürüyorlar.

Bugün Ermeni soykýrýmý iddiasýný küstahça savunup, önerge veren bu tipleri kendilerine örnek alacak PKK ve uzantýlarý da yarýn, PKK’lýlarýn soykýrýma uðradýklarýný iddia etmeyecekleri ne malum. Geçmiþte AKP iktidarý Kürt açýlýmý projesiyle, daðdan indirdiði teröristleri hem kurumlara yerleþtirdi, hem de sokaklarda millete kimlik sorduracak cesaret ve yetki verdirdi.

Mesut Barzani denilen eþkýyayý Türkiye’ye getiren, Atatürk Havalimanýnda kýrmýzý halý üzerinde yürüten, Türk askerini hazýr olda bekleten, Þirvan Perver gibi bir teröristi ve PKK ayakçýsý Ýbrahim Tatlýses’i seçim otobüsleriyle gezdiren, Apo gibi bir çocuk katilinin mektubunu görsel medyada okutan, Osman Öcalan gibi bir teröristi TRT gibi bir devlet televizyonunda konuþturan zihniyet var oldukça bu tür küstahlarý görmeye ve dinlemeye sanýrým daha çok mecbur kalacaðýz.

Evet, Garo Paylan sadece bataklýkta bir saz… Onunla uðraþsan ne olur, uðraþmasan ne olur. Ben þahsen Garo Paylan ve Tanrýkulu gibilere cevap verme tenezzülünde bile bulunmuyorum. Sadece bütün bu yaygaracýlara Hrant Dink'in dünyaya seslendiði bir röportajýný yeniden hatýrlatmak istiyorum.


“-Türkler ve Ermeniler, birbirlerine yönelik iliþkilerinde ‘hasta’ iki toplumdur…

-Ermeniler, Türklere yönelik büyük bir travma yaþýyor. Türkler ise Ermenilere yönelik büyük bir paranoya yaþýyor.”

Ýki taraf için de ‘klinik vakalarýz’ tanýmýný kullanýp sordu:

“-Bizi kim tedavi edecek?

-Fransýz Senatosu mu karar verecek?

-Amerikan Senatosu mu karar verecek?

-Bizim doktorumuz kim?

-Reçeteyi kim verecek?

-Ermeniler Türklerin doktoru, Türkler de Ermenilerin doktoru. Bunun dýþýnda doktor, ilaç, hekim yok.

-Senin ‘soykýrým’ý tanýmýþ olman ya da tanýmamýþ olman benim için 5 para ifade etmez.

-Ermeniler Türkleri öldürmediler mi?

-Öldürdüler, oldu bunlar…

-Türklere de diyorum ki, ‘Ermeniler niye bu kadar çok ýsrar ediyor?’ sorusunun üzerinde durun. Biraz bunun üzerinde empati yapýn. O zaman onlarýn bu duruþunda “onur” görebilirsiniz.

- Ermenilere ise, Türklerin, ‘Hayýr, bu soykýrým deðildir’ sözünde de bir ‘onur’ görmeye çalýþýn. Bir onurlu duruþ bulmaya çalýþýn.”

Hrant Dink, bugün Türk olduðunu söyleyip de hainlerle el ele yürüyenlerden daha Türk ve daha çok vatanseverdi. Hrant Dink'i rahmetle anýyorum.

Haklýnýn olmadýðý hükümet kademesinde, bir iki kiþiye sen haksýzsýn demek ne kadar mantýklý olabilir?

Allah hak sahiplerine haklarýný veriyor. Semer isteyene semer, Ömer isteyene Ömer, týmar isteyene týmar… Biz sadece haksýzlara taraf olmadýðýmýz için sýkýntý çeken kimseleriz, o kadar...

24 Nisan 22
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Fistan Aldým Endazesi On Yediye
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu
Politik Arenada Kör Dövüþü
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Bu Vatan
Eðitim Aracýna Beþ Yýl Bakýmý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Günortasýndaki Karanlýk
"Kadýn Þairler Aþktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz
Göðüs Kafesinde Kuþ Yetiþtiren Þair: Þükrü Çanku
Yazar ve Þairlerin Deðiþen Anatomisi ve Sosyal Statüsü
Kanlý Temmuz
17 Eylül ve Ülke Kaderini Deðiþtiren Ýdamlar
Sabahattin Ali
Üç Din ve Bir Filistin
Bizi Taksim Edenlere Yuh

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.