Tarihten öğreniyoruz ki tarihten hiçbir şey öğrenmiyoruz. -Hegel |
|
||||||||||
|
Metroda ayağıma basmıştı biri, "önemli değil" demiştim. Adam boş boş bakmıştı yüzüme. Çünkü; kusura bakmayın, dememişti ki bana. Ben, kendim gibi bilmiştim karşımdaki. Komik bir anı olarak kaldı. Dün, otobüsteyken yanıma oturan bayan dirseğiyle başıma vurdu. İnerken cep telefonuma çantasıyla çarptı neyse ki elimden yere değil kucağıma düştü. Yetmedi tekrar başıma vurdu. Şükür, indi. Yanımdaki bayan, geçmiş olsun dedi. Bazen kızıp bazen de gülüp geçiyorum bu davranışlara. Altını çizerek söylüyorum : "Eski nezaket, edep, adap" geçmişte kaldı. Uyanacağım saat, bindiğim duraklar, yolculuk yaptığım araçlar, hatta binerken, inerken gözgöze geldiğim insanlar bile neredeyse aynı. İşyerim, mesai arkadaşlarım da dahil bu döngüye. Evren de çok farklı bir yer değil. Belki yan yana dikilmiş iki ağaç da sıradanlıktan sıkılıyordur. Her mevsim aynı vakitde filizleniyor, yeşeriyor, aynı çiçekleri, aynı meyveleri veriyor hiç şaşmadan. Dallarına konan kuşlar bile aynı familyadan. Hayatın aktif görevlisi, vakti gelince de fani dünyanın emeklisi olacağım biliyorum. Geçip gidiyor zaman, göçüp giden tüm sevdiklerimi anılar toprağına defnederek. Yine, yeniden gökyüzüne çeviriyorum gözlerimi en mucizevi değişim orada. Kalın sağlıcakla.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |