Biraz yargı dağıtayım da gideyim Aslında İngilizce yazacaktım da sonra yormayayım dedim Hayatınızda kah istediğiniz, kah siz istemeden bir şeylerin olabilmesi için koz şüphesiz ki gerekli bir şeydir. Kozdan kastım nedir?
Bazı değerlerde, bazı artılarınız olmalı ki; o değerler sayesinde kah sevdiğiniz değerleri elde edebilin, kah koy yan cebime dursun şimdilik diyebilin. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok Niye? Sebep sonuç belli ve az biraz pazarlamadan zarar gelmez. Dolayısıyla; arzulanan değerlerin olabilmesi için artı yönler güçlendirilebilinir, evet; artı yön ya da yönleriniz beraberinde başka kapılar açabilir, buna da evet.
Benim anlamadığım ve anlatamadığım ise her alanda güçlü olunmaması, olunmaya da çalışılmaması Öyle ya olunmaya çalışılırsa şayet; başkaları bu güç yüzünden kah rahatsız olur, kah yargı dağıtır. Niye? Başkalarının yaratılışı, karakteri, sınavı, Dünyaya bakışı ve beklentileri başka Hayatında aşkı, sevgiyi, sadakati yaşayamamış, yaşatamamış, hissedememiş, beraberinde hemen hemen her alanda bir yerlere gelerek, bir şeylerle kendini tatmin etmeye çalışanların Dünyaya bakışları başka
Dolayısıyla; belli bir zaman sürecinde kendi başınıza kralcılık oynayabilir, vakti zamanı geldiğinde ki her türlü önlemi almanıza rağmen, ne zaman ve nasıl geleceği bilinmez, bu Dünyadan sevilmeyen hatta mezarı dahi sulanmayan Kral Agamemnon gibi göçersiniz bu bir seçenek Ya da isyankar ama istedik mi Achilles hepimizi korur deyip; Achillese ve kararlarına saygı duyar, ona karşı efendi gibi davranır, beraberinde hak etmeseniz dahi istediğiniz ritüellerle fani Dünyadan göçer ve mezarınız sulanır bu da bir seçenek.
Özetle; maddiyatınız çok iyi olabilir, mevkiiniz de pekala çok iyi yerlerde olabilir, hatta kendinizi toplumun en dediği yerde de hissedebilirsiniz. Yine de ne aşk, ne sevgi, ne de saygı, kozla satın alınamadığından büyük bir öfke, tehdit ve de pişmanlık içinde olabilirsiniz. Haklısınız da Zor tabi Ne demişler Önce aşk, önce aşk Sonra edep, sonra edep En sonunda beyin, ah o beyin
Diye bittiğini gören Agamemnoncular; tüm bunlara rağmen, sen öyle san, o mezar öyle bir sulanır ki diyeceklerdir elbet Fakat ebu cehil tadında olduklarından hala anlamayacaklardır O mezar karşılıksız da sulanabilirdi Şimdi güç ya da kozla sulansa ne fark eder ki?