..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Tarihsel Olaylar > Alp Þahin




13 Kasým 2022
Rapsodi Taksim  
Alp Þahin
Üzülmemek için kendimi, elimi ve kalemimi bir türlü durduramýyorum. Benim þu fani dünyadaki kaným, caným ve ýrkým bu olanlarý yaþamamalýydý…


:CDI:
Olaylarýn nasýl baþladýðýný en baþtan hatýrlamak gerek… Adamýn biri çýktý dedi ki ben dedi müslümaným… Ahanda namaz kýlýyorum… Ahanda Kuran okuyorum… Çoðunluk dedi ki tamamdýr bitti bu iþ… Sýrtýmýz yere gelmez evelallah dedi.

Sonra? Vakti zamanýnda kahramanýn birinin, yetki verilmez alýnýr kafasýnda ilerleyip, elleriyle büyütüp yetiþtirdiði fabrikalar, sistemler ve özgür düþünceler birer birer lekelenip satýldý. Ahanda Almanya’da da böyle oluyor denildi. Almanya yapýyorsa biz de yapmalýyýz, karma ekonomi ne abi fýrçasý çekildi. Daha sonrasýnda ne oldu? Hazýrda olan, miras býrakýlan, art arda tüketildiði için refah ve bolluk sardý her kesimi… Nasýl yani? Þöyle ki yeni evlenmiþsin gibi düþün… Sana, ailene ve senden sonraki geleceklere yapýlan bir yatýrým var. Haliyle bu yatýrýmlardan ufak ufak gelir gelmesini beklemek baþka, arka arkaya yatýrýmlarý bozdurup zevk sefa içinde yaþamak baþka…

Haliyle paralar suyunu çektiðinde kah bankalar arar adamý, kah adam arar bankalarý… Onlar da derler ki; biz size þunu verelim, siz de içinizdeki sýnýrlarda þunlarý tutun, þu þartlarý yapýn, biz de þöyle yardýmcý olalým derler. Sen de istemeyerek de olsa aþarsýn sýnýrlarýný… Yapmaman gerekenleri yapar, dediklerini izlersin. Fakat ne hikmetse o þartlarda illaki bir þeyler olur. Güncelleme gelir… Teklif þartlarýnýn yenilenmesi gerekir… Öyle ya; koz sahibine mahkumsundur bir kere… Belki baþka þeyler de olabilir bu þartlarda… Yine de ne fark eder ki? Elinde koz olmayan; her seferinde kah kaybetmeye mahkumdur, kah az zararla bir sonraki ele geçmeye razýdýr.

Dolayýsýyla þahsen ben bugün çok üzülüyorum… Üzülmemek için de kendimi, elimi ve kalemimi bir türlü durduramýyorum. Benim þu fani dünyadaki kaným, caným ve ýrkým bu olanlarý yaþamamalýydý… Hak etmiyoruz ya… Hak etmiyoruz birader.

Bir þeylere de baðlamak istemiyorum çünkü alýyorlar adamýn aklýný… Öyle ya ben sýrf kuru sýký eleþtirdim diye kötü oluyorum. Peki ya ben ya da sen de o anda orada olsaydýk? Ansýzýn ölüp gitseydik? Sanýrým yine bu olacaktý… Sessizlik… Sonra? Kendilerine sunulan ve çoktan olacaklarýn planlandýðý zamanda; 73 yaþýndaki sümük ve saz arkadaþlarý biz çareyiz diye gündeme gelecek… Haliyle de kaybedecekler ki olduklarý pozisyonlarý korusunlar. Niye? Dahasý yok ki kendilerinde… Karakterleri, bilgi ve beceri seviyeleri bu kadar da ondan.

Özetle iyi ki ayný yolda deðiliz onlarla… Yaksýn Nemrut yine kocaman ateþleri… Benim gibiler karýnca misali kah taþýdýklarý minicik sularla, kah yazdýklarý cümlelerle o yangýný söndürmeye devam edecek. Etkisi olur, olmaz… Öyle ya aslanlara, kurtlara, kartallara boyun eðdirmiþler; ezip geçerler illa ki karýncalarý… Olsun… Tarafýmýz belli. Mekaný cennet olsun, Allah’ýmýn rahmeti üzerlerinde olsun, hýrslar uðruna yitirilen masun insanlarýn… Hak etmediler bu olanlarý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihsel olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kötüler ve Ýyiler
Bezgin Kahraman
Özkan Uður
Kimsesiz Parti
Ya da
Iv. Murad
Yarasa – Kasým 2022
Yeniden Memlekete Zafer
Yugoslavya
Tokyo

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýsrail ve Hamas
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Vargas ve Fazlasý
Liderlik
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Bir Baþka Reis

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.