Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx |
|
||||||||||
|
Varsýn dikenleri batsýn elime, Sen gibi kokmayan Gül' ü neyleyim Semaya dizilmiþ bunca gök ehli, hep seni söylerler, seni dinleyim Bir seni öðrendim, seni bilirim, ben canýmdan geçtim, caný neyleyim Göklerde Ahmet' sin, yerde Muhammet, canýma cansýn, ne olur merhamet Gönül dile geldi, dua et, sabret, seninle geçmeyen ömrü neyleyim Onsekizbin alem hep seni söyler, melekler toplanmýþ , gök' te överler Aþk' ý na düþtü bak, yanar gönüller, aþkýnla yanmayan gönlü neyleyim Adýn bende duam, dil seni söyler, Bülbül seni sorar, Gül seni söyler Derdim arþa çýktý, bil seni söyler, seni söyletmeyen, derdi neyleyim Üveysin derdine bende düþeyim, aþkýn ateþ olsun, yanýp piþeyim Bekleyin erenler, ben yetiþeyim, sana getirmeyen yolu neyleyim Ýçim yangýn yeri yanýyorum ben, alemlere rahmetsin, tanýyorum ben Bir gün kavuþurum, umuyorum ben, senin olmadýðýn, beni neyleyim ORHAN BANÝ- ÝSTANBUL- 21.12.2022 Üveys (hz. Veysel Karani r.a.)
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Orhan Bani, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |