..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Hala çevrende bulabileceğin güzellikleri bir düşün ve mutlu ol. -Anne Frank
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Anı > Safiye Karaağaç

1 Ocak 2023
Delikanlım!  
Safiye Karaağaç
Yeşil tepelere ulaştık, pamuk şeker misali ağaçların altındayız. Bir buse peşindesin biliyorum. Ama Türkiye’ye dönünce bizim evde ve alnımdan dediğini gözünden anlıyorum beni sınama tarçın kokulu karanfilim.

:ADG:
Nerdeyiz şimdi biliyor musun?

Yeni Zelanda’dayız.

Çam mumu kokulum. Terin alnımda yine, alnın terimde gibi. Yürüyerek Yeni Zelanda’yı bulur muyuz diye sorma bana. Uçakla gidelim bal böceğim. Kaplumbağa misali çırt çantalarımızla.

Sensin benim evim yurdum diyorsun yine yuvası sırtındadır kaplumbağaların bal böceğim. Geldik mi Yeni Zelanda’ya diye sorma bana sürekli, bayrağımızı özleyeceğimiz bir bulut tarlası bekliyor bizi.

Yeşil tepelere ulaştık, pamuk şeker misali ağaçların altındayız. Bir buse peşindesin biliyorum. Ama Türkiye’ye dönünce bizim evde ve alnımdan dediğini gözünden anlıyorum beni sınama tarçın kokulu karanfilim.

Kahveleri sordun yine aldık ya, yoldaki küçük cafeden. Ama benim usülüm bir Türk kahvesi var bulut tarlalarının içinde kaybolduğumuzda.

Kaplan gözlü bembeyaz bulut senin kartal bakışlı periye benzeyen pembe bulut benim olsun. Bulut kalplim deme bana kalpler çıkıyor bulutlardan.
Koyun sürüsü geçiyor karşıdaki tepelerden kuzu gördü aralarında gözlerim. Kuzum musun, babam mısın, oğlum musun söyle bana. Bal böceğinim deme kuzusun sen bembeyaz.

Kitapları severiz iki kaplumbağa. Kütüphaneye gidiyoruz şimdi. Sen mitoloji oku ben yemek tarifi. Sevmem yemek kitaplarını elimin lezzetini güvenirim ama dünya mutfakları diyorsun sürekli.

Olmaz ama oldu işte kütüphanede yemek yiyebiliyoruz ama aklın bulutlarda kaldı biliyorum. Hadi çıkalım. Fal tutalım bulutlardan. Çantamda Türkiye’den getirdiğimiz poğaçalar var. Kalkalım deme bulutlara kanat takıp uçtuk ülkemize.

Bulutlardan fal tuttum, bulutlardan fal tuttun. Türkiye’de ve Rize’de yaylalardaki bulut tarlalarının içindeyiz. Kuzu dediğime bakma sen annenin gözyaşları yağmur olur sonra. Tarçına karanfil kokusu sinmiş alın teri kokan delikanlımsın benim.

Bulutlardan fal tuttuk ya, gökyüzünde Fidel Boğaç yazıyor bulut tarlalarının arasında gördün mü?
Ben hiç aşık olmamışım şimdiye kadar! Sana rastlayana kadar delikanlım.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yedi Harika da Dünya
Gezegen!
Moskova Günlüklerinde Aşk

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Karaborsa Siyaset [Şiir]
Karışık Problemlere Çözüm Değil Komünizm [Şiir]
Ankara'da Karda Kayanlar [Şiir]
Bulutlara Yakın Kar, Aya Uzak Dolunay [Şiir]
Çocuksu Düş Kapanları Kar Taneleri [Şiir]
Deli Kan [Şiir]
Şair, "Kelimeleriyle Tahrik Etmeli" Diyor Bir Yazar. [Şiir]
Gözlerindeki Bakış Aşk Kokusu [Şiir]
Devrim Gibi Bir Gelecek [Şiir]
Seviyorum Seni Che - Pras! [Şiir]

Safiye Karaağaç kimdir?

Bir selam ve bir sela.

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2023 | © Safiye Karaağaç, 2023
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.