Aşkın aldı benden beni. -Yunus Emre |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Bilim insanı olmanın yolu akademisyenlikti. Yok yok ekmek parası kazanmanın yolu akademisyenlikti. Bilim ve ekmek parası bir arada tadından yenmezdi. Lisansımı tamamladığım üniversitede yüksek lisansa başladım ama ne yüksek lisans ne yüksek lisans. Laboratuvar değil bir yüksek frekans. Yüzlerce tüp ve her yer fekal koliform kaynıyordu. Ana haber bültenleri buarda devam edemezsin dedi ve araştırma görevliliğim başladı. Araştırma görevliliği bilim insanı olmak demekti. Çöplüğe dönmüş bir laboratuarı temizliğe gitmek demek değildi. Her neyse başladı bilim insanı olmak yolundaki ilk temizlik maceram. Ana haber bülteni bilim insanı ol diyordu ama film yeni başlamıştı. Laboratuarda aylar süren maceralardan sonra bir trafik kazası sonucu tezimi dağıtıyordum. Hani kim okusa bu tezi kim yaptı. Beraber çalışalım, beraber yayın yapalım ve sunum yapalım dedikleri tezim. Ana haber bültenlerinde yayınlansa harbi ses getirecek birkaç doktora tez maceram oldu ama kaza kurşununa denk gelmemek için ayrıldım film yuvasından. Harbi bilim insanı olmak istiyorum hala. Yok mu bilim yapacağım bir enstitü Türkiye’de!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
![]() | Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2023 | © Safiye Karaağaç, 2023
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |