..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Alp Þahin




17 Mayýs 2023
O Parti  
Alp Þahin
Takip edilmesi ve desteklenmesi gereken þey fikirlerdir... Eðer ki inatla fikirleri býrakanýn sadece miraslarý takip ediliyorsa bu yolun sonu hep hüsrandýr.


:CAH:
Yanlýþýn yanlýþ olduðunu kabul etmeniz lazým… Yenilgiyi, çare gösterilenlerin çare olmadýðýný, hiçbir þekilde umudun olmadýðýný kabul etmeniz lazým… Karanlýðý benimseyin… Korkmayýn, karanlýk sizleri felsefeye yönlendirir.

Haliyle onca ay tartýþtýk bazý dostlarla… Yine benim dediðim oldu mu? Oldu… Gene benim dediðim olacak… Bu dede kazanamayacak… Haydi hasbelkader kazansýn… O zaman da yönetemeyecek… Niye? Çünkü yönetmesine izin vermezler ve o kadar güçlüler… Haliyle size itelenen bu dede; her taraftan kuþatýlmýþ ve yalnýz… Yaþlýlýðý, beceriksizliði ve Anadolu halký tarafýndan sevilmemesi de cabasý…

O zaman sormanýz gereken þey þu… Niye bu dede bunca sene seçim kaybetmesine raðmen parti lideri ve bile bile aday oldu? Memlekette adam mý kalmadý? Hayýr güzel dostlarým… Bu partiye ihanet eden koltuk sevdalýlarý sadece ekmeklerine bakýyorlar. Bu yüzden bunlar çare deðil ve olmayacaklar.

Hee… Ne yapabiliriz? Þahsen Ýnce’ye yaptýðýnýz acýmasýzlýktan sonra ben erken zamanda kimsenin elini taþýn altýna koyacaðýný sanmam. Çünkü o kadar eminim ki Ýnce; dedenizin partisinin baþýnda olsaydý, o zaman da seve seve ona oy verecektiniz… Ýþte… Sizdeki sýkýntý bu… Ýki yüzlülük… Siz partinin baþýnda kim olursa olsun ona eyvallah çekiyor, partiden daha iyi biri olursa ona çamur atýyorsunuz.

Rakibinizi ve onlarý destekleyenleri gözlemlemiyorsunuz bile… Rakibiniz; biz gömlek deðiþtirdik diyerek bir yola çýktý ve hala kendi idealarý ne kadar zaman içinde deðiþse de yine insanlarý topluyor… Emin olun… Yorulduk be… Biraz deðiþiklik olsun diye parti adýný deðiþtiriyorum dese, o zamanda o yeni parti desteklenir… Bak özerklik isteyen parti de kaç seneden beri böyle… Adamlar kapatýlýyor, yýlmýyorlar… Ýnat ediyor, yeniden parti kuruyor, isim deðiþtiriyor ve haliyle yine destekleniyor… Niye? Çok basit… Bir beklentileri ve idealarý var… Doðrudur, yanlýþtýr, tartýþýlýr… Ayný fikirde olmasanýz da rakibinize saygý duyun…

O yüzden üzülerek söylüyorum ki ulu liderin mirasýnýn daha da sömürülmemesi için o parti adýnýn slogandan daha fazla olduðunu göstermek ve sonraki nesillere aktarabilmek için o parti artýk bu isimle artýk siyaset yapmamalý. Yapmamalý ki gerçek ulu lider kafasýndakiler korkmadan farklý partideki doðru liderleri rahatlýkla izleyebilsin.

Bu yüzden belki ne alaka denilecek ama az biraz düþündüðünde peygamberimizin ne kadar doðru bir karar verdiðini anlýyorsunuz deðil mi? Ondan geri kalan hiçbir portre ya da heykel yok ama onu ve ideasýný naçizane hatalarýmýzla beraber takip etmeye çalýþýyoruz… Bu yüzden hep fikirler kazanýyor… Baþkalarýnýn mirasýna sýðýntý olanlar deðil… Hepsi bu.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Komplo Teorileri No: 828
Hayir
Farz-ý Misal
Neden Cumhur Kazanacak?
Neden Kýlýçdaroðlu’nu Sevmiyorum?
Gerçek Chp’li
Neden Karma Ekonomi?
Ýnsan Çöplüðü
Manuel Portakal

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsrail ve Hamas
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Liderlik
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
Bir Baþka Reis

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.