..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özyaþamöyküsü baþka insanlarla ilgili gerçekleri anlatmak için eþsiz bir araç. -Philip Guedella
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




21 Temmuz 2023
Bereli 21  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:CJJ:
5 Ekim 2013     

Ali Helin’in bahsettiði Neco adýndaki adamý hatýrlýyordu. 3 veya 4 gün önce toplantý için gittikleri kafede tanýþmýþlardý. Görünüþüne bakýlýrsa yumuþak veya tekerlek denilen tipte biriydi Neco. Kafeye girdiklerinde Nuri Fýrat karþýlamýþtý.
-Neco piyasanýn en tanýnmýþ menajeridir Helin. Adamý baðlayabilirsek sanatçý piyasasýna bomba giriþ yaparýz.
-Biliyorum Nuri. Adam hem çok ukala hem deðiþik biliyorsun deðil mi?
-Biliyorum Helin köprüyü geçene kadar. Sanatçýlarýný kanala röportaja çýkarsam yeter. Geldi. Neco buradayýz.
     Asýl adý Necmi Þahin olan ama Neco takma adýný kullanan orta yaþlý adam kývýrtarak geldi. Tombul parmaklarýyla Nuri ‘nin baþýný sývazladý.
-Selam þekerler. Þekerim Ýstanbul’un trafiði felaket vallahi. Her gün daha kötüye gidiyor. Nasýlsýn Nuri? Röportaj için davet bekliyorum senden.
-Ýyiyim Neco. Çocuklar planlama yapýyorlar. Ýlk fýrsatta seni alacaðým.
     Yanlarýna gelerek menüyü uzatan garsonu fýrçaladý.
-Þu menüyü gözüme gözüme sokma! Her zamankinden istiyorum ben.
-Ben kahve istiyorum. Ve su. Ali sen ne içersin?
-Salata ve narenciye kokteyli. Alkolsüz, az þekerli.
     Neco Ali’yi dikkatle süzdü.
-Bu þeker kim Nuri? Seninle mi?
     Helin dik dik cevap verdi.
-Ali kimseyle deðil Neco. Korumam, asistaným, þoförüm.
     Neco Helin’i muhatap almadý.
-Yeni trendi biliyor musun Nuri? Cemiyettekiler Hristiyanlýða geçiyorlar. Ýslam dininin toplumsal ihtiyaçlara hiçbir önerisi olmadýðý için bende din deðiþtirmeye, Hristiyan olmaya karar verdim.
Ali’yi takip eden Neco yüzünde bir an süren hoþnutsuzluðu fark etti.
-Ne oldu delikanlý kararýmý beðenmedin galiba?
-Karar sizin kararýnýz Necmi Bey. Sadece...
-Sadece sence ben yanlýþ mý düþünüyorum?
-Dediðim gibi Necmi Bey. Karar sizin kararýnýz. Din tercihtir. Ýstediðiniz dini kabul edebilirsiniz. Biraz önce yanlýþ anlamadýysam, Ýslam dininin toplumsal ihtiyaçlara önerilerinin olmadýðýný söylediniz.
-Yanlýþ anlamadýn delikanlý. Ýslam dininin toplumsal ihtiyaçlara hiç bir önerisi yok. Yanýlýyor muyum?
-Hangi toplumsal ihtiyaçlarý kastettiðinizi bilmiyorum Necmi Bey. Kadýn, çocuk, doða, hayvanlar, zenginlik-fakirlik, eðitim, eþitlik. Hangisi?
     Neco lafýnýn üstüne laf söyleyenlerden nefret ederdi.
-Sen dincisin galiba delikanlý. Diyelim ki hepsi. Ne diyeceksin?
-Ben Müslümaným Necmi Bey. Sözde kalsa da Müslümaným. Biraz önce saydýðým bütün konularda Ýslam dininin gerçekçi önerileri vardýr.
-Nelermiþ onlar þekerim? Anlatsana.
-Toplum hayatýnda kadýn ve erkek eþittir mesela. Hatta bazý konularda kadýnýn pozisyonu erkekten daha ileridedir. Eðitim hakkýnda kadýn ve erkek eþittir. Kadýnýn ekonomik özgürlüðü vardýr mesela. Çocuklar Allah’ýn emaneti olarak görülür ve haklarý vardýr. Hayvanlarýn haklarý vardýr. Meþru kazanç asla engellenmez ve fakirler sadaka, zekât, kurban gibi uygulamalar ve vakýf gibi kurumlarla korunurlar. Örnek vermek gerekirse Hristiyanlýkta kadýnlar günahkârdýr ve aþaðýlanýr. Hristiyan batý toplumunda kadýn yüz yýllar boyunca ikinci sýnýf insan muamelesi görmüþtür. Ýslam dininde herkes baðýmsýz birey olarak deðerlendirilir ve aþaðýlanmaz. Toplumumuzdaki kadýnýn statüsü din kaynaklý deðil, gelenek ve örf kaynaklýdýr.
     Her söylediðinin tartýþmasýz onaylanmasýna alýþkýn olan Neco verecek cevap bulamadý.
-Ýlginç. Bunlarý bilmiyordum. Sen nereden öðrendin? Teolojimi okudun?
-Devlet lisesi mezunuyum Necmi Bey. Okumayý severim. Bildiklerimi kitaplardan öðrendim. Ýslam’da, Hristiyanlýktaki anlamýyla Teoloji adýnda bir bilim dalý yoktur. Araþtýrýrsanýz internette Ýslam diniyle ilgili pek çok doküman bulabilirsiniz.
-Söylediklerin aklýmda kalsýn delikanlý.
     Neco kendisinden bilgili insanlardan da nefret ederdi. Cehaleti ortaya çýkmýþtý. Yüzü asýldý. Sipariþin gelmesini beklemeye gerek kalmamýþtý. Ayaða kalktý. Gözlerini belerterek Nuri’ye baktý.
-Baþka bir toplantým var. Ýzninizle. Unutmadan Nuri: Röportaj isteðimi unutabilirsin.
     Konuþma tam da Helin’in istediði yere gelmiþti.
-Umarým ajansýndaki sanatçýlara baský yapmazsýn Neco. Sanatçýlarýna kanala çýkmamalarý için baský yaparsan kýrýlýrým, bozuþuruz sonra.
-Yaparým yapmam Helin. Beni tehdit mi ediyorsun?
-Yok Neco olur mu öyle þey? Baský yaparsan seni, kanalda kamuoyuna ifþa ederim. Anladýn sen.
     Neco’nun yüzü iyice asýldý. Normal de bu tip tehditlere pabuç býrakmazdý. Ama ifþa edilmek demek bir kesim tarafýndan linç edilmek, linç edilmekse para kaybý demekti. Neco yýllardýr insanlarýn farklý bakýþlarýna alýþmýþtý ama para kaybetmeyi göze alamazdý.
-Neyse ne, istediðinizle konuþun bana ne caným?
     Neco topuklularýný vura vura tafrayla çýkarken garson sipariþleri getirdi. Ali tedirgin olmuþtu.
-Sizi sýkýntýya soktuysam kusura bakmayýn Helin Haným. Özür dilerim.
-Özür dilemene gerek yok Ali. Bana kalýrsa konuþman iþimize yaradý. Normal bir konuþma olsaydý, Neco yanýndakilere kanala çýkmamalarý için baský yapardý. Artýk yapamaz. Yanlýþ mýyým Nuri?
-Maalesef haklýsýn Helin. Her zaman ki gibi ve maalesef haklýsýn. Ha.Ha. Ha.
-Din hakkýnda bu kadar bilgili olabileceðini tahmin etmemiþtim Ali. Beni sürekli þaþýrtýyorsun.




















9 Ekim 2013 Karaþahin Holding

Helin ve Ali yola çýktýklarý sýrada Ali Abdullah holdingdeki odasýndaydý. Telefon görüþmesi yapmak için bilerek çýkmamýþtý. Çekmecesindeki eski model telefonla üç soru iþaretiyle kayýt ettiði numaraya acil mesajý attý. Beklemeye baþladý. 15 dakika sonra telefon çaldý. Açtý.
-Alo
-Ýki yýldýr istediðin her þeyi yaptým. Kýz kardeþimi Diyarbakýr’a toplantýya çaðýrdýlar. Kýz kardeþimi korumak zorundasýn. Buna mecbursun. Bu gece yola çýkacaklar. Toplantý yarýn. Konsolos Muavini ve aðalar katýlacaklar. Tamam. Teþekkür ederim.

     Araba gece karanlýðýnda giderken Helin konuþmaya devam ediyordu.
-Ali aðabeyime olan sevgi ve saygýmýz sadece büyüðümüz olduðu için deðil. 15-16 yaþýndan bu yana ailemizin tüm sorumluðunu üstlenmiþ. Babamýn yerine babamýn yapmadýðýný yaptý. Bizimle ilgilendi. Babam eski zaman adamý. Çocuklarýný seviyorsa bile gösteremez. Öyle yetiþmiþ. Diyarbakýr’da evini taþýdýðý bir bürokrat: çocuklarýný okut demiþ. Hepimizin okumasýný isteyen babam bu görevi de Ali aðabeyime vermiþ. Aldýðý sorumluluk yüzünden bizlerin okumalarý için aðabeyim elinden gelen her þeyi yaptý. Özel hocalar, özel okullar ne gerekiyorsa. Orhan aðabeyim hariç hepimiz okuduk. Bunu Ali aðabeyime borçluyuz. Ali aðabeyimi hepimiz sever, sayarýz. Herkesle arasý iyidir. Herkesi dinler ama hep onun istediði olur. Orhan aðabeyim farklýdýr. Herkes ondan o da Ali aðabeyimden korkar. Ýstanbul’a ilk geldiklerinde okusun diye çok uðraþmýþ. Orhan aðabeyim inat etmiþ. Lise’den ayrýlmýþ. Ali aðabeyim önce düþünür sonra konuþur en son harekete geçer. Orhan aðabeyim tam tersi, önce hareket eder, sonra konuþur en son düþünür. Ne zaman ne yapacaðý belli olmaz. Süleyman Yasin Orhan aðabeyim yüzünden aileden uzaklaþtý. Bir tartýþmanýn ardýndan Orhan aðabeyim Süleyman Yasin’e saldýrmýþ. Ýbrahim Hakký devamlý gezer. Hayatýnýn tadýný çýkarýr. Hýzma sessizdir. Evinin çocuklarýnýn baþýnda. Mutlu anne. Ben hepsinden farklýyým. Özgürlüðümden taviz vermem. Babam dahil herkes kararlarýma saygý gösterdi. 14 yaþýmda Ali aðabeyime yurt dýþýnda okumak istiyorum dedim. 15 yaþýmda Ýngiltere’ye gittim. Lise ve Üniversiteyi Ýngiltere’de okudum. Kendi kültürümüzden daha çok Ýngiliz kültürüne aþinayým. Bu ülkenin geleneði kültürü dersen sýfýra yakýn ilgim ve bilgim var. Yüksek lisans yaparken Karaþahin Transport’un Londra Ofisini Alber’le birlikte kurduk. Alber üniversiteden öðretmenim. Niyetim Ýngiltere’de akademik kariyer yapmaktý ama aðabeyim geri gelmemi istediði için üç yýl önce Türkiye’ye döndüm. Ali aðabeyim toplantýya katýlmamý Ýngilizlerin istediðini söyleyince þaþýrdým. Karaþahin Transport Londra ofisini kurma aþamasýnda Avrupa birliði fonlarýndan hibe kredi almak için baþvuru yapmýþtýk. Az geliþmiþ bölgelere saðlýklý ev ve alt yapý yapýmý için. 150 milyon Avro civarýnda bir kredi aldýk. Ýbrahim Hakký’nýn inþaatlarý devam ediyor. Yine de güvenlik sorunu olacak ne olabilir bir türlü aklým almýyor. Aðabeyim sana bir þey söyledi mi Ali?
-Farklý bir þey söylemedi Helin Haným. Orhan Bey’in anlattýðý: Aldýðýnýz hibe kredinin bir kýsmýnýn nakit destek olarak aðalara verilmesi gerekiyormuþ galiba. Aðalar paralarýnýn üstüne yattýðýmýzý düþünürlerse Helin’e zarar verebilirler dedi.
-Bu doðru Ali. Bölgedeki ev ve alt yapý çalýþmalarý devam ediyor. Resmiyette aðalara para veremeyiz. Paralarý halka daðýtmamýz gerekiyor. Ýnþaatlar sona erince nakit destekleri aðalara verme kararý aldýk. Paralar bizim hesapta olunca mantýk olarak paralarýn üstüne çökmüþ gibi yorumlanabilir. Ama o kadar da ileri gidemezler deðil mi?
-Türkiye’de, insanlar söz konusuysa iki kere iki dört etmez Helin Haným. Net bir þey söylemek mümkün deðil. Ýsterseniz ihtiyaç molasý verebilirim.
-Gerek yok Ali. Arabada battaniye var mý?
-Hemen arkanýzda Helin Haným. Yastýk ta var.
     Helin yastýðý koltuðun üstüne koydu. Battaniyeyi üstüne çekti.
-Adana-Ankara yolunda mý mola vereceksin?
-Evet Helin Haným. Karaþahin Petrol istasyonunda.
-Mola verince beni uyandýr.
-Peki Helin Haným.




10 Ekim 2013 Diyarbakýr Class Otel

Helin Karaþahin yolun kalanýný uyuyarak geçirdi. Araba tuttuðu için ilaç almýþtý. Molalarda sadece lavaboya gitti. Ali arabayý stop edince dýþarýdan gelen seslerle uyandý.
-Geldik mi Ali?
-Geldik Helin Haným otelin önündeyiz.
-Abartacak kadar deðilmiþ.
-Dediðiniz gibi Helin Haným.
Ali bataryasýný taktýðý telefonu uzattý.
-Telefonunuz. Ben valizleri alýrým siz geçin. Abdullah Bey ve Orhan Bey’i aramam gerekiyor.
     Helin karþýlamaya gelen komiyle otele yürürken Ali Abdullah’ý aradý.
-Alo Abdullah Bey. Geldik. Otelin önündeyiz. Tamam. Ben tekrar ararým.
     Kapatýp Orhan Metin’i aradý.
-Alo. Orhan Bey. Geldik Orhan Bey. Otelin önündeyiz. Sýkýntý olmadý. Tamam.

11 Ekim 2013 Diyarbakýr Class Hotel

     Ali sabah saat 8 de otelin kahvaltý salonuna indiðinde Feyzullah Aða onu bekliyordu. Feyzullah Aða 60 yaþlarýnda kýsa saçlý sakallý bir adamdý. Masaya yaklaþan Ali’ye elini uzattý. Tokalaþtýlar.
-Hoþ geldiniz delikanlý. Helin gelmiyor mu?
-Kahvaltýyý odasýna istedi Feyzullah aða.
-Yolculuðunuz nasýl geçti Ali? Bir sýkýntý olmadý deðil mi?
-Olmadý Feyzullah aða. Ýstanbul’da kýsa bir takip oldu, hallettim. Ýlk petrolde plakayý deðiþtirince sýkýntýsýz geldik. Diðerleri gelmediler galiba.
     Feyzullah aða hýrýltýlý güldü.
-Ooo. Adamlar kalkacaklar. Keyif yapacaklar. Gelmeleri öðleyi bulur. Gece, Orhan arayýnca ben erken geldim. Konuþalým diye.
-Durum nedir aða? Endiþelenmem gerekiyor mu?
     Feyzullah aða tecrübeliydi. Ve tedirgindi.
-Gerekmeli Ali. Ýngilizler otelin güvenlik odasýný ele almýþlar diye haber aldým. Burhan ve Ýdris sürekli aðalara gaz veriyorlar. Karaþahinler paramýza çöktüler, paramýzý vermiyorlar lafý aðýzlarýndan düþmüyor. Kalabalýk gelirlerse endiþelenmek gerekir. Hazýrlýklý mýsýn sen?
     Ali her zaman sakin, her zaman hazýrlýklýydý.
-Her zaman hazýrlýklýyým aða merak etme. Senden isteyeceklerim var. Mümkün olursa.
     Feyzullah Aða ev sahibi olarak misafirlerinin güvenliðini saðlamayý kendine görev ve itibar konusu bilirdi.
-Misafirlerimizin güvenliði bizim için hem itibar hem görevdir Ali. Söyle bakalým.
-Toplantýnýn gidiþine göre akþam Helin Hanýmý senin odaya transfer etmemiz gerekebilir. Helin Hanýmýn güvenliðinden endiþe etmezsem daha rahat hareket ederim. Gerekirse transfer öncesi 10 dakika kameralar devre dýþýna çýkmalý ki senin güvenliðin de tehlikeye girmesin. Halledebilir misiniz?
-Müdürle görüþüp güvenlik odasýnda kaç kiþi var öðrenelim, hallederiz.
-Güvenlik odasýný halledemezseniz enerji odasýný ele geçirmek, gerekirse susturuculu silah kullanmak lazým. Asker, polis ne kadar kalabalýk olursa o kadar sýkýntý olur. Gerisini ben hallederim. Saldýrý olursa, ben bekliyorum. Burhan ve Ýdris dýþýnda hangi aðalar katýlýr tahminin var mý?
-Bir tahminde bulunmak zor Ali. Konsolos muavini emir verirse ben hariç hepsi katýlabilir. Ýnisiyatife kalýrsa Burhan, Ýdris belki Emrullah.
-Bunlarýn kalacaklarý otellerin etrafýna adam ayarlayabilir misiniz? Öldürüleceklerinden korkarlarsa emir ortada kalýr. Olasý bir durumda þüphelendiðimiz herkesi ortadan kaldýracaðýz. Saldýrý Konsolos muavini otelden ayrýlýnca yapýlacaktýr büyük ihtimalle. Adamlarýn bu duruma hazýrlýklý olsunlar.
     Feyzullah Aða memnun kalmýþtý. Karþýsýndaki adam profesyoneldi. Kahvaltý masasýnýn yanýnda bekleyen adamýna seslendi.
-Tamam Ali. Duydun mu Beþir?
-Duydum aðam. Emrin olur.
     Ali son yudum çayý içip iç cebinden sigara paketini çýkardý. Ayaða kalktý.
-Kahvaltý için teþekkür ederim Feyzullah aða. Ýzniniz olursa dýþarý çýkacaðým.
-Müsaade senin Ali. Buyur.
Ali baþýyla selam verip salondan çýktý. Lobideki lavaboya yürüdü. Lavaboda elini yüzünü yýkarken içeri bir garson girdi. Yaklaþtý.
-Ali Bey, Küçük Aða’nýn selamý var. Ýhtiyaç halinde biz buradayýz.
-Güvenlik odasýný takip edin. Kameralarý devre dýþýna çýkarmak gerekebilir. Toplantýdan sonra bu lavaboya gelirsem ihtiyaç vardýr.
Elini yüzünü yýkayan Ali elinde paketle kapý önüne çýktý. Telefonla Orhan Metin’i aradý.
-Alo Orhan Bey. Adamlarýnýzla görüþtünüz mü?
-Görüþtüm Ali. Binanýn arkasýnda olmalýlar. Sorun var mý?
-Feyzullah aðaya göre sorun olabilir Orhan Bey. Halledeceðiz. Sizi ararým.
Ali sigara yakýp binanýn arkasýna doðru ilerledi. Binanýn arkasýnda sigara içenler vardý. Sigara içenlerden biri yaklaþtý.
-Ali Bey.
-Benim. Orhan Bey’le görüþtünüz mü?
-Görüþtük Ali Bey.
-Toplantýya girecek misiniz?
-Bilmiyoruz Ali Bey.
Ali telefonunun rehberinden kendi numarasýna bulup adama kaydettirdi. Gelen aramayý telefonuna kaydetti.
-Problem olursa toplantý çýkýþý sana çaðrý atarým. Burhan ve Ýdris’in yanýndan ayrýlmayýn. Ýnfaz önceliðimiz Burhan ve Ýdris.
     Feyzullah Aða’nýn dediði gibi aðalar öðleye doðru ancak otele geldiler. Bu sýrada Konsolos Muavini de otele gelmiþti. Aðalar Konsolos Muaviniyle kýsa bir toplantýnýn ardýndan toplantý salonuna geçtiler. Aðalar ve Helin toplantý masasýna korumalar da duvar kenarýndaki sandalyelere oturdular. Silahlar kapý giriþinde Ýngiliz korumalar tarafýndan alýnmýþtý. Salona son koruma olarak Ali girdi. Koltuðunda bir bulmaca gazetesi vardý. Ali Helin’in kýzgýn bakýþlarýna aldýrmadan gazete elinde duvar kenarýndaki sandalyelerden birine oturdu. Ceketinin iç cebinden çýkardýðý kalemle bulmaca çözmeye baþladý.
     Helin kýzgýnlýkla Ali’yi takip ediyordu, ne yapmaya çalýþtýðýný anlamamýþtý.
     Sarýþýn çiçek bozuðu yüzlü 40 yaþlarýnda gösteren Konsolos Muavini salona girdiðinde aðalar ayaða kalktýlar. Helin kalkmadý. Konsolos Muavini tam karþýsýnda oturan Helin’le göz göze gelmemeye çalýþarak konuþmaya baþladý.
-Min silavên Serkonsolosê meyê hêja anî birêz Konsolosê Giþtî dixwaze ku hûn zanibin ku hevkariya ku sê sal berê hatî kirin berdewam e û ku hukûmeta me li piþt sozên xwe ye. Ez li vir im ku pirsgirêkên ku we ji me re raber bikin nîqaþ dikim. Li vir ez li we guhdarî dikim.(Sayýn Baþkonsolosumuzun selamlarýný getirdim. Sayýn Baþkonsolos üç yýl önce yapýlan ortaklýðýn devam ettiðini ve hükümetimizin taahhütlerinin arkasýnda olduðunu bilmenizi istiyor. Bize ilettiðiniz sorunlarý görüþmek için buradayým. Buyurun sizi dinliyorum.)
     Helin hemen müdahale etti.
-Baylar, baylar lütfen. Ben ne konuþtuðunuzu anlamýyorum. Ya Ýngilizce veya Türkçe lütfen.
-Dedim ki Helin Haným. Amirlerim üç sene önce kurulan ortaklýðýmýzdan son derece memnunlar. Her ortaklýkta olduðu gibi ortaklýðýmýzda da bazý sorunlar oldu. Bu sorunlar elbette ki çözülemeyecek sorunlar deðil. Bir yýldýr bize bazý sorunlar iletilmekte, bu toplantýyý bu sorunlarý çözüme kavuþturmak için düzenledik. Buyurun sizi dinliyorum.
     Konsolos Muavininin saðýnda oturan Burhan Aða sinirliydi.
-Sayýn konsolos bizler üç sene önceki ortaklýðýmýza sadýk kaldýk. Taahhütlerimizi yerine getirdik. Bir buçuk iki yýldýr devlet bizi infaz ediyor. En son Haþim Aða ve Mösyö Alber infaz edildi. Ortaklýk paylarýmýz daðýtýlmadý. Biz bu ortaklýða Abdülkadir aðanýn hatýrýna girdik. Abdullah ve Orhan ortaklýktan memnun deðiller galiba.
Helin katýldýðý toplantýlarda itham edilmeyi asla anlayýþla karþýlamazdý. Bakýþlarý Burhan Aða’nýn üstünde, biraz sert lafa girdi.
-Burhan aða, yine lafýnýn nereye gittiðini düþünmeden konuþuyorsun. Birincisi: Ortaklýk teklif ederken araya hatýr falan koymadýk. Herkesin menfaatine olan ortaklýðý sizlere duyurduk. Kabul ettiniz. Ýtibarýmýzý ortaya koyan gerekli lojistiði saðlayan biziz, unutma. Sizlerin yapmasý gerekenleri bile biz yaptýk.
-Mösyö Alber...
-Mösyö Alber Dikici holdingimiz adýna farklý sözler veremez. Alber Dikici ortaklýk için Londra’da giriþimleri baþlattý. Aldýðýmýz kredinin onaylanmasý için hükümet nezdinde çok çaba harcadý. Ama bu kadar. Bu ortaklýðýn resmi muhatabý ben, Ali aðabeyim ve Orhan aðabeyimdir. Alber Dikici’nin katýldýðý bütün toplantýlara bende katýldým. Bu sebeple söylüyorum: Alber Dikici veya baþka biri, kimseye söz veremez. Vermiþse bu söz kendisini baðlar. Holding olarak ne Alber Dikici ne de baþka birinin sözü bizi baðlamaz. Taahhüt diyorsunuz, biz taahhütlerimizi yerine getirdik. Karaþahin Ýnþaat’ýn þantiyeleri çalýþýyor. Taahhüt ettiðimiz evlerin %70 i yapýldý. Altyapý inþaatlarý durmaksýzýn devam ediyor. Yaptýðýmýz AVM ve inþaatlara ilave olarak hepinize 3’er milyon dolar nakit para aktardýk. Dolaylý yollardan size aktardýðýmýz para toplamda 5 milyon dolarý buldu. Paranýn geri kalanýný iþ bitiminde size aktarmak için emanete koyduk.
     Paranýn kendilerinde deðil de emanette olmasý Ýdris Aða için büyük problemdi.
-Emanete mi Helin Haným bankaya faize mi?
-O kadar parayý evime mi koyacaðým Ýdris aða? Elbette bankaya koyacaðým. Hiç birinizin parasýna çöktüðümüz falan yok. Ýþ tamamlanmadý. Tamamlanýnca vereceðiz.
-Ya infazlar?
-Ýnfazlarla bizim ilgimiz alakamýz yok Burhan Aða. Kim yaptý bilmiyoruz. Asker, polis ve istihbarat bir sonuca ulaþamadý. Sizlerin bilgisi varsa…
-Bizde bir bilgiye ulaþamadýk Helin Haným. Ama bir yýldýr ailelerimizden sürekli infazlar yapýlýyor. Biri sorumluluðu almalý deðil mi?
-Deðil Ýdris aða. Yapmadýðýmýz infazlarýn sorumluðunu niye alalým? Devletteki baðlantýlarýmýzla devamlý temas halindeyiz. Her ihtimale karþý güvenliðiniz için yanýnýza adam gönderdik. Silah gönderdik. Örgüt ve bizim bilgimiz haricinde Alber Dikici’yle iyi iliþkileri olan sizlersiniz. Siz bir sonuca ulaþabildiniz mi?
-Maalesef Helin Haným. Hiçbir sonuca ulaþamadýk.
     Helin Konsolos Muavinine baktý.
-Sayýn Konsolos Muavini sizin elinizde bilgi var mý?
-Maalesef Helin Haným. Bildiðiniz gibi Alber Dikici Birleþik Krallýk vatandaþý. Resmi kanallardan bütün bilgilere ulaþtýk ama tatmin edici bir sonuç yok. Faili meçhul. Alber Dikici’nin öldürülmesi olayýndaki gizem cinayetin devletle alakasý olmadýðýný gösteriyor. Ama kimin yaptýðý hakkýnda elimizde bilgi yok.
     Helin önündeki tabletten fotoðraflarý açtý.
-Bendeki bilgilere göre Alber Dikici maaþýný bizden almasýna raðmen istemediðimiz herkesle farklý iliþkiler içindeydi. Örgüt, KDP, örgüt partisi, camia. Bu kadar karýþýk iliþkiler yumaðýndan, bizi nasýl buldunuz anlamadým. Ayrýca ortaðýmýz Haþim Aða’yý Alber Dikici’nin evine biz göndermedik.
-Helin Haným bu masadaki kimse sizi suçlamýyor.
-Yanýlýyorsunuz sayýn Konsolos Muavini. Feyzullah Aða hariç bu masadaki herkes bizi suçluyor. Karaþahin inþaat güvencesiyle evleri, ahýrlarý, spor sahalarýný, camileri, AVM’leri, hastaneleri, su kanallarýný, alt yapýyý yaptýk. Büyük bölümünü teslim ettik. Ýnþaatlarda bölge halký çalýþtý. Maaþlarýný zamanýnda ve fazlasýyla aldýlar. Aðalar istiyor ki kendilerine nakit para verelim. Bu mümkün deðil sayýn Konsolos Muavini sizde biliyorsunuz. Buna raðmen aðalara nakit para da verdik. Bizim dýþýmýzda verilen sözlerin sorumluluðunu asla almayýz. Anlýyorum çoðunuzun akrabalarý öldürüldü. Alakamýz olmadýðý halde özel olarak tüm infazlarý araþtýrdýk. Ama bir sonuca ulaþamadýk.
Ýdris Aða üç yýldýr ortaklýktaki tüm sorumluðun Karaþahin’ler de olduðu iddiasýndan vaz geçmemiþti,
-Biz onu bunu bilmeyiz Helin Haným. Verilen sözler tutulmalý aksi halde?
     Helin tehdide ayný sertlikte karþýlýk verdi.
-Aksi halde ne Ýdris Aða? Beni mi infaz edeceksiniz?
     Konsolos Muavini gerginleþmeye baþlayan ortamý yumuþatmak için lafa karýþtý.
-Helin Haným lütfen sakin olun. Ýdris aða sende sakin ol. Ýngiliz hükümeti olarak kimseyi suçlamýyoruz. Suçlasaydýk gereðini yapardýk. Benim sizlere tavsiyem orta yolda buluþun. Birbirinizi suçlamayla bir yere varamazsýnýz. Ez ji paqijiya otêlê ne razî bûm. Ez ê ji ber sedemên paqijiyê saet di 23an de biçim. Adviceîreta min ji axayên ku dê li otêlê bimînin paqijkirine. Tenduristiya we ji bo me girînge. (Otelin temizliðinden memnun kalmadým. Hijyen sebebiyle akþam 23 de ayrýlacaðým. Otelde kalacak aðalara tavsiyem temizlik yaptýrýn. Saðlýðýnýz bizim için önemli. Sizlere iyi günler dilerim.
   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 25
Bereli 30
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 29
Bereli 31
Bereli 24
Bereli 26
Bereli 27

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.