Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal |
|
||||||||||
|
Öyle bir hal ki bu, ben düþtüm aþk'a, can canana kurban, canan ne bilsin Kalkarým seherde dilerim haktan, var eyledi Mevla alemi yoktan Canan bilmese de aþýðým çoktan, söylemem kimseye, canan ne bilsin Maksadýmýz belli, bizdendir desin, isterse gelmesin uzaktan sevsin Bilsin garip halim, isterse gülsün, ben caným veririm, canan ne bilsin Göklere yazýlmýþ bellidir adý, iþlemiþ içime gönlümün muradý Gönlüm dile geldi, susmaz feryadý, söylemem kimseye, canan ne bilsin Öyle bir sultana, düþtü ki gönlüm, ne sultaným sorar, ne ben söylerim Halim halden çýktý, bir ben bilirim, utanýrým demem, canan ne bilsin Kimse sormaz bana, garip ne haldir, aþký öyle tatlý, petektir, baldýr Kokusu gül'den dir, cemali nurdur, sorsunlar söylemem, canan ne bilsin Bu öyle bir aþk ki, seven söylemez, utanýr canandan, cananým demez Gönlü dile diler, dili söylemez, demedim canýma, canan ne bilsin O bana sormaz, ben de söylemem, bilmesin adýmý, nedendir demem Kovmasýn kapýdan, kovsa da gitmem, ben kölesiyim, canan ne bilsin Gönül dile gelir aðlarým bilmez, daim yalvarýrým, rüyama gelmez Sevdasý yakar, yüzüm gülmez, demedim derdimi, canan ne bilsin ORHAN BANÝ-ÝSTANBUL-27.10.2023
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Orhan Bani, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |