Tüm mutsuzluklar yokluktan değil, çokluktan gelir. -Tolstoy |
|
||||||||||
|
tehlikeli bir babam vardı. ama bütün arkadaşlarım babamın bir melek olduğunu düşünürlerdi. çok kültürlü olmamasına rağmen, çin işkence tarihini okumuş olmalıydı. tutkuyla sarıldığım yaşam tarzım, girişimde bütün sanat etkinlikleri babayasa'ya aykırıydı. ve ben bilmem kaçıncı maddenin bilmem kaçıncı fırkasına göre "bildiğiniz gibi yapın" cezasına çarptırılırdım. yani cezayı hep babam verirdi. ne olursa olsun benim gibilerin düşsel yaşantısı devam ederdi. ben gene ortaçağdaki kardinalin karısına aşıktım ve bütün mahremiyetimi yalnızlığımla mühürlemiştim. bilinçaltı taklalarıyla bir kaç rüya görüp cinsel gereksinimlerimi karşılardım. ne de olsa kardinalle aynı çağda değildim.. bunların dışında; sekiz metrekare bir odam, iki metrekare bir yatağım, bir metre kare masam,iki metrekare gardrobum, yarım metrekare komidinim ve bir metrekarelikte bir konsolum vardı. odamda düşünmenin dışında yaptığım en güzel eylem, kilitli dolabımın içinde asılı duran şiirimin ayda bir yazı karakterini değiştirip, babama yakalanmadan defalarca okuyup yerine asmaktı..gene böyle birgün şiirimi temize çekiyordum. "kentin kirli sokaklarında kaybolmuşum hangi dilde bağırıp kimden yardım isteyeceğimi bilmiyorum kaldırım taşları optikal olarak dizilen bir sokağın başına geldim çaresizliğin gel-gitlerini yaşıyorum içimde, kısık sesle çıldıracağım, sokaklarda kimse yok ben galiba koca bir şehrin yalnızlığına tanık bırakılmıştım bir ara rüyamda görmüştüm gökyüzünden inen kara perdeler lokomotiflerle şehir sınırlarına çekiliyordu bir şehir bir başka şehrin yalnızlığına tanık olmasın diye acaba burası o şehirmiydi bu sokak bu ev bu kapı benim yalnızlığıma mı açılıyordu? kapıyı açtım sıcacık bir şey içime boşaldı yalnızlığım olsa gerek!!???" şiir bitti... bir ölümden başka birinin ölümüne koşmuş eceline ramak kala yetişmiş azrail gib beliriverdi babam odada. işte o anda yuttum ağzımdaki birikmiş tükürüğü...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © okan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |