Gerçeği arayan bir insan, öncelikle her şeyden gücü yettiğince kuşku duymalıdır. -Descartes |
|
||||||||||
|
Kalmadı dermanım sen sebep oldun Kahpe felek vermez ömrüme aman Yazıldı fermanım sen sebep oldun Başladı ömrümde gazele döküm Kırıldı dallarım söküldü köküm Yıkıldı berhanem devrildi yüküm Gitmiyor kervanım sen sebep oldun Gülerler halime algınım deyü Divane gezerim dalgınım deyü Bilmezler ben niye dargınım deyü Güzellim sultanım sen sebep oldun Ne kanadım oldu, ne havalandım Sürüdüm zinciri hayli dolandım Deli çaylar gibi aktım bulandım İfet-i devranım sen sebep oldun Yağdığın başıma kar diyemeden Üşüdü yüreğim sar diyemeden Ömür gelip geçti yar diyemeden Tükendi kararım sen sebep oldun Yılların elinden ömrüm perişan Sevdanın elinden gönlüm perişan Bu günüm perişan dünüm perişan Ey canı cananım sen sebep oldun Ben bir Can Ozanım yeldim dumandım Çileyi cefadan bezdim usandım Ateşi - aşk ile gark olup yandım Ey şah-ı merdanım sen sebep oldun
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Can Ozan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |