..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu köle çoktur. -Darwin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > kesish




20 Haziran 2001
son gece  
kesish
Radyoda eski þarkýlar çalýyordu ve duygusallaþmak istedim. Böylece aðlayabilirdim. Geceleri aðlamak çok hoþuma giderdi. Fakat tüm çabalarým boþunaydý, kendimi kandýrmakta usta olmama raðmen


:BFED:
Odamda dolaþtým bir ileri bir geri. Epey sürdü bu. Sonra aç oluþuma aldýrmadan bir sigara daha yaktým. Sigaranýn yarýsýna geldiðimde midem bulanýyordu, ben de sigarayý elimde tutup kendi halinde tüten dumanýný izledikten sonra kalan izmariti camdan dýþarý fýrlattým.

Dolapta hiçbir þey yoktu. Gecenin bu saatinde de dýþarý çýkýp alýþveriþ yapamazdým. Zaten bunun için tek meteliðim de yoktu cebimde. Tek çare uyumaktý. Sabah olunca bir çaresine bakardým mutlaka bu açlýðýn. Ama saçma sapan düþünceler rahat rahat uyumama izin vermezdi hiçbir zaman. Uykum olduðunu hissediyordum ama yataða girdikten sonra da saatlerce kývranýp duracaðýmýn da farkýndaydým.

Radyoda eski þarkýlar çalýyordu ve duygusallaþmak istedim. Böylece aðlayabilirdim. Geceleri aðlamak çok hoþuma giderdi. Fakat tüm çabalarým boþunaydý, kendimi kandýrmakta usta olmama raðmen bu gece bana engel olan bir þeyler vardý.

Evim denize yakýn olmadýðýndan balkona çýkýp dalgalarýn sesini de dinleyemiyordum. Belki gökyüzüne bakýp ay ve yýldýzlarý seyretmek bu arzumun yerini tutabilirdi. Fakat koyu gri bulutlar bütün göðü kaplamýþtý. Her þey tepe taklak olmuþ gibi bir hisse kapýldým. Sanki bir güç bu geceki isteklerimi önceden biliyordu ve buna hazýrlýklý davranýp önlemini almýþtý. Pek karamsar bir yapým olmamasýna raðmen dünyanýn en beter insaný ben gibiydim.

Ýçki içmek istedim. Evde hiç içki bulundurmazdým ama vitrinde, þu süs olarak kullanýlan; içinde çeþitli içkilerin minyatür þiþelerde örnekleri bulunan bir takýmým vardý. Kutusuyla beraber çýkardým vitrinden ve hepsinin tadýna bakmaya baþladým. Biraz acý geliyordu ve dilime garip bir uyuþukluk vermiþti. Ben asýl beynimin uyuþmasýný istiyordum ve hýzlýca dört küçük þiþeyi mideme boþalttým. Alkol etkisini göstermeye baþlamýþtý. Tüm karanlýk düþüncelerimin alkole yavaþ yavaþ teslim olmaya baþladýðýný hissettim. Kalan þiþelerden üçünü daha çabucak içtikten sonra keyiflenmeye baþlamýþtým bile.

Ýçkinin bu tesirini bildiðim halde daha önce, ne kadar sorunum olursa olsun, bu kadar zayýf davranmamýþtým. Etrafýmdaki insanlar güçlü ve kararlý bir kiþiliðim olduðunu söylerlerdi. Ben bile buna gönülden inanýyordum doðrusu. Þimdi ise hepten inancýmý yitirmiþ basit, tutarsýz ve zayýf bir yapýya sahip olduðumu kendime iyiden iyiye ispatlamýþtým. Öyle çok dertli tasalý bir olduðum söylenemezdi doðrusu. Sadece para konusunda bu aralar biraz sýkýntýya düþmüþtüm. Birkaç aydýr çalýþmýyordum ve hazýrý da tüketmiþtim. Ayrýca uzunca bir süredir de yalnýzdým. Ama ne olursa olsun bunlar içkiye sýðýnmama bahane olamazdý.

Ayaða kalktým. Bu kadar içtikten sonra iþemem gerekiyordu. Sendeleyerek tuvalete gittim. Uzun bir süre kýsa ve buruþuk aletimi tutup iþedim. Çok rahatlatýcýydý.Odama dönüp kalan iki küçük þiþenin de hakkýndan geldikten sonra uykunun bastýrdýðýný, artýk huzurlu bir þekilde uyuyabileceðimi anladým. Yataðýma gidemeden halýnýn üzerinde sýzýp kalmýþým. Sabah olduðunda baþýmda bir aðrýyla uyanmayý yeðlerdim doðrusu. Belki yaptýðým hatayý anlar, hayata dört elle sarýlýr, mutlu bir þekilde yaþamýmý sürdürürdüm. Oysa uyanamadým. Ölmüþüm. Neden olduðunu bilmiyorum. Þu anda her þey belirsiz. Bekliyorum. Sanýrým cehenneme gideceðim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
vapur
Kör


kesish kimdir?

SIRADAN

Etkilendiði Yazarlar:
peter handke,henrich böll,james joyce,kafka


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kesish, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.