Paul'un Peter hakkında söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanımamızı sağlar -Spinoza |
|
||||||||||
|
Gölgesi duvara vuran ışık, Kalem gibi kalem değil bu şiiri yazdıran, Kağıda sarkan biçimsiz sarmaşık, Çıktım sessizliğe tebessüm eden geceye, Dört tekere asfaltı çizdim, Geçtim boş kaldırımların düştüğü her cümleye, Yelkovanı akreple zehirledim, Binlerce ışık,binlerce yıldız gibiydi hayalin, Ne geceydi avcumda kendi renginde, Nede bu yalnızlık şehrin kör esaretiydi, Kapattım pencereyi, Çektim perdeyi, Yastığı fırlatıp bir köşeye, Karanlığa bıraktım geceyi, Suskunluktu bana koskoca bir suskunluktan kalan, Belki bir hayaldi koparıp içimi sabahlara bırakan, Işıksız,inadına sevda uğruna, İnadına aşktı belki de, Uykularımı yelkovanla birlikte kaçıran.....
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |