Edebiyat yaşamın öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediği biçimi verir. -Oscar Wilde |
|
||||||||||
|
dilim tutulmamıştı amirim yo yo ben tutmadım ay kendisi tutulmuştu iskeledeydim işçiler dikiş atıyorlardı gecenin kaşına hangi puşt çaktıysa kafayı ben vurmuşum güya üstüme kaldı birşey demedim konuşturursunuz önceki amirim de konuştururdu bir kenti konuştururdu hatta ölü bir kenti bile ne bileyim amirim cop sokardı belki uygun yerine öyle konuştururdu kent öldü mü dedin ölmüştür kesin yüzde kaçtır böyle durumda yaşama ihtimali çocukluğumda bu kent dalları terlememiş çınardı nasıl güzel durursa aşk şiirinde istanbul öyle güzel dururdu denizi deniz insanı insandı çekilmiyor artık büyük gürültü sessizliği geçen akşam çevirmede elinize yüz dolar toka eden serseri direksiyon kırmasın üstüne mermi manyağı yapmasın hergele vurmasın kenti köklerini kuruttunuz mu amirim mantar gibi her mahallede beş mafya her evde üç bitirim ben de haraç veririm her gün kahvesini içtiğiniz yeni yetme o piçe tiner bize uymaz amirim yemin billah çift çarşafta sarmadım içtiğim iki bira o puştlar kesin bir şey kattı rakıma yemin ederim ehliyetliyken alkol kullanmadım baktı bana güldü hacı kadriye diyorum sadece o geçti sokaktan yanında kız yoktu kimse sormadı bende sormadım soracaktım utandım güldü altın dişlerini gördüm kadınla işim olmaz amirim o tarakta bezim olmaz ne aldım ne sattım bir evlenirken başlık parası saydım o da altı ay altımda ya yattı ya yatmadı doğrudur amirim kadriye'ye bir kez gitmişliğim var körpeydi o zamanlar anlarsın ya evlenmeme hafta kalmıştı para da almamıştı inan almamıştı sofra kurmuştu üstelik eee si yok amirim sonrasını anlatamam erkekliğime laf eden başkasıydı bıcakladiğım kim ne derse desin hacı kadriye üstüne orospu tanımam bakmayın hep terlerim çalışır terler sevişir terlerim ölürüm alnım domur domur ter elimle silerim sidik mi kokuyorum dediniz yok amirim içtiğim iki bira o puştlar kesin hap attılar rakıma cürüm işlemedim amirim cürmüm ne ki güzel başlamıştı gece güneş batmış ay batmıştı tuhaf değil mi hiç banka batmamıştı dün ileri mi gittim düşünme suçu mu dedin yakma beni amirim
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © emre gümüşdoğan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |