Bildiğim tek şey, ben bir Marksist değilim. -Karl Marx |
|
||||||||||
|
Bir 14 Şubat daha geçti.Ama çok farklı ve çok özeldi. Nasıl mı? Şeytanın bacağını kırdık. En yakın dostlarımdan Zeyno, dünya evine girmek adına ilk adımı attı, daha ne olsun.. En uçuk kaçık, en özgürlüğüne düşkün ve en evliliğe uzak olanımız medeni hal bakımından aramızdan ayrılmak üzere.. Bir buçuk yıl önce onu Londra’ya gönderdiğimde İngilizce pratiğini yapıp beş altı aya kadar dönmek üzere gitmişti.Gidiş o gidiş…Orada hayatının erkeğiyle karşılaşacağını bilmiyorduk tabii. Aradan geçen aylar, bizim özgür kız Zeyno’ya evlenme kararı için yetmiş iyi de etmiş. Damat adayı ile -en yakın arkadaş olarak- tanışma töreni aşamasını kazasız belasız atlattık. Tek bildiğim ve gördüğüm arkadaşımın gözlerinin içinin güldüğü ve çok mutlu olduğuydu. Nişan töreni için 14 Şubatı seçmek de iyi fikirdi hani. Çok çook güzel ve bir o kadar da anlamlı bir gece oldu..Güzeller güzeli arkadaşımın en mutlu günüydü daha ne olsun? Nişandan bir gün önce beni arayıp ‘Çoook güzel olmalısın, ona göre alış veriş yap!’ deyip beni sıkıştıran horey Zeynonun baskılarına dayanamayıp, hiç süslenmediğim kadar süslendim netice olarak..Yaptığım katmanlı makyajdan gecenin sonunda ömrüm boyunca kurtulamayacağımı- anlık da olsa- düşünmedim değil ama değerdi ..Gece 23 00 civarında her bulduğu içki kadehini boşaltma konusunda rekor kırmaya çalışan Zeynoyu en son babamla konuşurken hatırlıyorum… Sonuç olarak ilk firemizi böylelikle verdik.Aslına bakarsanız çok da mantıklı bir şey şu evlilik.Neden olmasın* Zeyno evlenme kararı aldıysa vardır bunda bir hikmet. ‘Bekarlığa veda’ başlığını da boşuna atmadım yani..Ben bu bekarlık hallerinden sıkıldım arkadaşlar.Evlenmeye karar verdim.Tüm duygularımı sizlerle paylaştığımı göre böyle bir kararı da paylaşmak istedim.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © BİNNUR EDİSAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |