Ben bir dünya yurttaşıyım. -Sokrates |
|
||||||||||
|
Oysa daha birkaç gün öncesine kadar, bana gülümseyen yüzler vardı o evin pencerelerinde.Yola bakan odasının pencere kenarında kimbilir kaç kez kahvemi yudumladım. Kimbilir kaç kez, “hoşgeldiniz” diyen gülen yüzler açtı bana, o evin kapısını.Birlikte dinlediğimiz ekonomi haberleri,Galatasaray’ın Avrupa Kupası maçları , tatlı sohbetler çok uzaklarda kaldı. O evde yaşayan dostlarımı uzaklara gönderdikten sonra uzun uzun düşündüm. ”İşte bir dost aileden daha oldum.” Dedim kendi kendime. İçimde soğuyan bir ateş hissettim.Ya da bana uzakta olduğu için, beni hiç ısıtmayan bir ateş. O evin önünden her geçişte, pencerelerinde bana gülen yüzleri görür gibi oluyorum.Ve o evin her gün biraz daha karardığını, benden biraz daha uzaklaştığını hissediyorum. O evin pencerelerinde perde yok artık. İçinde gülen yüzler, sıcak yürekler, dost ve sadık insanlar yok. O evin önünden geçmek bile istemiyorum. Sevdiklerimin o evde yaşamadıklarını düşünmek de istemiyorum. Ve o evi artık hiç sevmiyorum. Çünkü o ev artık yalnız, artık soğuk, ve artık pencereleri perdesiz.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |