..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > mustafa evci




4 Mart 2004
Aysun ve Burçin Öðretmene Aðýt!  
mustafa evci
Aðrý'da, tutuþan öðrencilerini kurtarýrken yanan Aysun ve Burçin Öðretmenime aðýtýmdýr...


:CBBC:
Ben bir öðretmenim ve isyan ediyorum!
27 aralýk 2003 tarihli, iki onurlu öðretmenimizin, iki meslektaþýmýn, hayatlarýndan vazgeçmek pahasýna, yavrularýný ölümden kurtarmak adýna ölüme olan o onurlu yürüyüþlerini, yüreðimiz lime lime parçalanarak okuduk...Bir Bayhan kadar, taþfýrýnýn býyýklarý kadar, Gülbenin kaseti kadar...deðeri yokmuþ meðer Aysun ve Burçin öðretmenin...
Bu her aný utançla sarmalanmýþ ülkemde, bunu da mý görecektik? Bu ülkenin hepimize yetecek güzelliklerine bir akbaba gibi çöreklenip parselleyen, alýnlarýnda bir damla helal yüklü ter biriktirmeden ülkemin güzelliklerini zimmetlerine geçiren bu soysuzlara, bu haramilere, bu hýrsýzlara bir dur diyecek yok mu, ne olur söyleyin, yok mu?
Dört yýldýr devletime bir eðitimci olarak hizmet veriyorum. Derdim asla para deðil! Allah'ýma çok þükür kimseye muhtaç deðilim, ama fahiþeliði tescilli bir Gülben Ergen'in bir gecede kazandýðý parayý ben 4 yýlda kazanamadým! 24 Kasým öðretmenler gününde bizle ilgili haberler, Hülyalardan, Sedalardan, Gülbenlerden çok sonralarý, satýr aralarýnda ve 'lütfen' verildi.
Yanarak ölüme yürüyen o asil ve onur timsali iki kadýn öðretmenimin utancý bizi boðacak! Buna tahammül çok zor! Bu onursuzlara, bu katillere, bu hýrsýzlara, bu haramilere verilen deðerin zerresini o iki öðretmenime, ölüme bizlere bir utanç býrakarak yürüyen bu iki kadýnýma verilmedi...
Ya 19 Mart 2003 de Urfa'da (þanlý diyemiyorum!) evlerinden kilometrelerce uzakta, bu coðrafyanýn ezilen, eðitimsiz býrakýlan çocuklarýna ýþýk olmaya çalýþan iki kadýn öðretmenimizin altý kiþi tarafýndan tecavüze uðrayýþlarýný hangimiz hatýrlýyoruz? Hangimiz duyduk? Gülben Ergen'in seviþme kasetleri ülkenin haftalarca bir numaralý gündemi olurken, bu iki kadýn öðretmenimiz, onurlarý tahammülü zor bir þekilde kirletilerek tecavüze uðrarken hangi gazetecinin, hangi tvnin sesi çýktý?
Bu utanç bizi boðacak. Tarih bizi utançla yazacak. Çocuklarýmýz bizi utançla anacaklar...
Kalemimiz sözün namusuna tercüman olsun. Bu kadar, kýçý rahat, keyfi yerinde kalem erbabý arasýnda kaç kiþi dile getirdi bu utancý...
Onlarý o ýssýz bozkýrlarda yanlýz býrakmayýn kardeþlerim. Bu anadolunun talihsiz çocuklarýna ýþýk olan öðretmenlerine yapýlan bu onursuzluklar bir gün bizi utançtan öldürecek!
Bu utanç bizi bir gün öldürecek!
Bu utanç bizi öldürecek...
Öldürecek...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Düþündürücü
Gönderen: Kâmuran Esen / Mudurnu
6 Mart 2004
Merhaba Meslektaþým; Size katýlýyorum....Yurdumuzda futbol takýmlarýna, magazin programlarýma gösterdiðimiz ilginin yüzde birini; asýl vermemiz gereken yerlere verseydik, her þey çok daha güzel olurdu...........Öðretmen olmam nedeniyle, yazýný beni derinden yaraladý.Duyarlýlýðýnýz teþekür ediyorum.....Sevgiler......Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Filistin'im... Utancým... Gözyaþým... Direniþim...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþatmaz Kimseyi Ölüm, Kimse Ölümü Yaþatmadýkça [Þiir]
Yanýlgýdan Düþüþe [Þiir]
West Indies'te Tehlikeli Bir Nifak [Þiir]
Zor Zamanda Yaþamak [Þiir]
Bana Melekleri Tanýtan Anneme... [Deneme]
Düþünsel Faþizm [Deneme]
Sevgiliye Bir Ýsyan Denemesi - 2 [Deneme]
Artýk Gitmelisin Buralardan! [Deneme]
Sevgiliye Ýhbarýmdýr! [Deneme]
Sevgiliye Bir Ýsyan Denemesi - 3 [Deneme]


mustafa evci kimdir?

ben bu emeðini teri deðilim terlesemde hakkýmý istemem kimseden.

Etkilendiði Yazarlar:
Ýsmet Özel,Nihat Genç,Tezer Özlü,Yýlmaz Odabaþý...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mustafa evci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.