..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Leyla'nýn iþi naz ve iþve; Mecnun'un gözü yaþý çeþme çeþme..." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Kader Selen




7 Nisan 2004
Yanlýz Yolculuklarý Sevmiyorum Ben.  
Kader Selen
Ýstanbul'dan Mersin'e dönüþ yolculuðu


:BBHG:
Yalniz yolculuklari sevmiyorum ben.
Hem de hic sevmiyorum.
Yanimda yol arkadasim olmali, konusmali, beraber bir seylere gulmeli, otobus yolcularina takilmaliyiz.
Yalniz yolculuklari sevmiyorum ben…
Sessizlik…. Uzayip giden derin bir sessizlik…. Icimde oylesine kotu ki…. Otobusun kapali devre muzik yayinda bir suru kanal var ve herkesin istegine gore muzikler… Bir ses ama bu benim istedigim bir ses degil ki!…. Sadece sarki soyluyor…. Beni dinlemiyor ki!….Yanimda beni dinleyecek biri olmali…
Yalniz yolculuklari sevmiyorum ben….
Yollar uzayip gidiyor karanligin icinde…. Yolu iki esit hizaya bolmus olan ortaki beyaz cizgiler inadina hizla akip gidiyor tekerleklerin altinda…. Uzerine dusen ciddiyetin oylesine farkindaki asla yanlis yok…. Bu yolu ikiye boldum, herkes kendisine ait bolumden gitsin…
Yol uzun, yol sessiz…
Yolun kenarindaki agaclar, gecenin derin karanligindan oylesine korkmuslar ki, usumusler, birbirlerine buzusmusler sanki…. Hele kocaman tarlalarda tek kalan agaclar…. Dallari boslukta sallanip duran… Caresiz… Yetersiz…
Iste yine terk edilmis hissi uyandiran bes on haneli koy evleri…. Bacalarindan duman cikmasa masallardaki uzerlerine buyucunun sihri deymis evlere benzeyecekler…. Helede karin altinda….
Icim bi garip, yorgunum… Ah Ece neden yanimda yoksun…. Simdi yanimda olsaydin neler konusur nelere gulerdik… Helede bugun yasadigimiz onca seyden sonra… Hic bir sey tek yasanmiyor, tek doguyorsun, tek oluyorsun asla ama asla tek yasiyamiyorsun…. Paylasmalisin, paylasilmali yasam.. Ancak o zaman guzel…
Bugun ne guzel eglendik degil mi?
Helede martilara simit atarken… Vapura parallel olarak giden beyaz martilar…Koparip koparip attigimiz simit parcalarini nasil da daha denize dusmeden yakaladilar… Guclu olanlar, gozu keskin olanlar kaptilar hep parcalari…. Tipki yasadigimiz dunyada guclu olan insanlar gibi…. One gecmek icin tirnaklarinin acimasi bahasina tirmaliyorsun yasami….
Yalniz yolculuklari sevmiyorum ben…
Az once yemek servisi yapildi… Biliyor musun? Karni tika basa dolu olan ben, sirf sikintidan yeniden yemek yedim…
Karnim doydu ama ya icimdeki bosluk… O nasil dolacak… Tanrim agliyacakmiyim nedir?
Isiklar kapandi…. Icerde otobusun belli bir duzende cikan hafif bir gurultusu var….Kapali devre muzik kanallarindan bir kanal seciyorum kendime ve Candan Ercetin soyluyor her zaman ki gibi… Neden ben boyle melankolik oldugum zaman hep bu kadin rast gelir bana!!
Hey bu elime damlayan nadir? Aglamak istemiyorum ben… Artik gozyasi yok!… Artik eski yok!…. Yeni var, bak yola nasil gidiyor… Gidecegin yon var… Arkana asla bakma… Birak orada kalanlar orda kalsinlar… Onun acik ve izle…. Bak nasilda sisin icinden ciktik… Bak nasilda ardimizda kaldi kocaman tirlar, bak nasil donemecin ardindaki duz yol…..
Tamam yaa aglamiyacagim artik… Iyi de engel olamiyorum ki kendime… Ah ece ah neden yanimda yoksun ki… Simdi ne guzel beni parparlardin…
Engelde olmuyorum artik.. Aksinlar bakalim nerede duracaklar. Nerede bitecek…
Nerede durdugunu bilemedim. Gozlerimi actigimda Ankara”daydim. Yalniz yolculuklarda en guzel sey hicbir sey dusunmeden uyumakmis meger….




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Kader Selen kimdir?

Söylemek istediðim halde aðzýmdan dökülemeyen sözcükleri, kaðýda yazmasýný öðrendiðimde, gördüm ki paylaþacak çok þeyim varmýþ.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar, Duygu Asena, Buket Uzuner.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kader Selen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.