..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Tugay




27 Ekim 2004
Kapý, Açýlýnca Yok Olur.  
Tugay
Ýstersen git, ama zorunda deðilsin. Ýçin gidiyor sen kalýyorsun. Sen kalýyorsun için gidiyor. Ýyi, peki; seni yormuyor mu bu? Garip gelmiyor mu sana! Nedir o kendine koyduðun hedefler, idealler!? Yük gelmiyor mu sana? Geleceðini yaþamak istemiyor musun? H


:AHGB:
Tugay merhaba,
Beklenmedik bir zamanda sana yazmak istedim. Alýþýldýk olarak öksürüktür, nezledir, sonu bir þey yapmama isteðidir; öyle beklenir. Tam da öyle beklenir mi bilmiyorum ya. Ben öyle beklendiðini zannederek büyüdüm. Bu zannetmeler uzun süre beni ya bir þey yapamam, hastayým’lara, hastayým, ama yaparým’lara sürükledi. Oraya buraya çekiþtirik bir durum. Þimdi ne yapcaamý bilmeden, bilmem gerekmeden, hatta aklýmdan günün ilk sigarasýný içmek geçmiþ gitmiþken, bilgisayarda oyun var mýydýlar sökün etmiþken, folder’larým arasýnda sörf yapar iken! Sana yazdýðým mektuplarý gördüm. Birdenbire deðil, oturdum (zaten oturuyordum!) ne yazacaðýmý bilmem gerekmeden.
Bu baþka türlü bir hal yaa..

...

Tugay,
Yazma iþini ciddiye alýr almaz parmaklarýn bir süre takýldý, için kilitlendi. Ciddiye alamaz oldun . Hiçbir þey eylemin kendisinden güçlü olamaz. Deðiþimi yapan eylemin kendisidir. Deðiþim olsun diye deðil. Eylemin baþlangýcý sonunu bildirmez, yönünü belki..
Sevgili Tugay,
Sana sonuna kadar destek olacaðým. Kimse sana benim kadar destek olamaz. Tabii sen istedikçe, sen istemezsen bu dünya dönmez olur, en azýndan akýþýný kaybeder, kendini bilmez olur. Sen içinde yanan ateþin ortasýna oturmaya karar verdin. Ýyi de ettin. Tabii þaþkýnlýk da yaþýyorsun. Olabilir, doðaldýr. Rahat býrak. Kaçan bir þey yok. Eylemin göbeðinde oturuyorsun. Ne yapacaðýný bilemediðinde bile. O an senden , sen o andan kaçmýþ oluyorsun. O an senin olamýyor. Býrak, boþver sana öyle öðretildi diye baþarmak büyük þeyler yapmak zorunda deðilsin. Ýçindeki ateþe bak. Öylece, öylesine, sen sensin, kutsal, güçlü, dingin, sevilesi, kucakla kendini; okþa. Sevgin tüm sevgilerin toplamýndan iyi gelecek sana. Senin varlýðýnýn mutlu ettiði insanlarý düþün. Sen, kendini onlarý mutlu ettiðin kadar mutlu ediyor musun? Ne soru ama! Karþýlaþtýrmalar baþladý. Þu an yorgun hisediyorsun, olacak o kadar. Alýþýk deðilsin ne zamandýr kendini býrakmaya. Piþmanlýk deðilse bile, ne yapýyorum ben’ler ufaktan gelmeye baþladý. Karþý durma. Karþý duruþ enerji ister. Barajlar kurmaya devam mý edeceksin? Yoksa býrakýp yolunda aksýn diye tüm kapaklarý açacak mýsýn?
Dalgalar geliyor. Üstünde kalabilmek, yükü hafifletmeye baðlý. Yükünü býraktýn mý? Yoksa ilk bir-iki hamleden sonra duralayýp kamburuna kambur katmasýna izin mi vereceksin?
Boþver býrak, bunu da býrak. Böyle söylenerek olmuyor pek. Sana söyleyebileceðim, kendine saygý duy, saygý duyulasý olduðunu, hiçbir þey yapmasan da sevilesi olduðunu, varoluþun tüm özelliklerini taþýdýðýný, yalnýzca hazýr olmadýðýn taraflarýný göremediðini söyleyebilirim. Söyle bana kendinle aran nasýl? Bir yerlere, öylesine bir yerlere gidiyor musun kendinle? Tutuyor musun kendini? Onun arkasýndan bu, öbürünün arkasýndan da þu gelsin diye plan, hesap vs yapýyor musun? Haklýsýn korku çok yaygýn. Ya ne yapacaðýmýzý þaþýrýrsak n’aaparýz biz!! Di’mi! Üstelik hedef planlarýmýzý geçekleþtiremeyiz. Aklýn mý karýþýyor? Ýyidir. Hem zaten sen, aklýn karýþmasýn diye uðraþýp dururken daha da karýþtýrmadýn mý aklýný?! Yapabileceðin fazla bir þey yok. Ya yaþamayý seçeceksin, ya yaþamayý.
Hadi bakalým gene keskinlik! Ne iþe yarýyorsa. Doðada hiçbir þey bu kadar keskin deðil. Netleþme dediðin þey hayatý dýþarýda býrakma anlamýna da gelebilir. Bak, yalnýzca bak. Bakýþýn kendisi ol. Ýçin gitsin. Ötesi kendiliðinden geliyor.
Güzel bakýþýn içinde eriyiver, sýralamayý, hesap yapmayý býrak. Önceliklerini unut daðýl git demiyorum sana. Bir bakýþta eriyemedikten sonra sana ne etki edebilir. Seni ne var edebilir. Býrak kendin olasýn. Zaten öylesin. Ama iþte insan çekiþtirmeden duramýyor. Varoluþun en güzel tarafý sürekli bi taraflara çekiþtiirmece ki varolduðunu zannedesin. Gülmek bile gelmiyor içimden. Ordasýn, varsýn bir yerlere gitmek zorunda deðilsin. Ýstersen git, ama zorunda deðilsin. Ýçin gidiyor sen kalýyorsun. Sen kalýyorsun için gidiyor. Ýyi, peki; seni yormuyor mu bu? Garip gelmiyor mu sana! Nedir o kendine koyduðun hedefler, idealler!? Yük gelmiyor mu sana? Geleceðini yaþamak istemiyor musun? Her tarafý belirlenmek istenmiþ bir geleceði nasýl yaþayabilirsin. Bu kadar belirlenmiþ bir geleceðin þimdisi olur mu? Yüklenme kendine-demekle olmuyor, ama “yüklenme kendine”. Sevgililerine býrak, ki baþta kendinsin. Gevþe, hayat sana yeterince hareket sunuyor. Durduðun yerde bile sonsuza dek dansedebilirsin. Sarýlacaklarýna sarýl tam da içinden geldiðinde. 4 taksit mi, yoksa peþin mi ödeyeceksiniz? Yok ya böyle bir þey. O an sarýldýn sarýldýn, yoksa geçti. Hiçbir sarýlma, ötekinin yerini tutamaz, baþka çünkü. Kilimin bütün ilmekleri baþka yerde. Birini öbürünün yerine koy bak. Dokumak, dokunmaktýr. Dokunmaya cesaret ettiðinde, onca zamandýr kapalý duran kapýlarýn yerinde yeller estiðini göreceksin. Kapýlara ne oldu. Onca zamandýr girmeye cesaret edemediðin kapýlara! Nereye gittiler? Onlar korkularýnýn hollogramýydý. Korkularýn kývranmasý, kapýlarý çoðaltýyordu, kapalý kapýlarý. Kapý, açýlýnca yok olur.
Kendini sev, saygý göster. Bil ki sen, sensiz sen olamazsýn. Varlýðýný kutla. Korkularýn olabilir, onlarý da sevmeyi unutma. Onlar sana varoluþuna dönüþte cesaret kapýsýný açacak olanlardýr.
Hoþca ol.
Tugay



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Yerime Benim Hayatýmý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kekeça ve Oyun


Tugay kimdir?

Anlatmak, olabilecek bütün yollarla, araçlarla anlatmak çekiyor beni. "Bütün" yollarý deniyor muyum? Yoo! Yalnýzca artýk alýþmýþ olduðum ve biraz da kapýkomþum yollar. Müzikle uðraþýyorum. Belki yaþýyorum demek daha doðru. . Müzikle yaþadýkça, kýyýsýnda kalmýþ hissettiðim olmuyor da deðil.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tugay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.