..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Beyza Ersoy




6 Aralýk 2004
Puzzle  
Beyza Ersoy
Aþaðýda bazý üyelerimizin “kayýp mutluluk nimetleri” ilanlarýný okuyacaksýnýz. Eðer aralarýnda durumunuza uyan bir ilan veya verilmiþ tariflere yardýmcý olacak mevcut bilginiz varsa lütfen bizi arayýnýz.


:BBGB:
“Doða karþýsýna iþine elvermeyen bir baht çýkarsa, týpký kendi topraðýndan baþka yere ekilen tohum gibi, baþarýsýzlýða uðrar. Ve eðer dünya, doðanýn kurduðu esasý dikkate alýp ona uysaydý, orada dört baþý mamur bir kuþak türerdi. Fakat siz kýlýç kuþanmak için doðmuþ olaný zorla dine çeviriyor ve va’z etmek için yaratýlmýþ olaný da kral yapýyorsunuz. Adýmlarýnýzýn doðru yoldan çýkmasý bundandýr.”                     Ilahi Komedya      


- Kalbimi dinle
- Atmýyor
- Evet!
- Neden?
- Sence?
- Mutsuzsun!



Bu bir Ýlandýr.

Tanrý insanlarý yarattý ve sonra yeþil bir kese içinden, mutlu olmalarý için, gereken her þeyi, üzerlerine serpti. Oturmak istedikleri evler, yaþamak istedikleri þehirler, çalýþmak istedikleri iþler, edinmek istedikleri arkadaþlar, sevmek istedikleri eþler ve diðer her þey...
Biz “Mutluluk Nimetlerini Gerçek Sahiplerine Kavuþturma ve Yardýmlaþma Derneði” bu konuda iþlerin karýþmýþ olduðuna inanýyoruz. Herkes bir þey kapmýþ; adlarý “ev”, “iþ”, “eþ”, her þey... Ama bize ait olanlar deðil ve çoðumuz mutsuzuz.
Oysa hepimiz bütününü göremediðimiz için algýlamakta güçlük çektiðimiz bir “puzzle”ýn parçalarýyýz. Ve mutluluðumuz tüm parçalarýn uyumundan, doðru yerde olmalarýndan geçiyor. Bizler bu konuda bir þeyler yapýlabileceðine inanýyoruz. Eðer siz de bizim gibi düþünüyorsanýz bize katýlýn. Gerçek mutluluk için el ele verelim!
Aþaðýda bazý üyelerimizin “kayýp mutluluk nimetleri” ilanlarýný okuyacaksýnýz. Eðer aralarýnda durumunuza uyan bir ilan veya verilmiþ tariflere yardýmcý olacak mevcut bilginiz varsa lütfen bizi arayýnýz.

...........................................

Hayýrlý günler efendim. Bendeniz büyükçe bir apartman dairesinde oturmaktayým. Çihar cihettir. Manzara itibariyle önü caddeyi, arkasý aðaçlýk bir çemenzar görmektedir. Asude, nezih, latif bir mahaldedir. Ama kulunuz elbette ki bu güzel eve raðmen, takdirinizdir ki þahsi evimin, yuvamýn özlemini çekmekteyimdir. Yüksek müsaadenizle, evimin hassalarýný –evim diyorum, bir sakýnca yoktur, deðil mi efendim?- istirham edeyim:
Benim evim gülzar içinde, komþu bahçeler arasýnda, ziyade yüksek olmayan, uçlarý üçgen evtad olup; iki katlý, kiremit damlý, bacalýdýr. Pencereleri çok büyük olarak, içi ziyade þua almaktadýr.
Sizdeki bir ev veya malumunuz bir ev, bu tarife uymakta ise, ihtimal benim evim olabilir. Bendenizi haberdar ederseniz müteþekkir olurum. Alakanýza þimdiden en derin hürmetlerimi arz ederim. Ayrýca bu imkaný bizlere veren Sayýn dernek yöneticilerimize de bu vesileyle en derin þükranlarýmý sunarým.

...........................................

merhaba! 1.59 boyunda, yaþamayý seven, neþeli, sarýþýn kýzým. Gerçek sevgilimi arýyorum! 20 yaþýnda. Benden biraz uzun. Normal kiloda. Yeþil gözlü. Müthiþ dalgalý sarý saçlarý var. (hani þeker kýz Kendi çizgi filmindeki Artur var ya, ayný onun gibi!) Burnu küçük. Tarife uyanlar arasýn.
Asla çok uzun deðil, asla çok zayýf deðil. Þiþman hiç deðil! Yanlýþlýk olmasýn.

...........................................

Makine mühendisiyim. Bir coðrafya fakültesi mezunuyla mesleðimi deðiþtirmek istiyorum. Þu anda çalýþmakta olduðum için iþi hazýrdýr. Çalýþma hayatýmdaki mutluluðu bu sayede bulacaðýma inanýyorum.
Umarým meslekler gerçek sahiplerine kavuþur.
Yaþasýn “Mutluluk Nimetlerini Gerçek Sahiplerine Kavuþturma ve Yaþatma Derneði”!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüzük Hikayeleri
Ýhbar
Yol Aðzý
Elmayla Randevu

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýrmýzý Paltolu Kýz
O


Beyza Ersoy kimdir?

Çocuksu, meraklý, muzip, Cimcime'yi sever, Fedor Amca'yý sever

Etkilendiði Yazarlar:
Reþat Nuri Güntekin, Hüseyin Rahmi Gürpýnar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Beyza Ersoy, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.