Aşk eski bir masaldır ama her zaman yepyenidir. -Heine |
|
||||||||||
|
Diyarbakırdan kalkıp nemruta çıkmıştık neyse gerekçesi-ya da gerekçeleri gece şu saate kalkıp buraya gelmişsem! İki- kimi yarı yolda bırakmışsam yalnız onu bırakmışım kimi yarı yolda bırakmışsam yalnız kendisi için bırakmışım kimi bırakmışsam yalnızlığımı götürmüşüm yanımda -o kadar! kime gitmişsem yalnızlığımla gitmişim -o kadar! Üç- yıldızlar göğe alabildiğine yayılmış bu gece gece ki uzamış uzamış uzamış- elim başımın altında öylece kalmışım herbir yıldız başka bir yüzü hatırlatıyor bana senin yüzün temsili bir yüz artık! Dört- Taşlar üstüste-yedikule-isimler karışmış-allak bullak esen rüzgar-ve bütün doğrulardan yanlışlara bir geçit var! Taşlar üstüste-yedikule-isimler karışmış-allak bullak esen rüzgar-ve bütün oyunlardan cinayetlere bir sızma var! o rüzgarlarda üşüyorum ben! Beş- Onüç kasım 1999.gece.belleğim bir sesin peşinde.kimin sesidir ya da neyin sesidir?ne zaman duyulmuştur, ne için nerede çıkmıştır? sormayın belleğime! o sesten bana kalan bir tınıdır, bir renktir, bir izdir. bir resimdir.bir duruştur. belki bir aşkın son sözcükleridir. Bilmiyorum Onüç kasım 1999 . bu tarifsiz bu esrik bu uykusuz ses . Altı- Müftü deresinin kıyıcığında bir adamın kederli oturduğunu bu saatte, bir polisin kimlik, bir sarhoşun yarasına basmak için tütün sorduğunu, bir kadının aşk ısmarladığını, kurbağaların ona vrakladığını, adamınsa onlara yalnız nazik bir kederle cevap verdiğini biliyorum çünkü müftü deresinin kendisi öksüzdür, beslemedir özlemle sığınır akdenize çünkü müftü deresi bir akşam kederlenmiş ardından öfkelenmiş ve taşmıştır- kimse onu anlamamıştır- anlayamaz- sonradan küsmüştür müftü deresi o yüzden böyle azar azar akar- adam ve müftü deresi ve mersinde gece: nazik bir kederle akıyorlar akdenize 13-14.11.1999
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ali Vahip T., 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |