..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðallýk sahip olunan deðil, kazanýlmasý gereken bir erdemdir. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > ERDEN ERKÝN




13 Ocak 2006
Bu Gece de Böyle Bitmiþti  
ERDEN ERKÝN
Gazetede resmin vardý yine. Koyu kestaneye boyanmýþtý saçlarýn. Sarý saçlarýn yoktu. Gözlerinin yeþili fersiz bakýyordu. Sanýrým yine alkollüydün. ERDEN ERKÝN


:AICHJ:
BU GECE DE BÖYLE BÝTMÝÞTÝ


Gazetede resmin vardý yine. Koyu kestaneye boyanmýþtý saçlarýn. Sarý saçlarýn yoktu. Gözlerinin yeþili fersiz bakýyordu. Sanýrým yine alkollüydün. Alkollü olduðunu kahpe gülüþünden anlamýþtým. Ben anlardým. Senin alkollü iken nasýl baktýðýný en iyi ben bilirim. Seni benim kadar kimse tanýyamazdý. Damarýnda dolaþan kaný bilirdim.

Neden etkilenmiþtim yine. Alt tarafý bir resmindi gazetedeki. Bana da ne oluyordu? Beni ilgilendirmezdi ki...Ýstersen çýplak pozlar verirdin, istersen þuh bir kahkaha atardýn, istersen kahpece gülümseyerek pozlar verirdin. Geçen gece tv'de paparazzi programýnda yine sen vardýn. Yanýndaki orta yaþlý adam her kimdiyse seni zapt edemiyordu. Basýný görmüþtün ya, yine þovunu yapacak, ortalýðý birbirine katacaktýn ve kendinden söz edilmesini saðlayacaktýn. Düþündüðüm gibi oldu, baðýrdýn, çaðýrdýn, yanýndakini sevgilim diye tanýttýn...

Bunlardan bana neydi? Sahi bana ne oluyordu? Biz ayrýlmadýk mý? Herkes yoluna gitmedi mi? Sonra adamýn arabasýna bindin ve gecenin karanlýðýnda kimbilir nerelere gittin ve kimin koynunda sabahladýn...Bana neydi bunlardan. Taktým yine, evden uzakta olursam takarým böyle. Ne arýyordum Ýstanbul'da, zýrt pýrt geliyorum, ne iþim var? Ne imiþ, bir arkadaþýmýn açtýðý sergiye gelmiþim! Açýlýþa katýldýn, dönsene! Hayýr, ille de bir gece kalacak Erden bey, eski barlarý, eski yaþantýsýný özlemiþ. Bursa'da istediði gibi fink atamýyor, çünkü herkes tanýyor orada. En azýndan böyle rahat davranamaz.

Gece gece deðil sanki bilmeceydi. Ne yapsam, ne etsem, boþtur ne desem...Arabayý sanki ben deðil de baþkasý kullanýyordu. Direksiyondaki gizli bir el aracýlýðýyla Etiler'e doðru gittiðimi anýmsýyorum. Niþantaþý-Nispetiye caddesindeyim, Nispet Bar'ýn önünde durdum. Arabanýn kapýsýný açan görevliye anahtarý uzattým. Kapýdaki görevliler kapýyý açýp içeri buyur etti. Ýçeriye girdim.

Uzun zamandýr buraya gelmemiþtim. Bilinçaltýmda seni mi arýyordum burada; kimbilir? Barda oturdum. Barmene bir viski ýsmarladým. Barýn aynasýndan pistte tepinenleri izledim bir süre. Ne olduðunu anlamadýðým hergün deðiþik türleri çýkan müziði dinledim. Müzik çok gürültülü ve berbattý. Galiba yaþlanýyorum. Bu müzik ancak sarhoþken ve pistte tepinirken çekilirdi.

Hayret, bu gece bir tanýdýk yoktu buralarda. Garsonlar, komiler, barmen bile deðiþikti. Kadýnlý erkekli gruplar durmadan tepiniyorlardý. Göbeði açýk kadýnlar, genç kýzlar durmadan kalça sallýyorlar, erkekler de aðýzlarýnýn suyu akarak onlara tempo tutuyorlardý. Ben asla tepinmezdim. Yaþamým boyunca pistte tepinmedim. Sadece dans ederim. Eðer barlarda çalýþan ve bateri, gitar vebenzeri tür enstrümanlarý çalan bir dostunuz varsa sorun, bu tepinenler için, 'ayýlarý oynatýyoruz' diyeceklerdir size. Bunu bildiðimden midir nedir asla pistte tepinmem.

Ben bunlarý düþünürken, barmenle koyu bir sohbete koyulduk. Barmenler en büyük sýrdaþýnýzdýr. Ancak unutmayýn ki, en gizli bilgilerinizi basýna gizlice veren yine barmenlerdir. Ben bunu çok iyi bildiðimden barmenlerle genel konuþurum, bu kez onlar ilgi çekmek için baþlarlar anlatmaya. Kim kimdir, kimin eli kimin cebinde, kim neresini gerdirmiþ, kim kiminle yatmýþ, kim batmýþ, kim kalkmýþ, kim çarpmýþ, kim dolandýrmýþ...Bir çýrpýda herþeyi öðrenirsiniz. Hele bir de barmen size güvenirse, ömrünüzde duyamayacaðýnýz çok gizli iliþkileri de duyarsýnýz.

O sýrada ayakta duramayacak derecede sarhoþ bir kadýn yanýmdaki tabureye oturdu.

"Hadi bir viski söyle bana!" dedi. Barmene iþaret ettim. Barmen viskiyi bir kadehe doldurup kadýna uzattý. Kulaðýma eðildi, "Abi, iþ bu, istersen götür, bu kýyaðýmý da unutma!"

"Ben böyle iliþkilerden nefret ederim," dedim. Hesabý istedim. Barmen de, yanýmdaki tabureye oturan kadýn da bozulmuþtu.

Hesabý ödeyip çýktým.

Bu gece de böyle bitmiþti.


ERDEN ERKÝN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bayramýn Ýlk Günü...
Eski Dostlar...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mazi Ýçimde Yaradýr
Gidenin Ardýndan...
Bir Gidiþ Gittin Ki…
Samanyolu
Gonca Gül
Bu Gece Yýlbaþý
Bir Aný
Tuhaf Bir Raslantý
Mankenler Dünyasý
Aþkýn Hüzünlü Yüzü...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seninle Aþkýmýz [Þiir]
Karanlýðýn Gözleri [Þiir]
Son Bölüm [Þiir]
Ýçimdeki Fýrtýna [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Sen de Gittin Oldun El [Þiir]
Mutluluk Masallarý... [Þiir]
Armaðan [Þiir]
Sabah Saat Beþti [Þiir]
Doðanýn Deðiþen Dokusu [Þiir]


ERDEN ERKÝN kimdir?

Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Eðer düþmeseydim ayrýlýklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKÝN Uluslararasý Turizmci

Etkilendiði Yazarlar:
Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr. ERDEN ERKÝN


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDEN ERKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.