..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aný > Batuhan Bozkurt




25 Þubat 2006
Ýki Berduþ  
Batuhan Bozkurt

:BCGB:
“Faroe’ye gitmek istiyorum” dedi Emre.
     “Bende Honolulu Adalarý’na gitmek istiyorum” dedim. “Orada marihuana içip yerli kýzlarla seviþmek istiyorum”.
     “Uzak”
     “Uzak” dedim, “dertlerden,kaygýlardan uzak”

     Biralarýmýzdan birer yudum aldýk.Öylece oturuyorduk orada,parkta.Geceyarýsýný geçeli epey olmuþtu.Biraz uzaðýmýzda bir grup genç vardý.Sanýrým onlarda bira içiyor ve “Eminem”den bahsediyorlardý.Yada bunun gibi þeylerden.Güzel bir yer kapmýþtýk parkta.Tam havuzun yanýnda.Gecenin dinginliðini bozan tek þeydi havuzdan akan suyun sesi.Bazende uzaktaki özentilerin þýmarýk abartý kahkahalarý bozuyordu sessizliði ama bu çokta rahatsýz edici deðildi.

“Yabancý bir ülkede olsaydým” dedi Emre “çok daha farklý davranýrdým,çok farklý bir Emre olurdu o zaman”
“Bence yine ayný davranýrdýn” dedim. “Yine ayný Emre, bok her yerde boktur”

     Rahat hareket edemediðinden yakýnýyordu.Her hareketinde toplumun ona vereceði notlarý hesap ediyor,ailesini mahcup etmeme kaygýsý onun içinden geldiði gibi davranma eðilimini dizginliyordu.Anlýyordum onu.Ayný hatalarý bende yapmýþtým,herkes gibi.
Hala da yapýyordum.

     “Þimdi ki aklým olsa kaybetmezdim Selda’yý” dedi Emre. “Zamanýnda yaptýðým hatalarýn acýsýný çekiyorum þimdi”
     “Bu konuda piþmanlýk duyan tek kiþi deðilsin”

     Herkes piþmanlýklar duymuþtur hayatýnda.Ama zamaný geri getirmek mümkün deðil. Emre acý çekiyordu.Geçmiþte hatalar yapan herkes gibi.Üzülmüyordum O’nun için. Yapýlan hatalarýn insaný piþirdiðini farkedeli yýllar olmuþtu.Biralar ýsýnmýþtý.Keyfim kaçtý.Uzaklardaki özentiler hala konuþup gülüyorlardý.Rahatsýz olduðumu farkettim.Kallavi bir küfür salladým sonsuz geceye.Emre piþmanlýklarýný cebine koyup þarký söylemeye baþladý kýsýk sesle.Ýkinci biramý açtým ve ona eþlik etmeye baþladým.Uzun sürmedi.Bir dakika sonra kendi sesimden rahatsýz olup sustum.Ýki dakika sonrada Emre’nin sesinden rahatsýz olup O’nu susturdum.Hiç þansýmýz yoktu.Ýkimizde kesinlikle ses sanatçýsý olamazdýk.Biramý yudumlamaya devam ettim.

     Etraf tenhalaþmýþtý iyice.Yolun kenarýndan tek tük geçiyordu insanlar.Bazen bir sarhoþ,bazen iþten dönen yorgun bir aile reisi,bazen iþe çýkan bir fahiþe.Dairelerin ýþýklarý birer birer sönmüþtü.Iþýklarý açýk olan dairelerdekiler ise muhtemelen seviþmelerini bitirip duþlarýný aldýktan sonra kapatacaklardý ýþýklarýný.Ve þehir ýssýz bir karanlýða bürünecekti.
Biralar bitti.Atrium çarþýsýndaki nöbetçi tekel bayii’nden yenilerini tedarik etmek fazla zamanýmýzý almadý.Eski yerimize döndük. “Eminem”ciler oradaydý hala.Tam yerlerimize yerleþmiþ ilk biralarýmýzýn taze soðukluðunu tadýyorduk ki bir el telsizinin parazitiyle irkildik.
Jandarma kimlik kontrolü yapýyordu. “Eminem”cileri kontrol ediyorlardý.Sýra bize de gelecekti.Kimlikler yanýmýzda deðildi.

     “Batu,ne yapýcaz,çaktýrmadan kalkýp yürüyelim”
     “Emin ol anlamazlar,otur þüphe çekme”

     Gecenin bir vakti askerlerle koþuþturma yaþayacak enerjim yoktu.Kimliksiz çýkmak aptallýktý.Geceyi nezarette geçirmek vardý.Biralar ziyan olacaktý.Hemen kafama diktim þiþeyi. Ýçeri gireceksem arkamda içi dolu þiþe býrakmamalýydým.Abandým biraya.Emre paniklerdeydi.Askerler “Eminem”cilerle iþlerini bitirmiþ bize yaklaþýyorlardý.Temkinli.Göz ucuyla baktým.Biri tüfeðini hafifçe bize doðrultmuþtu ve eli tetikteydi.Ani bir hareket demek bir þarjör dolusu mermi demekti.Birayý yavaþ hareketlerle diktim kafama.

     “Ýyi akþamlar,afiyet olsun,kimlik kontrolü yapýcaz” dedi rütbeli olan.
     “Ýyi akþamlar” dedik, “kimlikler evde”
     
     Bu semtin insaný olduðumuzu ve çalýþtýðýmýz yeri söyledik.Adreslerimizi verdik.Ýkna oldular.Kimliksiz çýkmamamýzý öðütlediler.Bira ikram ettik almadýlar.Almadýklarý için üzülmedim.Uzaklaþýrlarken yeni bira almaya karar verdik.Bu tatsýz karþýlaþmayý anca soðuk bir bira unutturabilirdi bize.Tekel açýktý.Dedim ya nöbetçi diye.Þaka yapmýyorum.

     Bu sefer parkýn baþka bir köþesine oturduk. “Eminem”ciler gitmiþlerdi.Aman ne büyük huzur.Artýk park ve sonsuz dinginlik bizimdi.Keyfini çýkardýk.Kaç saat geçti bilmiyorum.Biraz bira önce duyduðum sesleri duymaya baþladým yine.Kulaðýma uzaklardan yine telsiz parazitleri gelmeye baþladý.Gece bitmeliydi.Þansýný fazla zorlamanýn anlamý yoktur.Hele sadece bir sen olarak çýkmýþsan dýþarý gecenin ortasýnda.Bendim,bizdik.Kimliðimiz yoktu ve o gece bizler o parkta,kimliklerimizi belki de benliklerimizi kaybetmiþtik.Devriyeyi ikna edebilecek takadi kendimizde bulamýyorduk artýk.Telsiz ve onu tutan el bize doðru yaklaþýyordu.Hýzlý adýmlarla uzaklaþtýk oradan ve sarhoþ adýmlarla parký ardýmýzda býraktýk.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öyle Bir Sevmeliyim ki...
Devrilmiþ Boþ Bir Budweiser Þiþesine Benzer Yalnýzlýk
Istýrap
Atom Bombasý Atýlýrsa Belki…
Sensizlik

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mülakat [Öykü]
Büyük Veda Gecesi [Öykü]


Batuhan Bozkurt kimdir?

Pek makbul biri sayýlmam. . . Ve biraz da münzeviyim. Benim için en iyi insan yokluðu ile beni ödüllendirendir. Yazýlarýmda sevilmeyeni, alýþýlageldik deðerlere karþý çýkaný yazdým hep. Ýlginç olmak için deðil,ilginç bulduðum için. . . Bir çoðunuzun hoþuna gitmeyecek belki yazdýklarým ama zaten bunlar hoþunuza gitsin diye yazýlmýþ þeyler de deðil sadece gece çöktüðünde kaðýtla paylaþýlmýþ günah çýkarma seanslarý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Bukowski,John Fante


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Batuhan Bozkurt, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.