..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu köle çoktur. -Darwin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Erotik > Orhan Namýk




29 Mayýs 2006
Izdýrap Rüzgarý - I  
Orhan Namýk
Masaya varýnca Mahmut Nil'i sýrtýndan ittirerek masasýna dayadý. Nil belli belirsiz bir sesle inledi. Sonra da tek hamlede hoyratça Nil'in eteðini aþaðý sýyýrdý. Nil, kariyeri için bir fedakarlýða daha katlanmalýydý.


:EABH:
Mahmut telefonu sakince kapattý. Ama içi hiç sakin deðildi. Masasýnda sinirli sinirli kalemini týkýrdattý. Geniþ, gösteriþli odasýndaki büyük çalýþma masasýnda öylesine oturuyor ve yapayalnýz hissediyordu kendini.

Avatarlar holding'den büyük bir tahsilat yapmasý gerekiyordu. Ancak Avatarlar holding parayý ödemiyordu ve ödemeyeceklerdi. Eðer bu tahsilatý yapamazlarsa, Mahmut'un genel müdürü olduðu Eskiöver A.Þ. muhtemelen batacaktý. 2 aydýr çalýþanlara ve tedarikçilere para ödenemiyordu. Yönetim kurulunda homurdanmalar baþlamýþtý; bu iþi kaybederse mesleki kariyeri tehlikeye girerdi.

Demin telefonda konuþtuðu eski bir aðabeyiydi. Bu aðabeyi kendisine mesleki kariyerinin ilk aþamalarýnda çok yardýmcý olmuþtu. Tahsilat konusunda ona danýþmýþtý. O da "Bu iþi çözse çözse Karýcý Salih çözer" demiþti. Mafya tecrübesi fazla olmayan Mahmut'u bir korku almýþtý. Ama bir yandan da "Karýcý da ne demek ki? Amma enteresan lakaplar var" diye düþünmüþtü.

Karýcý Salih'e telefon etmesi lazýmdý. Ama önce sakinleþmeliydi. Ýnsan kaynaklarýndan sorumlu müdür yardýmcýsý Nil hanýma telefon açýp odasýna çaðýrdý.

Nil haným, siyah uzun saçlý, beyaz tenli, uzun yüzlü bir hatundu. Hýrslý bir insandý, kariyeri için birçok fedakarlýklara katlanmýþtý. O gün simsiyah bir elbise giymiþti, göðüs dekoltesi derindi. Mini eteðinin altýndaki uzun bacaklarý siyah, oldukça desenli ve iddialý bir külotlu çorapla oldukça seksi görünüyordu. Uzun saçlarýný beyaz bir taç yardýmýyla arkaya atmýþtý.
Nil haným odaya girdikten sonra Mahmut hemen yerinden kalktý ve kapýyý kilitledi. Nil haným ellerinde dosyalarla gelmiþti. Onun için sürpriz olmuþtu bu. Genel müdürü uzun süredir kendisiyle ilgilenmiyordu.

Mahmut iri bir adamdý, Nil'in arkasýna dolandý, bir eliyle kalçalarýný bir eliyle de göðüslerini avuçladý ve masasýna doðru yürüttü. Nil þaþkýnlýkla dosyalarý bir süre daha tutmaya devam etti, sonra dosyalar yere düþtü.

Masaya varýnca Mahmut Nil'i sýrtýndan ittirerek masasýna dayadý. Nil belli belirsiz bir sesle inledi. Sonra da tek hamlede hoyratça Nil'in eteðini aþaðý sýyýrdý. Nil, kariyeri için bir fedakarlýða daha katlanmalýydý.

Devam edecek...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :))
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
12 Haziran 2006
ben yine de devamýný "merakla bekliyorum" efendim:)

:: ýstýraplý cümleler
Gönderen: orkun atila / Ýstanbul/Türkiye
6 Haziran 2006
Orhan Namýk Bey, Sitede dolaþýrken eserinizin baþlýðýndaki hata ilkin gözüme iliþti. Vaktim yoktu zira, çok çalýþmam gerekiyordu, çok... Sadece bu konuda zaten sizin de bildiðinizi düþündüðüm fakat bir anlýk dalgýnlýkla gözden kaçýrdýðýnýza kanaat getirdiðim uyarýyý yapýp, ufka doðru yürüyecektim. Fakat yazýnýzý týklayýnca ve altta Ayþegül Engin hanýmefendinin "merakla beklediðini" belirttiði yorumunu görünce kendimi tutamadým bir solukta okudum. Zira pek çoðu gibi bana da kendileri bu sitede kýlavuz olmuþtur. Bir solukta okudum derken hikayenizdeki erotizm deðildi soluk soluða kalmam, zinhar yanlýþ anlaþýlmasýn. Bu yorumumu sakýn kiþisel almayýnýz, kýrýlmayýnýz ve lütfen bana kýzmayýnýz; fakat size þunu söylememe de müsaade ediniz: "Yok daha neler..." Özenmemiþsiniz; yazdýðýnýzý tekrar okumamýþsýnýz... Burasý edebiyat sitesi olduðunu iddia etse de baþta ben olmak üzere bir çoðumuz kendimizi "yazar" olmaktan öte, nasýl söylesem, "yazarýmsý/yazarýmtrak" görüyoruz. Bu minvalde sizi eleþtirirken bunu noktayý da dikkate almakla beraber eseriniz dayanýlýr gibi deðildi, affýnýza sýðýnarak... Sizi bilmem, fakat ortaokul yýllarýnda elimize geçen muzur neþriyat dergilerinin son sayfalarýnda gelen fantezilerle örülü okuyucu mektuplarýn tatsýzlýðýnda bir çýktý idi bu okuduðum ve o dergilerde yazýlar sadece araçtý; bu sitede olmasý gerektiði gibi bir amaç deðil. Boþboðazlýðý býrakýp tekniðe dönelim: 1) insan sinirli iken nasýl kendini yalnýz hisseder, bu yalnýz olma hali biraz sonraki tecavüze yeltenmenin alt yapýsýný oluþturmak amacýyla sýkýþtýrýlmýþ sanýrým 2) "mesleki kariyer" ne menem bir þeydir, meslek dýþý kariyer ile herhalde "annelik" kastediliyor bir yerlerde 3) Nil Haným içeri girdiðinde az önce sinirli, kendini yalnýz hisseden(!), korkmuþ Mahmut birden bire baþka bir ruh haline bürünüyor ve elinde dosyalar ile gelen müdür yardýmcýsýna bir hayvan gibi saldýrýyor. Ah bu acelecilik Orhan Bey; yazýnýz kadar tecavüz giriþimini de aceleye getirmiþsiniz. Nil Haným, bu yeltenmeyi sürpriz olarak algýlýyor; buradan da þunu anlýyoruz ki Mahmut'un niyetini önceden kestirmiþ olsaydý boþu boþuna dosyalar ile gelmezdi. Ne bileyim yanýnda makyaj çantasýný getirirdi belki de, odadan çýktýðýnda saçý baþý daðýlmamýþ, ruju bozulmamýþ olsun diye 4) “iddialý külotlu çorap” ; özür dilerim ama erotizm estetik olmalýdýr. Külotlu çorap!!! Pek bayaðý duruyor… 5) “uzun saçlarýný beyaz bir taç yardýmýyla arkaya atmýþtý” (yorumsuz) 6) Asýl beni dehþete düþüren ise “Nil, kariyeri için bir fedakarlýða daha katlanmalýydý” cümlesidir. Bu nasýl bir aþaðýlamadýr, kariyeri için erkek egemen toplumumuzda Mahmut gibi sapkýn ve alçak karaktere sahip amirlerine karþý direnen, iþini hakkýyla yapan, kadýnlarýmýzý aþaðýlamanýn daniskasýdýr bu yaptýðýnýz. Bu nasýl bir kariyerdir ki, yolu müdürün mýncýklamalarýndan geçiyor... Bu talihsiz yazýnýzý umarým her daim hatýrlar ve bundan sonra yazacaðýnýz yazýlarýnýzda bu hataya düþmezsiniz. Esen kalýn efendim… Saygýlarýmla, torkunc

:: en azýndan..
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
2 Haziran 2006
"merakla devamýný bekliyorum" deme keyfini yaþadým..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kötü Karakterler de Olmasa...


Orhan Namýk kimdir?

Yerli Dizilerdeki Kötü Adam Karakterlerini Seven Adam

Etkilendiði Yazarlar:
Bukowski, Çehov


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Orhan Namýk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.