"Bana ev hikayesinden söz açmayın. Artık benim oraya gideceğim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
sevdalarımız ham güneş içimizi ısıtır ırmaklarla sevişir kanat uçlarımız harman sonu hasatlarında sevdalara kara sevdalara tutuluruz yar değince harabedir gönül yatağı ırmaklarımızın. toynaklar altında topraklardan dövüşerek ekmek döşürür bulutlarla yarıştırdıklarımız. sır gibi saklıdır sevdalarımız en kuytu yerinde yüreklerimizin güneşten sakındığımız bir çift bakış yıkık harabe köylerden, gecekondulardan getirdiklerimiz. çocukken başlar gecelere sığdırıp üzerine karanlık yıktıklarınız şimdi bir kum tanesiyim bu sahilde bu dalga beni sana getir mi ki beni bul canım okyanuslarla el ele bir barikatta deniz vurgunu. Kol kanat olduk elini uzatana yüreğimizi koyduk avuçlarına sevda da kavgada yol tutanların kalkan olduk karanlık mızraklara… grafon kağıtlarından 23 Nisan elbiselerinin içinde birlikte estik on altı yaşında giden yılki yapraklarımızı aradık harabe köylerde Susuz ağaç diplerinde yeşilden, maviden, ak bulutlardan, rüyalardan indirip sevgilileri göz bebeklerine koyan Şairler, ozanlar olduk… Şimdi; beni bul bir kum tanesiyim Okyanuslar önünde minnacık bir şair Turgay Delibalta
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Turgay DELİBALTA, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |