..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > NUMAN MAS




25 Haziran 2006
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol!  
Siyaset mi?... Siz mi... Hýh! Neniz Var Kuzum?

NUMAN MAS


Sakýn bana kýzmayýn, önce babalarýnýza sorun, "ben açlýktan ölseydim ne yapardýn baba?" diye.


:BBIG:
Geçen bi gazete de okudum. "Mesut Yýlmaz siyasete dönebileceði mesajlarýný verdi". Ya hakikaten iðrençsiniz. Biz sizi istemiyoruz artýk. Bu milletin daha dürüst, daha adam gibi adam, daha bilinçli, koltuða daha yakýþan, cemiyet içerisinde 'iþte bu benim baþkaným' dedirtebilecek liderlere ihtiyacý var. Sizler sadece bilinçlenmekten uzak tutulmuþ bir halkýn, yanlýþlýkla ve hatta kararsýzlýkla koltuklara oturttuðu geçici piyonlardýnýz. Biz sizleri, vezirlere, þahlara yem yaptýk. Uzak durun artýk bizden. Siyaset, yapabileceðinizi sandýðýnýz kadar basit bir olay deðil. Yapamadýklarýnýz, yapamayacaklarýnýzýn teminatý durumundadýr. Ama tahmin ediyorum ki, sizde birileri gibi öldükten sonra efsaneleþtirilebilirliliði olan zümredensiniz. Baksanýza, þu an saðlýklý olsaydý ve siyasete dönebilir mesajlarý veren bir Ecevit olsaydý karþýmýzda, onada bugün size gösterilen ilgisizlikten baþka bi pay düþmeyecekti. Ama ne varki, bizim milletimiz duygusal. Yataða düþerseniz, sadece tedavi anlamýnda yardýmcý olmaktan öte geçip, duygusal þovlar yapýlýr hastahane önlerinde. Daha düne kadar, bugün hastahane de yatan sayýn Ecevit, arasýra uyuya kaldýðý baþbakanlýk binasýnda idi ve bizler de, o binanýn önünde, dertlerimizi anlatabilmek için gah soyunduk gah yazarkasa fýrlattýk. Bugün bunlarýn hepsi unutulmuþcasýna hastane önünde þov yapar olduk. Elbette bir insaný ölüme terk edelim demiyorum. Býrakýn sevenleri (halkýn duygusal þovunun gazýna gelip hala daha siyasi yapýlanmaya gitmeye çalýþan, ayakta zor duran ki, beyninin nasýl cývýklaþtýðýný tahmin bile edemediðim Rahþan Haným ve biz zamanlar 'babam' diyip, iþ çýkar meselesine dönünce yüzüne bile bakmayýp, saðlamaya çalýþtýðý çýkarcý hedefi tam tersine vurunca kamuoyundan epey uzaklaþan ve hazýr bi bahane deyip tekrar 'babam' diyerek, hastahane önünde tesadüfen gelen gazetecilere bir kýsým demeç veren ve bu yolla tekrar göz önünde bulunmaya çalýþan Hüsamettin Özkan) beklesin onu kapýsýnda. Biz çok fazla müdahale etmeyelim. Duygusallýða kapýlmaya gerek yok. Hepimizin annesi, babasý, kardeþi ya da dedesi ölüyor bu dünya da. Ve emin olun ki, hiç birimizin ölenleri bu ülkeye onlar kadar zarar vermedi. Keþke haberim olsaydý da, onlar gibi beceriksiz siyasetçilerin ölümlerini ya da hastalýklarýný izlemek yerine, siz!lerin taziyelerini paylaþabilseydim. Çok daha onurlu olurdu.

   Dolayýsýyla, artýk bu devri geçmiþ fosillerin sadece ibretlik durumlarýndan yararlanmayý bilelim. Çok fazla puan vermeyelim bunlara. Mesut Yýlmaz'ýn yüce divandan beraat etmesi hiç bir þekilde ölçü olmamalý. Zira, ben hakikaten profesyonel bir yiyici isem, her türlü minareyi çalarým ve kýlýfýnýda hazýrlarým. Bugün sokaklarda ne kadar çok suçlu var hepimizin malumu. Ispatlanamamýþ suçlularla dolu. Bunun için, yüce divandan beraat eden bir insanda aktýr paktýr gibi bir sonuca ulaþamamalý nazarýmýzda. Zira biz bu insanlarý, yüce divana sevk edildiklerinde tanýmadýk. Biz bu insanlarý bu ülkeyi yönetirken tanýdýk. Ne haltlar çevirdiklerini, biz onlarý makamlarýnda iken tahmin ettik. "imam hatiplerin yolu bu meydandan geçer", "AB yolu bu meydandan geçer" dedikleri zamanlardan itibaren tanýdýk. Bre sahtekâr olabilme ihtimali olan insan!, sen bir kere kumarbazýn birisin. Sen kimsin, imam hatip kim, sen kimsin, kendi paranýn muhasebesini yapamazken, devlet yönetmeye soyunmak kim, sen kimsin, daha konuþmayý bilmezken, politika (blöfler,entrikalar,senaryolar ve bunlara karþý ayný manteliteyi üretmek) yapmak kim. Otur oturduðun yerde. Bu milletin verdiði cevap yetmedi mi? Unutulmuþtur nasýlsa mantýðýyla, bu milletin duygularýný suistimal etmek suretiyle tekrar bu milleti buhrana sürükleme. Hoþ bu millet sana bu fýrsatý vermez ama, tekrar senin o karikatüristik suratýný Tv lerde görmek bile beni þahsen psikolojik bunalýma sokar. Ýstemiyoruz seni, Ahu Tuðba ile aþk yaþamaya çalýþan insanlarý konu yapan 0-5 yaþ zeka programlarýnda bile görmek istemiyoruz seni ve senin gibileri. Sistemi aldatabilirsin ama bu milleti asla. Sistem, kurallardan oluþur ama bu milletin bilinci, kural tanýmaz. ahlak dýþý emellerini, parfümlemiþ olabilirsin ama bu milletin bilinci sen ve senin gibilerin pisliklerini hazmetmez. Yeni hasta, eski baþbakanýn birileri için "içime sindiremiyorum" dediði gibi, bizde sizlerin, suratlarýnýzdan tutun, fikirsizliklerinize kadar hiç bir þeyinizi sindiremiyoruz.

Not: Afyon, Dinarda, Ecevit döneminde gerçekleþen ve savaþ yýllarý dahil, Cumhuriyet ve hasta! Osmanlý döneminde dahi, yaþandýðý vesikalanmayan bir olay yaþanmýþtý hatýrlarsanýz. Bir baba çýkmýþ ve, "oðlum açlýktan öldü" demiþ, hakikaten de, küçük çocuðun açlýktan öldüðü belgelenmiþti. Bana sadist diyebilirsiniz ama, ben bunlarýn, bu dünyada biraz daha acý çekmeleri için yalvarýyorum Allah'a. Sakýn bana kýzmayýn, önce babalarýnýza sorun, "ben açlýktan ölseydim ne yapardýn baba?" diye.
Dualarýmla...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýktý Artýk Bu Aptallýk!
Atatürk Karikatürü!
Hitler'in Piçi Ýsrail

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendimi Seviyorum!
'Seni Mankenle Yakalayalým!'
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35...
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun!
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Fahiþe Ruhlar (1) [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (3) [Deneme]
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü! [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (2) [Deneme]
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým? [Deneme]
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn... [Deneme]
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit! [Deneme]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.