..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > ismail sarýgene




25 Haziran 2006
Kendime Virgülsüz Sitemler  
ismail sarýgene
Ya erken doðmuþtum umuda ya da çok geç kalmýþtým Cennet kokulu sevdalara..Hep yitik kalan bendim. Sevdalar, yalnýzlýða kanatlanýp bir ben kaldým þehrin karanlýk gölgelerinde.


:DIHD:
Ruhumdan yüreðime pulsuz mektuplar ----

Gözyaþlarým aydýnlatýyor þehrimin karanlýk sokaklarýný.Aðýr aksak yürüyorum hayatýmýn karelerinde..Kimi zaman düz yollarda sebepsizce yýkýldým , kimi zaman yýkýlanlarý topladým yalnýzlýðý yavan dudaklarýmla emerken..Hep gölgelerde yalnýz baþýma güneþin doðuþunu seyrettim..Bir yudum sevgiye tutunup kirlenmemiþ umutlarýmý düþledim.Sevdanýn kollarýnda bir dirhem umut aradým durdum. Kuþ tüyü yastýklarda delice yaþamak deðildi benimkisi.; sadece yüreðimden akan kanlý gözyaþlarýmý yüreðiyle silecek bir sevda . Çok muydu bu istediklerim onu da bilemiyorum.

Yorgun savaþcý gibi acýyý emdim dudaklarýmla .. Herkesin gönül evinde bir acý yanýyordu biliyorum.. Benim de yanýyordu. Diðerlerinden tek farký; bedenimde acýmasýzca kendi yüreðimi yakýyordum. Herkes kendisine umut yollarýnda sevda cicekleri ekerken, ben yüreðimi törpülüyordum yanýk aðýtlarda. Yalnýzlýklarda kendimi öldürüp umutlara gebe kalýyordum her sabah. Þafak aðarmadan bir bilinmezliðe yürüyordum ayaklarýmý su birikintilerine çarpa çarpa. Tükettim umutlarýmý yalnýzlýðýn dar sokaklarýnda. Düþtüm, yaralandým, yalnýzlýða itildim. Ama her þeye inat umutsuzluða pes etmedim. Diz çökmedim karanlýðýn arsýz bedenine.. Hayallerimde büyüttüm içimdeki cocuðu. Karanlýklar üþüþse baþýma, gözlerimdeki aydýnlýðý serdim duvarlara. Büyük mutluluklarýn peþinde deðil; bir hayalin verdiði bir tutam sevgiyle yaþadým. Süslü cümlelerin zengin satýrlarýnda deðil; fakir yüreðimin umut dolu hecelerinde sevdim hayatý. Kavuþmayý deðil, hep hasretin yollarý gözetledim durdum. Bencil deðildim hiçbir zaman. Yüreðimi ve bedenimi, sevgilinin bir günahý için yakmaya hazýrdým. Avuç içlerimde paylaþýlmayý bekleyen sevda kýrýntýlarýyla besledim umutlarýmý. Sevgilinin gelme arzularýnda kaç kez yetim ceylanlarý emzirdim. Kaç kez umuda gebe kaldým. Oysa ben, umuda doðmamýþken nasýl sevda memleketinde büyürdüm? Yaþayan ölüyken nasýl sevdaya gebe kalýrdým ki? Kurak topraklara sevdayý ekecek gücüm yokken nasýl sevginin umut kokan baþaklarýný biçebilirdim?..Sorduðum sorulara yüreðimle verebileceðim cevabim bile yoktu. Sitemler, cevapsýz sorular.

Heybemde zaman çeþmelerinden akan acýlar ve gözlerime solan umutlar hep yan yanaydý.. Ne zaman vuslata yemin etsem hançer ýþýldar göðsümün derinliklerinde Bu acýnýn ve bu kederin suçlusu kimse deðildi. Tek suçlu bendim, yüreðimdi. Hiçbir zaman kaderime isyan etmedim. Ama hep içimde dövdüm kendimi. Ruhumu, yangýn rengi gecelerde kendim hançerledim. Sevdaya uzanan ellerimin ayrýlýklarda kör býçaklarla kesilmeden ben kestim .Ben yama vurdum kanayan yaralarýma. Ýçimdeki cocuðu kendim aðlattým, kendim sildim kanlý yaþlarýmý. Karanlýk duvarlara çarpýlmadan yüreðim, ben kanattým yeni büyümüþ hücrelerimi.. Kaç kez sakladým gözyaþlarýmý kirpiklerimden..Kaç kez eledim yüreðimi acýlarýn içinden...Ama hep umudun içinde sevdaya sürgün kaldým..Hep taþlarý yastýk bilip gözyaþýnda esir kaldým. Sitemim kendimedir. Sitemim; ne bir insana ne de ( haþa ) Yaradan’ýma. Bu sitem kendimedir.

Yýldýzlarým hep kavuþmalarý andý yanýk türkülerle..Yüreðimde beslediðim umut bülbülleri ise hep vuslatlara yandý..Kelimelerim mevsimlerin koynunda her gece gidenlere aðladý...Bu kadar sevmenin bedeli ayrýlýk olmamalýydý düþündüm hep ...Belki de bunu hak ettim ben. Þöyle bir söz vardýr: “ Ýyiliði Yaradan’dan, kötülüðü nefsinden bileceksin “ .Demek ki ayrýlýklarý, hak etmediðim sevdalarýn suçu kendimde sabittir. Suçlu aramaya gerek yok. Suçlu yüreðim ve aldýðým nefestir.

Her sabah ayrýlýklarla uyandý gözlerim. Yarým kaldý sevmelerim. Hep sürgün hep ölgündü cümlelerim. Yaþamak için savaþmak gerekirdi. Ve kazanmak için mücadele. Oysa ben, hep yenik baþladým sevdalara. Ya erken doðmuþtum umuda ya da çok geç kalmýþtým Cennet kokulu sevdalara..Hep yitik kalan bendim. Sevdalar, yalnýzlýða kanatlanýp bir ben kaldým þehrin karanlýk gölgelerinde. Gözlerim hiç kapanmadý sevgilinin gözlerine..Sevgiyi bu kadar isterken gönlüm hep hançerleri bal diye yüreðime almamalýydým diye düþündüm durdum..Hiçbir zaman sevgilinin elinden gelmedi hançerler; kendimin yaralý yüreðime sapladýðým hançerdi bu sitemler..Benimkisi ruhumla hasbi hal iþte...Benimkisi kendime sitemdir. Kanatan benim, kanayan ise yüreðim. Yaþarken yalnýzlýðýn elinden daraðaçlarýndan ölmektense , sevdanýn avuçlarýnda sessizce solayým..Vuslatlarým açmayacaksa gönül bahçelerimde, ektiðim filizler yeþermeyecekse düþlerimde...Neye gerek ki geceyi karanlýkta yakmak ? Neye yarar ki ?

Acýlarýma yama vurulmayacaksa elvedasý topraða, yüreðimi bedenimden söker giderim....Küskün bir kýnalý çiçek gibi boynumu bükerim baharýn koynuna.Boynumu büker, isyan kelimelerini yutkunurum içten ice. Büyüttüðüm sevda çiçeklerini gözyaþlarýmla yakar sonsuzluða kanatlarýným. Yýllar düþerken avuç içlerime, ruhumun dehlizlerinde acýlarýmý çekerim...Dedim ya ruhumun derinliklerinde yüreðimi altýnda isli kazanlarý kurup kaynatýrým acýlarýmý...Güneþle bulutlarýn arasýna ýslak umutlarý asar, kurumasý için delicesine beklerim Azrail'in geliþini..Methiyeler düzerim Azrail Meleðine. Kendi mezarýmý kendim kazar, kefensiz topraða sarýlýrým..Hakketmediysem umudu ve mutluluðu, sessizce gitmesini bilirim bu þehirden..Ardýmda mezar taþlarýna kazýlý bir ismim ve ayrýlýklarda sürgün yemiþ yürek miras kalýr zamana. Kendine sitemle dolu bir hayata kýrmýzý kalemle çizik atar, sonsuzlukta yanar tüm cümlelerim. Þimdi kibritsiz tüm kelimeleri yakýp yüreðimdekileri susturmak.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ..........
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
16 Aralýk 2013
Hazýr baþlamýþken, birkaç yazýnýzý daha okuyayým dedim. Bir girdim, çýkamýyorum sayfanýzdan. Okuyucuyu yormayan, aðdalý anlatýmdan uzak, içten bir yazý diliniz var. Tebrik ederim. Sevgiyle.

:: merhaba
Gönderen: BayTutku / , Türkiye
19 Temmuz 2008
tek kelime muhteþemsiniz yüreðinize saðlýk




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.