640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981 |
|
||||||||||
|
ayışığını / samanyolunu / çocukluğumda duyduğum doyamadığım masalı; ninemin anlattığı.. .... ninem / nur yüzlü ninem bana güneşi hiç konuşmadı ben bu yüzden karanlıkta kaldım bu yüzden özledim sokak lambalarını deniz fenerlerini bu yüzden özledim... .... o yıllar olmalıydı; ilkokula gittiğim o yıllar! bir köy okulunda / yoksun... aynı önlük aynı yaka, her gün örülü kara saçlarımda beyaz kordela sıcacık elleri bile bu gün inanın yaşıyor annem hala... .... annem mi vermişti yoksa öğretmenim mi çok sediğim... bir kitap hatırlıyorum / yüz sayfa adı: deniz feneri! .... çocuk aklıma bir türlü sığdıramadım nasıl yanardı fener deniz ortasında aşmaz mıydı dalgalar üstünden sömez miydi ışıkları/ ışıklarının altında uzar mıydı deniz kızlarının saçları.. .... ya balıklar!? balıklar pırıl pırıl... düğüne giden kızlar gibi gelin mi oluyorlardı yoksa.. .... birde gemicilerin aşk şarkıları... aşklar mıydı gemilerle giden? hangi limanda başlayıp bitmişti ayrılıkları.. ama ben aşk nedir/ hiç bilmedim ki.. ..... ah benim deli gönlüm neden koyarsın güneşi gece ortasına yetmez mi sana yıldızlar/ ayışığı / samanyolu / ninenin anlattığı masal ve bir kitabın adında yaşadığın hayal.. söyle gönlüm yetmez mi sana.. ama ben güneşsiz geceleri hiç sevmedim ki hiççç sevmedim ki...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |