..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > nuran yurtsever




26 Temmuz 2006
Her Hangi Bir Gün  
nuran yurtsever
Haftanýn hangi gününün hangi saatinde olduðumu bilemiyordum, önemi de yoktu zaten bunun. Duvarda asýlý kalmýþ bir takvim yapraðýnýn Pazartesi yüzü, hep pazartesiymiþ hissini veriyordu bana –ki Salý veya çarþambanýn bir belirlenmiþliði yokken yaþamýmda böylesi bir hisse neden kapýldýðýmý anlayamýyordum.


:BJBB:
Sanýrým onuncu günüydü. Hep ayný müzik eþliðinde ayný kitabý okuduðumun onuncu günü. Bedenimin tekrarlar çemberinde, yeni bir devinime ihtiyaç duymadan, rutin, artýk kendisi dýþýnda belirlenen hareketsiz kýpýrdanýþlarý gerçekleþtirmek için gereksindiði yeme, içme ve boþaltma iþlevi dýþýnda ayný yanýyla donakaldýgý onuncu gün.

Haftanýn hangi gününün hangi saatinde olduðumu bilemiyordum, önemi de yoktu zaten bunun. Duvarda asýlý kalmýþ bir takvim yapraðýnýn Pazartesi yüzü, hep pazartesiymiþ hissini veriyordu bana –ki Salý veya çarþambanýn bir belirlenmiþliði yokken yaþamýmda böylesi bir hisse neden kapýldýðýmý anlayamýyordum. Ve en tuhafý da, en yoðun çalýþtýðým ve haftanýn her gününü tek tek saydýðým ve bitirmeye çalýþtýðým bir zamanda yazýyordum tüm bunlarý. Ayrýca ne duyduðum bir müzik ne de elime aldýðým ayný kitap vardý. Neyin onuncu günü olduðunu bilmiyordum ve neden ayný kitabý okuduðumu. Takvimin arka sayfasýnda yine Pazartesi olacakmýþ gibi hissediyordum, bu günün Pazar olmadýðýný bildiðim halde. Müziði deðiþtirmek için uzattýðýmda ellerimi, yeni bir sessizlik kaplýyordu evi. Bense günlerdir eve gelmiyordum. Kitabýn yeni bir sayfasýný açtýðýmda kitap okumadýðýmý fark ediyordum. Bu gün de bitti derken hangi günün aldatmacasýnda olduðumu bilmiyordum.

Saat on ikiyi vurduðunda artýk on birinci güne girdiðimi anladým. Ayný kitap elimde ayný müzikle on birinci gün. Evimde saat yoktu –ki benim iþe geç kalmamak icin bir saate gereksinmem vardý ve ben bunu duvarda hala asýlý duran pazartesinin bana bakan yüzünden ve on ikiyi vuran saatten anlýyordum. Karnýmýn acýktýðýný hissettim, bir þeyler yemek için elimdeki kitabý býrakýp mutfaða yöneliyorum. Yarýn erken kalkma gibi bir sorunum olmadýðýný düþününce rahatlýyorum. On gündür mutfakta yiyecek hiçbir þey olmadýðýný hatýrlýyorum. Uykumun geldiðini hissediyorum. Saatin sesiyle uyanýyorum, iþe yetiþebilmem için yarim saate kadar evden çýkmam lazým. Mutfaða gidiyorum, bir þeyler atýþtýrýyorum ve hýzla dýþarý atýyorum kendimi. Otobüs duraðinda upuzun sýranýn arkasýna geçiyorum. Sýram geldiðinde bir cam kenarý seçip, yolculuða oturuyorum. Elimdeki kitap koltuðun üstünde birden uyanýyorum. Kitabý okumaya devam ediyorum. Kahramanlarýnýn gündüz koþuþturmalarýna gittiklerini görüyorum. Býrakýyorum elimden kitabý. Saatin kaç olduðunu anlamak için camdan dýþarý uzatýyorum baþýmý. Son kahramanýn en aceleci haliyle apartmanýn kapýsýndan çýktýðýný fark ediyorum birden. Peþinden baðýrýyorum, sesimi duymuyor. En aceleci haliyle peþine takýlýyorum. Hemen yanýbaþýnda duruyorum. Beni fark etmediðini, fark etse bile tanýmayacaðýný biliyorum. Bir sayfa daha çeviriyorum. Bu günün kaçýncý gün olduðunu hatýrlamaya çalýþýyorum. Hangi günden saymaya baþlayacaðýmý bilmediðim için, kaçýncý gün olduðunu çýkaramýyorum. Son kahramanýn dýþarý bakarken birden irkilmesini hissettiðim an ,günleri saymayý býrakýyorum. Bizim olduðumuz otobüsün yanýndan geçen diger bir otobüste bu ilkilmenin yansýmasýný görüyorum. Farklý bir yüzde ayný telaþ. Ýkisi de kalkmaya çalýþýyorlar yerlerinden. Ordaki telaþýn kitabýn diðer kahramaný olduðunu anlýyorum birden.Otobüsün kalabalýðýndan kapýya yetiþemiyor. Boþalan yerine oturuyorum. Bir insanýn omzuma dokunuþuyla uyanýyorum. ”Son durak” diyor. Kalkýyorum. Yiyecek bir seyler almam gerektiðini düþünüyorum. Müziði ve elimdeki kitabi bir yana býrakýp alýþveriþe Çýkýyorum. Birden iþyerinde buluyorum kendimi. Gündüzün koþuþturmasýna baþlýyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþ Kadýný Gördü
Gündüz Düþü
Kapýlar
Ayný Mekan


nuran yurtsever kimdir?

Uzun bir yolun kýyýsýnda gördügümüz uzantýlarýmýz birbirine tüm yabancýlýgý icerisinde ilerlerken,yüzlerimizdeki ufacýk bir mimikle anlatýyoruz eski yasananlarý hatýrlama cabasýný. Birbirimizi tanýmýyoruz ama gözlerin gerisinde kalan o en kücük gizillik bizi birbirimize yakýnlastýrýyor farkýnda olmaksýzýn,bedenlerimiz uzaklasýrken. Dönüp bakamýyoruz-o gizil anlamý bir daha goremeyecegimiz korkusu engel oluyor buna . Dönüp bakýyorum. Artýklarý toplayýp,uzun yolda yitmek kalýyor bana.

Etkilendiði Yazarlar:
..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © nuran yurtsever, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.