..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Baþkaldýrý > Nihat KRL




11 Aðustos 2006
Benden Birþeyler  
Nihat KRL

:AIBE:
Þimdi evimden içeriye girdim. Saat gece yarýsýný 2 saat 55 dakika geçiyor:).

Dýþarýda büyük güzel bir sessizlik ve turuncu ýþýklar hakim. Gecenin karanlýðýný oldu bitti çok sevmiþimdir. ama bugün Ýstanbul biraz daha boþtu, biraz daha karanlýktý sanki. Þehrin o kalabalýðýnda köþe baþýný tutmuþ gecenin koruyucularý polisler bile ortalýkta yoktu. Bir iki sarhoþ, gece balýk avýna çýkmýþ bir kaç martý ve yemek artýklarýndan pay almaya çalýþan kedi ve köpekler.

Bugün Ýstanbulumu gezdim þöyle bir Galata’dan Fatihe, Kartal’dan Ümraniye'ye Ýstanbulumun gecesini gezdim. Sokaklar her zamankinden çok boþtu, belki yazlýkçýlar gitmiþti belki de ben gezmek için tam gününü seçmiþtim. Tüm güzellikleri bana aitti. Galata köprüsünde gençliðimin ilk yýllarýnda tattýðým o balýk - ekmek - bira keyfini ayný tatta olmasa da yine tattým.

Arabamdan çýkan o boðuk ve kalýn hava filtresi sesini boþ sokaklarda kendime dinlettim. Samatya ya gittim, Samatya’nýn benim için önemi internetten ilk tanýþtýðým çok sevdiðim bir arkadaþýmýn yaþadýðý yer. Gerçi þimdi evlendi eskisi gibi görüþemiyoruz. Ülkem insanýnýn yaptýðý gereksiz hareketlerden biri de bu diye düþündüm. Yeni biriyle tanýþýnca hayatýnýzdaki eskileri unutuyorsunuz yada unutmak zorunda býrakýlýyorsunuz. Birilerinin birilerine hep yapacaklarý yada hareketlerine kýsýtlama getirmesi ne kadar garip. Sanýrým birayý fazla kaçýrmýþým felsefik konulara giriyorum.

Boðaz köprüsünden geçtim, ve gördüðüm þey yarýn sabah insanlarýn büyük bir çile çekeceðiydi, çünkü onarýma baþlamýþlar. Allah iki yaka arasýnda gidip gelerek çalýþanlara yardým etsin.

Ben bu gece Ýstanbul’u gezdim, tramvay yolunda araba sürerek. Raylarýn üzerinde lastik sesinin iki katýna çýktýðý ortamda. Deniz biraz dalgalýydý, tam benim sevdiðim þekilde. Biliyor musunuz ben sakin denizleri sevmem deniz dediðin þöyle kýyý dövecek. Kýyýya dalga vurduðunda 3-5 metreye su yükselecek ve tane tane asfalta düþecek. O dalganýn altýnda ýslanacaksýn.

Siz dalga ile kýyýnýn aþkýný bilirmisiniz.

"Dalga ile kýyýnýn aþkýný bilir misin? Öncesinden baþlayýp, sonsuza giden dalga, Hep aþka kavuþma özlemiyle atýlýr kýyýya. Dalga seven, kýyý sevilendir. Dokunur parmaklarýnýn ucuyla sevdiðine dalga, Ve döner hep geriye, Bilir kavuþamayacaðýný ama hep koþar kýyýya, Her bir dokunuþunda aþkýna verir bedenini hesapsýzca"

Ben bugün baya bir gezdim Ýstanbul’u. Çocukluðumun geçtiði Kartala gittim gecenin bir yarýsý. Hatýrladýðým ilk evimizin önünden geçtim. Rahmetli anneannemin beni ilk dövüþü geldi aklýma güldüm, Dedemin bana aldýðý bisikletle yaptýklarým geldi aklýma hüzünlendim. Çünkü annene mi özledim, çünkü dedemi özledim.

Kartal sahiline gittim ilk yüzmeyi öðreniþim geldi aklýma, ilk tuttuðum balýðým, ilk ölen arkadaþým, ilk kýz için kavga ediþim geldi aklýma. Kartalda oturduðumuz apartman dairesinin önünden geçtim gecenin karanlýðýnda. Ýlk öpücüðün tadý geldi aklýma. sevgili Ayþegül’üm (benim ilk aþkým yada öyle bir þey.) Sonra rahmanlardan geçtim lise çaðlarýmýn geçtiði evimizin önünden. Hey gidi hey. anneannemin ölümü dedemin beni terk ediþi geldi aklýma sinirlendim, kýrýldým üzüldüm. Biraz içim ezildi ama ne güzel günlerdi bilseniz.


O kadar çok o kadar çok özlediðim þeyler varmýþ ki hepsini bir gecede gidermeye çalýþtým. giderdim mi ?

Maltepe’den geçtim eve dönerken, Gök soy hastanesinin önünden geçerken Mart 1998 geldi aklýma yine gözlerim doldu kýzým doðmuþtu. Sevgilim Aþkým. (bugün gibi hatýrlýyorum, ebe haným küçük eciþ bücüþ bir þeyi yeþil bir bezin içine sarýlmýþ vaziyette verdi kucaðýma. :) hayatýmda 3 defa aðladým biri de kýzýmýn doðumuydu. Kendimi tutmak istedim ama bir türlü göz yaþlarým durmamýþtý. Evliliðimiz pek iyi deðildi ama bana her þeyi unutturan bu ufaklýk dünyaya gelmiþti.

Kuðu pastanesinin önünden geçtim küçük yalýda. Kýzýmla her pazar erkenden kalkar annesinin dýrdýrýndan kaçar burada su böreði yerdik. Sonra baba kýz lunaparka gider depolaya Bildiðimiz kadar gülücük depolardýk. Gerçi hala ayný þeyleri yapabiliyoruz.

Ben bugün sanýrým geçmiþi yeniden yaþadým. Ben bugün evime mutlu bir gülümsemeyle geldim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Nihat KRL kimdir?

Zamanla daha iyi tanýtmaya çalýþacaðým simdilik sadece acemi bir yazar dýyelým. .

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar, Uður Yücel, Sezen Aksu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nihat KRL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.