Gerçeğin dili çok yalın. -Euripides |
|
||||||||||
|
Bu akşam haberlerde dinledim. Bağdat tam dört aydır hiçbir hizmet görmüyor. Hizmet görmediği gibi daha önceden yapılanlar da yıkılıyor. Bunu dinledikten sonra bilgim dahilinde bir medeniyetler karşılaştırması yapmaya çalıştım. Nerede Osmanlı, Selçuklu nerede Batı (me)deniyeti? Osmanlı derken vahiy medeniyetini yani inandıklarını, ilkelerini aşkın kültürden alan düzeni düşünüyorum. Fethettiği topraklardaki, yapıları , insanları, kurdu, kuşu her şeyi ama her şeyi Allah emaneti görüp ona göre muhafaza eden Osmanlı. Bir de saadeti maddede gören öbür dünya düşüncesi kendisini hiç mi hiç ırgalamayan ve girdiği yerlere özgürleştirme adına bomba yağdıran Batı medeniyeti. Ben bu noktada mutluluğu gözünün gördüğüne indirgeyen bu ‘modern cahiliye kurucuları’ karşısında duruşumuzu bir daha sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ethem Doğruyol, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |