Sevdanın Rengi

Ben sevda yüklü bulutlardan zülfüne süzülen damlaları hissetmek, kömür gözlerinde dilediğimce gezinmek ve gül yüzündeki tatlı tebessümü hissetmek istiyorum gönlümün en derininde. Sevda anlamarını yaşamak istiyorum tüm renklerin, seher vaktinde esen badı sabanın serinliğinde. Mavinin sonsuzluğunu göz bebeklerinde, siyahın hüznünü kömür gözlerinde, kırmızının çekiciliğini can dudaklarında, beyazın masumiyetini al yanaklarında…

yazı resim

Gözü yaşlı ıslak mektuplarla gün batımı yetimliğinin boyun büklüğünde, bürünmüşken yalnızlığıma, hüzün kokan gül yapraklarını çekiyorum içime, mavi kazaklı fotoğrafını bastırıp yüreğime, selâm yolluyorum hüznün şairine…

Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden

Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak

Ve bir zaman bakacaksın semâya ağlayarak…

Bir gece kayan bir yıldızın son kez parlamasından doğan hüznü solurken, yürüdüğümüz kar beyazlı yolların kaldırım taşlarında geziniyor benliğim. Yalnızlığın ikliminde özlemlerle büyüyen sevdaya dayanmaz oldu artık yüreğim…

Ben sevda yüklü bulutlardan zülfüne süzülen damlaları hissetmek, kömür gözlerinde dilediğimce gezinmek ve gül yüzündeki tatlı tebessümü hissetmek istiyorum gönlümün en derininde. Sevda anlamarını yaşamak istiyorum tüm renklerin, seher vaktinde esen badı sabanın serinliğinde. Mavinin sonsuzluğunu göz bebeklerinde, siyahın hüznünü kömür gözlerinde, kırmızının çekiciliğini can dudaklarında, beyazın masumiyetini al yanaklarında…

Yeşil pencerenden bir gül at bana

Işıklarla dolsun kalbimin içi

Geldim işte mevsim gibi kapına

Gözlerimde bulut saçlarımda çiğ

Tanpınar’ın sonbahar yapraklarının hâtıra rengine bürünürken bedenim, damla damla süzülmekte geçmişin bağrına kelimelerim. Hani sormuştun ya bana kül rengi bulutların kucağında, deniz mavisi bir akşam kızıllığında, ve kuş cıvıltılarının arasında “en çok sevdiğin kelime hangisi” diye. Hiç düşünmeden “Sen” demiştim, dalgalar da şahitti bu sözüme, hedef alınan ve vurulmaktan kendini kurtaramamış, sahile vurmuş balon parçaları da, umarsızca bırakılmış çekirdek kabukları da, ve göz kırpıp kayan mavi yıldız da…

Sen demek mavi demek, mavi demek sevgi demek, sadakât demek, aşk demek, uğruna varolabilmek demek mavi. El ele tutuştuğumuzda kelimelerin yerini bakışların aldığı an demek mavi. Huzur demek mavi, mutluluk demek, yaşanmış ve yaşanmaya dair ne varsa hayatta, hepsi mavi demek benim için..

En sevdiğin renkten sesleniyorum sana ” Ey Mavilerin Prensesi, ey mavilerin mavisi, dön maviler ülkesine, nemli gözler hep seni beklemekte” Bu yürek geleceğin o gün yeniden doğacak...

Sevgi Maviydi, aşk Mavi

Hayat Maviydi, ölüm Mavi

Gerçek maviydi, Düş Mavi

Sen Maviydin

Ben Mavi….

Yorumlar

Başa Dön