..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > hakan thorman




1 Mayýs 2002
korku cesaret mutluluk  
hakan thorman
sevgiye ve zaman kavramina ait bir deneme


:CFJD:
hepimiz birseylerden korkariz degil mi.
nekadar cesur olsak bile icimizde kucuk korkular daima olacaktir. dev gibi bir adamin kucuk bir kopekten korkmasini gordugumuzdeki saskinligimizi asla gizleyemeyiz mesela . gulup geceriz ama bilemeyiz ki o adam icin o kopek koca bir ejderhadir kucucuk yureginde ve belkide gecmisinden gelen kotu bir ani.

sevgide de boyle degil mi san ki ?
gecmiste yasanilan hayal kirikliklari gelecegimizi korkutur bizlere karsi. her kalp kirikligindan sonra daha urkek daha korkak olur en cesur yurekler bile istemeden.
sonra birgun biri cikar hic beklenmeyen o hic umulmayan zamanda karsiniza.Ve iste hersey altust olmustur . ne guzel bir bahaneniz vardir sevgiden kacmak icin korkunuzu hep kalkan etmissinizdir ve kalbiniz artik kirilmayacaktir diye dusunurken , o insani gorup butun korkulari unutursunuz o anda.
"Tamam iste o karsimda ve canli aradigim askim,sevgilim, herseyim O " der kalbiniz.
ama beyniniz hic ortaya cikmasini artik istemediginiz korkuyu kalbinize caktirmadan gonderir.
" ya o da seni uzerse ? ya o da sadece kendi mutlulugunu ister ve bizim hayatimiz demezse ? "

Hayir buna yenik dusmeyeceksinizdir artik.

O'nun farkli oldugunu butun yureginizle hissederken o aptal gecmisin korkulari ve endiselerini yansitip O harika insani yargilamaya hakkiniz yoktur. aksine o size yeni ve guzel bir hayat vaadederken ustelik kendi korku ve endiselerini yok edecek kadar cesur davranip hayatini size adayacak kadar sizi sevdigini her firsatta dile getirirken .
O bu sansi hakederken siz neden kendinize ve O na bu firsati vermeyesiniz.
evet simdi baska bir bahane var dimi ? Zaman.
Zaman korkaklarin sigindigi bir tuneldir sonu olmayan ve boylece sonuna asla ulasamayacaklarini bilen insanlar zamana birakirlar herseyi kolayca.icinde biraz cesareti olan ve artik gercekten sevmek sevilmek isteyen insanlar ise , zaman kavramini o an icinde yasarlar.Cunku bilirler ki 1 yil da 5 yilda gecse uzerinden kendisi ayni insan olarak nasil ki karakteri kisiligi degismeyecek ise karsisindaki o insan da degismeyecektir.
Ben zamana birakmam hayatimi o ani yasarim mutlulugumu ben yonetirim gunler veya aylar degil. Aksine bilirim ki zaman mutsuzluklara ayriliklara yolacabilecek gorunmez tehlikedir. Ona asla bu firsati vermem sevdigim deger verdigim insan ile araya zaman koyarak sadece kendi korkularimi ve o'nun korkularini kaybetmek yerine aksine gunbegun dahada artirmaya neden olur zaman. Ve sonunda hic yoktan yere kalbler kirilip o cok guvendigimiz zaman in bize hediyesi olan ayriligi yasariz

"Hersey cok kisa surede gelisti daha O'nu tanimadim bile belki de ben gormek istedigimi gordum O nu degil " mi diyorsunuz ? Hayir o kendisi bunu sizde biliyorsunuzdur . sadece O'nun cok ozel biri oldugunu oyle birinin varligindan umit kesmisken karsiniza cikan insanin verdigi guzelligi kabul edemiyorsunuzdur .

Birbaska korkunuz da gelecege dairdir . Hepimizin icinde az yada cok iyi bir yasam endisesi yokmudur.Kim inkar edebilir ki bunu.Borcsuz rahat guzel bir hayat istemezmiyiz. Bazilarimiz bir evim olsun icinde esim ve cocuklarimla mutlu olayim der, bir kismimiz ise arabalar yatlar buyuk zenginlikler ister ama onlarda ayni huzuru mutluluguda yaninda beklerler.
Birlikte oldugunuz hayatinizi paylasmaya korktugunuz insana gelince belki su anda borcu vardir ama odenmeyecek degildir. O sorumluluk sahibi biri olarak zaten sizi bosyere bir hayale suruklemeyecek kadar akilli biriyken , sizden ona destek olmanizi bekler ve sonrasinda cok daha rahat hayatlar yasatmak icin cok calisip sizi mutlu edecegini bilir.
Ya da siz ondan cok daha iyi bir durumda olan bir baskasini secersiniz. maddi olanaklari cok iyidir . rahat yasarsiniz sorunlariniz olmaz belki de . ama sizi O ozel insan kadar mutlu edebilecekmi ? onun gibi yuzunuzde o cocuksu gulumsemeye kahkahalara neden olacak mi acaba ? Yoksa kazandigi paranin verdigi gurur ve tasidigi kariyer etiketinin arkasinda magrur durarak sizi ezip kisiliginizi zedeleme ihtimali olmayacakmidir ?
Peki ya bir gun o maddi rahatligi sunun insanin sizi aldatma ihtimali ? yada butun parasinin birgunde kaybolabilecegi ??
en onemlisi de "Elinizi tuttugundaki sevgiyle olan sýmsýký kucaklamayi yada gece deniz kenarinda arabadan gelen o size ozel sarkiyla kiskanc bakislara aldirmadan sizinle dans edebilecek kadar romatik olacak midir ? "

kendinize ne istedigini sorun mutlaka . ve sonucunda neleri feda edebileceginizi de.
O sizin icin ailesinden sevdiklerinden vazgecebilecek kadar sizin sevginizle yasarken yeni ailesi olarak sizi seciyorken , siz kendi hayatinizda size sunulan bu cok ozel mutlulukla dolu kutuyu acmaya hevesli degilmisiniz. bunun karsiliginda ise sadece sevgi saygi bekleyen birisi icin degmez mi bir dusunun .

"PARA HERZAMAN KAZANILIR PEKI YA O OLUMSUZ ASK ? "

Simdi son karar sizde,ya kaderin bir sekilde sizi karsilastirip ,biraraya getirip, tanistirdigi o sizin dogrunuz olan insani secip cok mutlu olursunuz , ya da korkulariniza yenik duser ve her ikinizi mutsuz eder ve belki asla bulamayacaginiz o'nda daha iyisini beklemeyi secersiniz.



Esra Yazgan'in bir makalesinden alinti :

"Ben sonbahari yuzume carpan Ekimin bu ilk gunlerine
hazirlanirken, hala en saf halimle hep o ayni adami
sevmenin, sevebilmenin umidini tasiyorum yuregimde.
Cunku biliyorum ki ilik bir sonbahar aksaminda belki
de hep sevmeye calisacagim gelecekteki o `baska
adamin` yaninda sadece hep sevemedigim o `ayni adamin`
golgesiyle avunabilecegim."

evet korkularina yenik dusmus bir kadinin askini ne guzel de anlatiyor iste dimi .
Gercek mutlu edecek olan adami kaybedip siradan biriyle evlenerek sonraki hayatinda o adamin askinin sevgisinin ozlemiyle hayaliyle avunarak gecirmekte olan kadinin hikayesi.

kalbinden seven bir erkegin gozuyle cesaretiyle , beni seven ama korkulari olan asik oldugum benim icin o cok ozel insana ithafen yazdim bunlari.






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tiyatro Sahnesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruzgar Adam Ece Kýz [Þiir]
Ada [Þiir]
Ruzgarýn Þiiri [Þiir]


hakan thorman kimdir?

sakin yumusak bir meltem esintisinden deli dolu esen bir firtinaya donusebilen sevgiyi bu dunyada yasamayi secen guzelliklerin gozle degil kalple goruldugune inanan romantik bir sair adayi. .

Etkilendiði Yazarlar:
murathan mungan - montaigne - jale demirdogen - yesim sahin


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hakan thorman, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.