..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Estetik > Hasibe Gezgin




8 Mayýs 2007
Aylardan Eylül  
Hasibe Gezgin
"Her þeyi süpürebilirsiniz; sonbaharý asla."


:BEDE:

Aylardan eylül,odamdayým.Gözbebeklerimde emanet bir sevinç raksediyor.Penceremden bakýyorum,þehir uykulu.Kaldýrýmlar hýçkýrýyor sokaklarýn koynunda.Üþüyor bahçemdeki erik aðacý.Bir çocuk düþlerini pazarlýyor köþe baþýnda.Bir genç kýz ödünç yanlarýndan sýyrýlýp hayatýn,toz pembe aþklar ýsmarlýyor günþþ yüzlü yarýnlara.Ben,yalýn ayak kaldým yine.Birdenbire soldu kalbimde hayatýn renkleri.Nerde kaldý bana öðretilenler?Hayat böyle ucuz,manasýz deðildi hani.
Aylardan eylül,vakit gece yarýsýný geçti.Duvarlar aykýrý,duvarlar bencil…Kapýda eþkýya bir kahýr…Utanýyorum nefes almaya.Düþünüyorum,düþünüyorum,al iþte…esirim yine kalbine.Yýrtamýyorum karanlýðý sevgimle,erimiyor buzlar.Gelemem sana,çünkü mevsim sonbahar.Dedim ya artýk geceler belalý.Vahþi bir þehirde,kirpiklerimde hüzün,sana birikiyorum,aþka aðlýyorum.Bir bilsen neler adadým saçlarýnýn bir teline,bir bilsen.
Aylardan eylül.Alaca karanlýðýn ortasýndayým.Küflendi þarkýlar,resimler aðlýyor gözlerini anýmsadýkça.Baþým ellerimin arasýnda,özlemek dedikleri bu olsa gerek.Kurduðum cümleler yarým yamalak.Yaðmur içeriye sýzýyor,kapýlar,pencereler sürgünde.Kimsesizlik bir çýð gibi büyüdü gittin gideli hücrelerimde.Aþk,vuslat,yalnýzlýk kokusu genzimde.
Aylardan eylül.Dýþarýda bir aþk ölüyor,aklýmda ikimize dair anýlar…Hep bu mevsimde mi ayrý düþer sevdalýlar?Gökyüzü tarifsiz kederler içinde,þehrin üstündeki kara bulutlar bir türlü daðýlmýyor.Sis kalbimin en derinlerine dek iþledi.Zavallý,yenik,derbeder kalbim…Aþk senin neyine.Sokaklar kafa tutuyor kara,kýraðýya,öyle baþý boþ ki kaldýrýmlar…Öylesine asi ki sokak lambasý…Köþe baþýnda bir adam hayallerini pazarlýyor.Belli ki bir aþkýn yenik yüzünü taþýyor.Belli ki çileli ellerinden kurtulmak istiyor.Gözlerindeki tüm heyecan sönmüþ,aylak aylak geziniyor.Yanaklarýnda birkaç damla yaþ,aðlamaya utanýyor.Oysa yürek bugünler için büyütülmedi mi?Býrak ölsün kucaðýnda aþk,sen aðla,çýldýrasýya aðla…Yaþam aþkla,ayrýlýk arasýnda döktüðün gözyaþý deðil midir.Unutma,düþler uslu bir çiçektir kalpte.Ve þiir tadýnda ölmek yakýþýr þairlere.Sýrf bu yüzden aðrýyan kalbimi önemsiyorum,aðlayan çocuk gözlerimi susturmuyorum.
Aylardan eylül,odamdayým.Duvarlar aykýrý,duvarlar bencil…Masamdaki saat kalbini tutuyor.O da vurgun olmalý benim gibi sana.Kurþunlar yaðýyor geceme,gece ve ben…Ürperiyoruz karanlýðýn vahþi yanýndan.Neden bu kadar kahýra kesmiþ ellerim?Özlemek dedikleri bu olsa gerek.Seni özledikçe yabanileþiyor ruhum.Gece,ben ve duvarlar…Bizim yazýmýz bu,aykýrý ve bencilce,senden uzakta yaþlanacaðýz.Kýrýldý kalemim,Düþündükçe seni kusuyor kalbim,sana isyan dolu yanýmý hazýrlýyorum.Çünkü senden öðrendiklerimle ben hayata tutunuyorum.Sen olmasan,ben ben olamamam biliyorum.Seni seviyorum.tüm vahþi ve yabani yanlarýmla adýný mýrýldanýyorum dosta,düþmana karþý…Ah benim mahsun sevgilim,ah acýmsý ve buruk tadý gecemin,sensiz ne kadar da bedbaht bu þehir.Nerdesin,dokunmam lazým yüzündeki kýrýk,kýzgýn çocuða.Hasretin çok aðýr,taþýyamýyorum.
Aylardan eylül,odamdayým.Kýskançlýk bir zehir gibi damarlarýmda…Nasýl da buruþtu takvimler apansýz.Göçmen kuþlar da köþtü uzak diyarlara.Çürüdü dallarda yapraklar,çürüdü büsbütün yaþam denilen o sahte ve aldatýcý ruya…Bu mevsim doðurdu kötümser yanlarýmý.Bu mevsime borçluyum tüm aykýrýlýklarýmý.Ahh bu serseri sonbahar.gideceðim bir gün diyarýndan,alýp da baþýmý…Ahh alaca karanlýk,ah sancýlý gece,býrak çocuk kahkahalarýmý,çýðlýklarým da bana kalsýn.Ben baþka limanlara demir almaya gideceðim birazdan.ÇÜNKÜ YENÝDEN OKÞANMALI SAÇLARIM.Ben aþka aþýðým,aþk için yaratýlmýþ ellerim.Hazýrým tutsaklýðýna o sýzýnýn.
Aylardan eylül,uzaklarýndayým.Sensiz geçirdiðim ilk günler bunlar.Nasýl koyuyor bana ellerinsiz uyanmak,yalan yanlýþ yaþamak.Pazartesi gelmedin,Salý gelmedin,bugün Çarþamba…Yine yoksun.Perþembe,Cuma,cumartesi ve Pazar…Hayat akýp gidecek böyle insafsýzca…biliyorum özlemeyeceksin sen beni mama yine de…Seviyorum iþte seni hem de tüm benliðimle…Varsýn dikenin batsýn kalbime,varsýn kýzarsýn gökte ay.Varsýn hüzün yaðsýn gecelerime…Ne çýkar ki ben mutluyum senin yaþattýðýn karamsar sonbaharla.Gocunmuyor çektiðim acýlardan.Çünkü aþk tek renk deðil biliyorum.Ve ben aþký bütün yanlarýyla seviyorum.Çýðlýk çýðlýða,telaþlý,kesintisiz yaþýyorum.Kime ne…
Aylardan eylül,kapadým yüreðimin kapýlarýný.Yaþýyourum bu mevsime yakýþaný.
Hasibe Gezgin a ocak iki bin beþ hoþ geldin yeni yýl.Ýnþallah eteðinde bir yýðýn umut getirmiþsindir bana ve tüm yüreði mavilikle çarpanlara.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýlk Göz Aðrýma
Hayatýmýn En Aydýnlýk Çehresine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gizli Sevda [Þiir]
Vuslat [Þiir]
Sensiz Yaþamak [Þiir]
Öksüzler Baþkentinde Sürgün Bir Kalp [Þiir]
Þehre Yaðmura ve Bana Dair [Þiir]
Mavi ve Sen [Þiir]
Bir Eski Zaman Masalý [Þiir]
Kýrk Bir Aþk Hikayesi [Þiir]
Menevþeler Ölmemeli [Öykü]


Hasibe Gezgin kimdir?

"Ben, maviliklerin kýzýyým. Gözlerimi, denizin burcuna astým. Rüzgârýn kanadýnda tutsak þimdi saçlarým. " Genzimde ödünç bir hýçkýrýk saklýyorum, kim bilir kaç asýrlýk yaþanmýþlýklar var omzumda. Kimi gün içimi buruþturan eylülün sancýlý þarkýlarýný yazýyorum; kimi gün içimi umuda boyayan baharýn ellerini sýkýyorum mýsralarýmda. Þiir, ben, aþk. . . Umuda olan yolculumuz sürüyor; bu görkemli serüven, yüreðimdeki dilsiz cehennemi silip süpürüyor. Yýldýzlarýn elleri uzanýyor saçlarýma bir gece vakti ve sonra bir mýsra takýlýyor aklýmýn aðýna, yüreðime yaðmurlar yaðýyor tertemiz. "ÝÞTE YAÞAM!" diyorum, hayat bana cömertçe sunuyor kendi varlýðýný, ben neden esirgeyeyim ondan düþsel çaðrýþýmlarýmý? Yazmak, hayatýmýn ekseninde. Bir tutku gibi kanýmda þiir, benimle yaþýyor, benden besleniyor, beni besliyor. Elleri sýcacýk onun, o kadar dost, öyle sevgili. . . Kalbimi sarýyor ýþýktan elleri, yüreðime dokunuyor merhametli yüreði. Dayadým mý omzmu onun baþýna, ne karanlýk boðuyor gülüþlerimi, ne de kara kýþlar deðiyor kirpiklerime. Öyle uslu, yemyeþil bir dað çiçeðinin hürriyetini duyumsuyorum içimde, en derinlerimde. Þiir, ben, aþk. . . yaralý yalnýzlýðýmýzý paylaþýyoruz; aþkýn en onulmaz sýzýsý ile kanýyoruz ve sonra. . . en çýplak, en mahrem, en saklý yanlarýmýzý keþvediyoruz. Yaþamý, masmavi kelimelerle örüyoruz. Sabýrla, þevkatle, özveri ile. . . "Al beni koynuna gece, Al beni koynuna güz. Kapýndayým; tüm kanayan çýðlýklarýmý getirdim sana, Bir de çocuk macelaralarýmý, Þeffaf kahkalarým da senin. Yeter ki dokun saçlarýma, Yeterki, bir çið tanesi gibi hür ve maðrur, aç bana kalbini. Yalnýz sen anlarsýn gözlerimin dilini. "

Etkilendiði Yazarlar:
Þiir evreninde iz býrakmýþ tüm þairlerden beslenir þiirim. Ama Atilla Ýlhan kokar çoðunlukla mýsralarým. Yer yer Orhan Veli tutar elinden, yer yer Necip Fazýl, yer yer Ahmet Hamdi Tanpýnar'a yaslar baþýný, yer yer Halit Ziya'ya sýrt verir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hasibe Gezgin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.