..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Kara Ýzahçý




17 Haziran 2007
Kompozisyon Ödevi  
Kara Ýzahçý
Hep benim üzerime yaðar yaðmur neden Belki de yalan söylediðim için Onyedimdeyken


:CCEE:
Why does it always rain on me
Is it because I lied when I’m at seventeen
Fran Healey (TRAVIS)

Hep benim üzerime yaðar yaðmur neden
Belki de yalan söylediðim için
Onyedimdeyken




Konu: Geçen yaz baþýnýzdan geçen ilginç bir olayý anlatýn.


2-A 462
Ahmet Urlar (Sarýoðlan)


AÝLEMÝZ BÜYÜYO



Geçen yaz benim ailemle yaþadýðým sahil koyuna amca geldi. Biz koyumuzda annem babam ve ben yaþýyoz. Gidiþ geliþ denizden daha kolay o yüzden daha zor. Pek uzaklaþamayýz o yüzden. Okul iyi oldu. Pansiyonumuz var bizim.Yazýn birkaç insan kalyor. Paramýzý onlardan kazanýyoz. Ben barda barmanlik yaptým bu yaz. kýþý bu parayla geçiriyoz. Bazan zor oluyor yaz gelmeden paramýz bittiði oldu. Çok þey almýyoz o zaman kasabadan , tam bilmiyorum baþka þeyler yapýyoz, annem yapýyor.Elbiselerimizi kendimiz dikiyoz.Yemeðimizide tarladan yiyoz. Annem yazýn ücretlere zam yapýyor ama o zaman gelenler kalmaz. Oda yemek parasýna zam yapar. Bende barda zam yaptým. Para topluyom televisyon alacam. Annem almam dedi. Olsun ben alacam. Geçen yaz oldu. Turistler gitti havalar güzeldi. Pastýrma yaz. amca geldi. Yakþýklýydý, ben öyle buldum. Genelde yabancý turiztler oluyor onlarýn tiplerini sevmiyom. Yerli tip seviyom ben. Bu amcada öyleydi. Tek baþýna sakin adam. Ayni babam. Bigün yemek yerken annem yanýna oturdu. müþterilerin yanýna oturmaz. Ben oturum. Ýçki söyledi babama. Babam abim gibidir. Baþka abim yok. Annem tam annedir. Babamla iyi anlaþýrýz. Çocuk gibidir. Annem bazen çok sert olabiliyor. Babama karþý. O gün de öyle oldu iþte. Annem amcanýn yanýna oturdu. Bi duple istedi. Babam kötü baktý. Annem tersledi onu. Ýþine bak dedi. Babam anneme karþý gelemez. Sanýrým babam annemi kýskandý. Amcaya ters ters bakýp gitti. Doldurdu ama bardaký. Sonra amcayla annem her akþam içmeye baþladý. Babamda bende amcayý gidecek diye bekliyoz. Gözlerimizle anlaþtýk bunu.Amca gitmedi. Bunun üzerine bende kýskandým.

Ondan sonra bir gün bir akþam tartýþma çýktý. Ben çardaðýn tepesinden gizlice dinliyom. Burdan babamý göremiyom ama biliyom oda burda. Amca dediki bu yaþtaki çocuk emsirilir mi? Sizi gördüm dedi. Bizi yatarken görmüþ. Benim annemin memelerini... emsirme diyordu buna amca. Bu olmazmýþ. Annem niye diye somadý Ben çok merak ettim. Bence amca da beni kýskandý. Herkes birbirini kýskandý bu yaz. Þimdi aklýma geldi babam bizi hiç kýskanmadý annemle beni Amca zevk alýyodun dedi bende zevk alýyodum. Annemle yatmak çok hoþuma gider. Annem benimle gurur duyduðunu söylüyo. Pipimle oynayýnca çok hoþ. Ama bir akþam iskelede annemin kucaðýna yatmýþken yanýmýzda turistler varken istemiþtim kýzmýþtý annem burda olmaz demiþti. Annem bunu kimseye söyleme dedi aslýnda ama. Ama ben sizi çok seviyom öðretmenim. O zaman anladým tuvalet yapmak gibi þey bu emsirmek. Herkezin içinde tuvaletimizi yapýyomuyuz? Ýzin istiyoz hemde tuvalete gitmek için. Buda öle. Peki amca niye tuhaf buldu. Niye kýskanýyo annem benim o.

Sonra olaylar ondan sonra çýktý. Çocuðuda böyle yapacaksýn dedi baðýrdý amca. Annemde baðýrdý. Televizyon da gömüþtüm kasapada babayla anne çocuklar duymasýn diye sessiz konuþtular. Bizim ailemizde babam konuþmaz. Sonra annem sustu. Lokantanýn içine bakýyodu, babam orda. Sonra gitti yanlarýna. Bazen babam öyle robot gibi olur. Bizi terkeden baban dedi annem. Amca annemim kocasýymýþ. Daha önceden burada yaþarmýþ amcada. Bunu biliyodum , anlamýþtým. Annem kýzgýndý amcaya. Yine baðýrmaya baþladýlar. Ýsbe dedi sonra bizim koyumuz için. Sonra sözlüðe baktým. Bizim oralar çok sesizdir onu söylüyo. Babamýn babasýysa bu amca niye gitmiþ, ben anlamadým. Annemde anlatmadý sonradan. Belki sýkýlmýþtýr Bende sýkýlmaya baþladým artýk. Ýyiiki okul var. Sonra iþler çok karýþtý. Annemle o amca da kardeþmiþler. Annem baðýrýrken bunu söyledi. Amca annemin bir kocasý bir kardeþiymiþ. Bunlarý daha anlamadým. Babamda anlamadý. Öyle bakýyodu. Maymun gibi duruyodu ,kamburunu çýkarttý yine. O kadar söylüyoz yapma diye. Bazen kýzýyom ona. Þöyle herhalde babam annemin oðlu olduðuna göre bende annemin oðlu olduðum için büyünce annemin kocasý olacam. Anneme sordum cevap vermedi. Okulda aile ansiklopedindede yok.

Öbür günler oldu. Herkes sakindi. Babam amcaya artýk sinirli bakmýyordu. Genelde pek bir þey alaþýlmaz suratýndan ama baþka zamankinden þaþkýndý. Ben annarým Annemle amca yanýna oturup konuþmadýlar uzun süre. Ben yanlarýna gittim aralarýna otudum. Beraberce konuþmadýk. Amca baþýmý okþaken sordu hani birdaha çocuðun olamayacaktý? Annem dedi kýzýmýz olsun istiyodun. Mutlaka istiyodun birde dedi niye istediðini biliyordum dedi. Bende kýzkardeþim olmasýný istiyorum niye bilmiyorum. Þimdi oðlum beni hiç terkedmeycek dedi. Amca babamý sevmemiþ gitmiþ olabilir. Babamýn kimseye zararý yokdur. Kýzkardeþim olsaydý güzel olurdu. Oynardýk onla. Amca hiç sorunu yokmu dedi benimçin. Annem çok akýllý dedi. Okumayý söktüm onu dediTuristlerle yabancý dil konuþurum ben. Çok meraklý dedi. Okul bitsin dedi. Biraz fazla rahat ama dedi. Hiç utanmasý yok. Niye utanacaðýmý annamadým

Son: Amca bizde kalacak. Ben onu sevdim sonradan.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Absürtük Metinler
Çirkin ve Vasat

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ding Dong
Birbirimiziniz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevme Beni [Þiir]
Terkidi Yar [Þiir]
Nazlý Kum [Þiir]
Siz de mi Zekisiniz! [Deneme]
Önyargý Hakkýnda Önyargýlar [Eleþtiri]
F. S. M. [Eleþtiri]


Kara Ýzahçý kimdir?

Kafka'yla bir elmanýn iki yarýsý gibiyiz. O kurtlu yarým. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Özdemir Asaf, Ýtalo Calvino...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kara Ýzahçý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.