..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Didaktik > Hardal Biber




21 Haziran 2007
Güldemdekiler 2  
Liderle Ülke Turu.

Hardal Biber


Parti Baþkanlarý Faaliyetlerine Hýz Verdi.


:BEIB:
Liderle Ülke Turu.


CHP-Light Genelþaþkýný Semiz Bakkal, Antalya’nýn Keldibi Beldesinde yaptýðý konuþmada ‘ÖSYS kaldýraðýz’ dedi. Kaldýrmaya söz verdiði ÖSYS ‘nin yerine ne koyacaðýný açýklamayan Semiz Bakkal’ýn konuþmasý sýrasýnda yeni kurmaylarýndan Fýrýldak Yaþar’a göz süzmesi siyasi gözlemciler tarafýndan Fýrýldak Yaþar’ýn seçimden sonra kurulmasý mühtemel bir Bakkal Kabinesinde Milli Eðitim Bakanlýðýna getirileceði þeklinde yorumlandý.

Eski Di.Ey.Pi yeni De. Pi’nin elebaþý Mehmet Ayar, Erkan Dede yatýrýna Mum dikdi. Adaþý, yoldaþý, kardaþý Çatlý’nýn ruhuna fatiha okuyan Ayar nereden aklýna düþtüyse: ‘Mazotu 1YTL den aþaðý indireceðiz.’ dedi. Ýndirdiði mazot fiyatlarýný kimlere bindireceði konusuna açýklama yapmayan Ayar’ýn konuþmasý: ‘Baþbakan Ayar Teröre Verdiði Ayar’ sloganlarýyla kesildi.

Youg Party Geosu Cemicümle Uzan, Düzce’deki seçim konuþmasýnda Mehmet Ayar’a ‘Kopya çekme lan’ diye seslendi. ‘Biz, 1 YTL’ye mazot alana 100 TELSÝM kontüru de bedava vereceðiz’ dedi. Fonda duran çalýþanlarý tarafýndan TELSÝM sizleri ömür efendim þeklinde uyarýlan Cemicümle Uzan , babadan miras patlak gözlerini güneþ altýnda beklemekten bitap düþmüþ kalabalýðýn üzerinde gezdirdikten sonra beyaz gömleðinin kolunu kývýrdý:
‘Aldýðýnýz parayý hak etsenize, alkýþlasanýza lan.’, diye baðýrdý.
Alacaklarý paranýn dayanýlmaz aðýrlýðýný ceplerinde hisseten topluluk:
‘Telsimler ölmez, Star bölünmez.’, diye baðýrýrken Cemicümle Uzan
‘Anam avradým olsun’ diyerek konuþmasýný sürdürdü...

Sadettin Refah Partisi Genelvekili Hercai Kurutan Konya’nýn Kumlukubur ilçesinde düzenlenen açýk hava mitinginde son derece sevecen bir portre çizdi. ‘ Elma dersem çýk, Armut dersem çýkma.’ Diyerek sözlerine baþlayan Hercai Kurutan ‘Ulan Hoca gene nereye tüydün’’ diye konuþmasýný sürdürdü.

Em.Haþ.Pi. Baþbuðu Gevrek Çehreli, Yozgat’ýn Boðazlayan ilçesinde halka: ‘Herkes, herþeyi vaadeti. Bana birþey býrakmadýlar.Çatlý’yý da Ayar kaptý. Açýkta kaldýk anasýný satýyým.’ Diyerek dert yandý. ‘ Bizi bu sefer iktidara getirirseniz Apoyu kesin asarýz.’dedi.

Düzeyli beraberlikleriyle kamuoyunun taktirini kazanan Bi.Ti.Pi.’nin mahpussever Oymakbaþý, yavrukurt Muflis Kazýcýoðlu, Susurluk yakýnlarýnda parti yandaþlarý tarafýndan deve kesilerek karþýlandý. Kazýcýoðlu yaptýðý konuþmada, ‘Bizi iktidara getirin, gerisini merak etmeyin. Drink, trik, trik nasýl becerdik.’ Dedi.

De.De.Te. Kurmaylarý polar eriðikler, Apolar geyiklerle süsledikleri seçim konuþmalarýný köy kahvelerinde sürdürdüler.

Yeni açýlan Genel Merkez binasýnda düzenlenen defileyle iktidar partisi milletvekili adaylarý Genelherbirþeyleri Þuayip Kelsoðan’a tanýtýldý. Milletvekili adaylarý Ýtalyan stilinin inceliklerini yansýtan kýyafetleriyle göz doldururken finalde hep birlikte seslenirdikleri ‘Þuayip Baba’nýn Bir Çiftliði Var’ þarkýsýyla Þuayip Kelsoðan’ýn taktirine mashar oldular.

Ülke semalarýnda Binbir Gece dizisi jeneriðine taþ çýkartýr halli turlayan Askeri Helikopter Marmaris sahilinde bir malikanenin bahçesini yalayarak geçti.
Yaþlý adam, helikopterin rüzðarýyla havalanan beyaz, kenarlarý siperlikli þapkasýný son anda zorlukla tuttu. Biri emekli, diðeri mesleðinin zirvesinde iki meslektaþ yaz akþamý sohpetine dalmýþlardý. Her ikisinin de yabancýlara henüz satýlmýþ bir bankanýn hisse senetleriyle ceplerini þiþirmenin esrikliði ile baþlarý dönüyordu. Genç olaný, hafifçe öne eðik duruþu dýþýnda oldukça saðlýklý ve dinç görünüyordu. Karþýlýklý oturduklarý revandanýn ucundaki sovelyenin üstünde takvim yapraklarýndaki resimlerden özenle kopye edilmiþ henüz tamamlanmýþ bir tablo duruyordu.
Yaþlý olaný: ‘E.. nerde kalmýþtýk’ diyerek söze daldý:
- Netek’im kaç yýl geçti aðýz tadýyla harbi bir darbe yapamadýk. Ýnsan özlüyor yahu.
Yaþlý adamýn, yüzünün benekli teninde geçmiþte kalan þaþalý günlerin izi, çipil gözlerinde o günlere duyulan özlemin hüznü vardý.

TEBRÝZ





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karþýlýksýz Aþk
Þehir, Dað ve Çocuk…
Bankamý Boynuzladýlar
Bu Þehir
Obur Öküzler
Türk Nikahlý Kuvvetleri Yönetime Elkoydu.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevme Organý [Deneme]
Savaþýn Gerçek Tadý [Deneme]
Köþeli Karpuz [Deneme]
Geç Kalmýþ Bir Bayram Ýlaný [Deneme]
80'ler Okan Bayülgen Hakký Devrim ve Ötekiler [Eleþtiri]
Güldemdekiler 1 [Eleþtiri]
28 Yýl Önce 28 Yýl Sonra [Eleþtiri]
Aziz Nesin Vakfina Yapýlan Saldýrýlar Ýlk Deðil [Eleþtiri]
28 Yýl Önce 28 Yýl Sonra [Eleþtiri]
28 Yýl Önce 28 Yýl Sonra [Eleþtiri]


Hardal Biber kimdir?

Ferrari'si Olmadan Bilge Olmaya Soyunan Taksi Þöförü.

Etkilendiði Yazarlar:
Voltaire, V.Hugo, K.Marks, Netekim Kenan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hardal Biber, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.