Bütün sanatlarda insanı şaşırtan bir yan vardır. -Alain |
|
||||||||||
|
Bin Kızılırmağa değişmem kaderimi Yorgun bir askerdin, hayat denen cephede yıllarca savaşan, Kaç siperde kurşunların sancısı ile yürüdün. Mavi bir gülümseyiştin sen aynalardan yüzüme yansıyan. Senindi bu kahkahalar.... Bin bir gece masallarından arta kalan bir tebessümle içtim denizini. Ruhuma sıkıştırdım yalnızlığı paylaştığın gökyüzünü.. Sarhoş rüzgarların tesellisiyle umutlar eskittim sokaklarında Ey 7i tepeli şehir, Ey aziz İstanbul, Faili meçhul sevdalarımın katili, Olmayacak dualarımın mucizesi, Ey İstanbul... Karambole sürülen ömürlerin öksüzlüğü, Buzul çağlarından kalma bir suskunluk ile türküler saklarsın, Kıyamet gününde haykırmak için. Tedavülden kalkmış masallarla kandırırsın Yarım yamalak bir yürekle toprağına düşen bedenleri. Ey 7i tepeli şehir, Faili meçhul sevdalarımın katili, 7 kocalı Hürmüz’üm, 7 başlı yalnızlığım benim... Döngüsel bir sürgün bu... Rüyalarımda fethe çıkarım seni. Fatih`in bir gemisini çalıp surlara demir atarım. Sisli bir devir daim arasında ararım payıma düşen yarınları, Yaşanmışlıklara yenik düşmüş dünleri bırakırım ayak izlerimin yerine Ağlama duvarları yaparım.. Hiç bir sevda tomurcuğuna değişmem bana verdiğin azapları. Senden kaldı gölgemdeki aşk hüzünleri. Fatih`in bir gemisini çalıp, Bendeki küfürbaz şehre kürek çekeceğim. Bin yıldız doldurup çantama seni çizeceğim bulutlara Hiç kimseye benzemeyen bir silüet İle Sen olacağım bilmem kaçıncı ayin bilmem kaçıncı gününde Ey 7 tepeli şehir aziz İstanbul, 7kocalı Hürmüz’üm, 7başli yalnızlığım.... Hüseyin Avni ÇAKMAk
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hüseyin Avni ÇAKMAK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |