..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Pek çok doktorun yardýmý ile ölüyorum. -Büyük Ýskender
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > KURTSEYT




4 Temmuz 2007
Gül Yapraklarýnýn Daðýldýðý An  
KURTSEYT
Zor Þartlarda Yaþanan Bir Aþkýn Aldatmanýn Karþý Konulmaz Zehri ile Yok oluþu


:BADG:
Zor zamanlarda baþlamýþtý sevdalarý. Yaþamýn zor, geçimin zor, okumanýn hatta karýn doyurmanýn zor olduðu zamanlarda. Sokaklarýn savaþ alanýna döndüðü, ekmeðin karneyle, tüpün ve yemeklik yaðýn kuyruklarda saatlerce beklenerek alýndýðý zamanlardý. Âþýk olmak zordu, sevdalanmak cesaret iþiydi. Ama onlar sevdalanmýþtý. Sokaðýn köþe baþýndaki evde oturan sýkýlgan içine kapanýk ama dünyalar güzeli genç kýz okula gitmek için evden çýktýðý sýrada karþýsýna çýkmýþ ve akþam dörtte arka sokaktaki boþ arsada kendisini bekleyeceðini söylemiþti. Hayatýnda ilk defa bu kadar heyecanlanmýþ belki de inceden inceye korkmuþtu. Fakültedeki olaylara karýþmasa da okul kapýsýnda çýkan kavgalarda bile bu kadar heyecanlanmamýþ ve korkmamýþtý. Neden çýkmýþtý bu kýz karþýsýna ve neden bekleyecekti onu? Bu sorular eþliðinde gitti okula. O gün dinlediði derslerden hiç bir þey anlamamýþtý. Saf çocuk genç kýzýn ondan hoþlandýðýný anlayamamýþ, belki de geçim sýkýntýlarýnýn, terörün hüküm sürdüðü sokaklarda ölmeden eve ulaþabilme mücadelesi veren delikanlý aþký hiç tanýyamamýþ, aklýna getirememiþti.
Buluþma saati geldiðinde koþar adýmlarla boþ arsaya gittiðinde genç kýzý görememiþ ve korkmaya baþlamýþtý. Birkaç dakika sonra yanýna geldi genç kýz. Onun gözlerinin içine bakarak aþkýný ilan etti. Yanaklarý al al olan genç kýz koþar adýmlarla uzaklaþtý yanýndan. O ise olanlarýn þoku içerinde þaþkýn tavýrlarla evine doðru yürüyordu. Eve vardýðýnda tuhaf bir duygu yoðunluðu içerisindeydi. Bir genç kýz ona ilaný aþk etmiþ, onu sevdiðini söylemiþti. Daha düne kadar önemsiz olduðunu düþünen genç adam bugün önemsendiðini hissediyordu.
Zaman içerisinde kaçak buluþmalara baþladýlar. Duygularý daha da netleþmeye baþlamýþ ve delikanlý sýkýlgan kýza âþýk olmuþtu. Zaman aþk zamaný deðil mücadele zamanýydý. Hayat mücadelesi çetin ve zorluydu. Günler çabucak geçiyor sevdalarý gitgide daha da büyüyordu. Delikanlý okulunu baþarýyla bitirip bir müteahitin bürosunda çalýþmaya baþlýyordu. Azda olsa bir geliri vardý. Artýk evlilik planlarý kurabilirdi. Çünkü genç kýzýn eþi olmak, günün her saatini onunla beraber özgürce yaþamak istiyordu. Bu fikrini genç kýza açtý ve olumlu yanýt alýnca kollarý sývadý. Bu sýrada semtin esnaflarýndan biri genç kýza talip oldu. Delikanlý çýldýrmýþtý. Genç kýzýn ailesi zengin esnafa hayýr demek istemiyordu. Genç kýz ailesini evden kaçmakla ve kendini öldürmekle tehdit ederek bu evliliðe razý olmadý. Ailesi de kýzlarýný kaybetme korkusuyla esnafýn teklifini geri çevirmek zorunda kaldýlar. Bunun üzerine delikanlý bir an evvel evlenmek için harekete geçti. Borç harç bir þeyler yapýlýp kýzýn ailesinin karþýsýna çýktýlar. Genç kýzýn istekli halini gören ailesi evliliklerine izin verdi. Sade bir nikahla dünya evine giren gençler muradýna ermiþti.
Aradan beþ yýl geçmiþ, ülke karýþýklýk dönemlerini atlatmýþ,biraz olsun huzur ortamý oluþmuþtu. Huzur ortamý oluþsa da geçim sýkýntýsý ve hayat pahalýlýðý halden devam ediyordu. Ýnsanlar kýt kanaat yaþamaya çalýþýyor, fakat bir türlü ay sonunu getiremiyorlardý. Genç delikanlý en son çizdiði projeden dolayý patronundan iyi bir ikramiye almýþ, bu parayla ne yapacaðýnýn planlarýný kurarak eve doðru yürüyordu. Bir çiçekçinin önünden geçerken vazo içersindeki gülleri gördü. Eþini istemeye giderken bile ona bir gül alamamýþ, bu olay içinde bir yara olarak kalmýþtý. Sevdiði kadýna bir kýrmýzý gül almalýydý; çünkü o bunu çoktan hak etmiþti. Tek bir gül aldý, kýrmýzý ve büyük bir gül. Hýzlý adýmlarla evine doðru yürümeye baþladý. Sevdiði kadýnýn gülü gördüðünü andaki yüz ifadesini hayal ediyor ve mutlu oluyordu. Eve vardý ve eþine sürpriz yapmak için her zaman yaptýðý gibi zile basmadý. Evin içinde kendisini bekleyen sürprizden habersiz sessizce açtý kapýyý. Parmak uçlarýna basarak ilerledi salona doðru. Karýsý salonda yoktu. Yatak odasýnda olabileceðini düþünerek yavaþça yürüdü. Odanýn kapýsýný açtýðýnda elindeki gül yere düþtü. Yatakta baþka bir adamýn kollarýnda olan eþine doðru hamle yaptýðýnda gülün üzerine bastý ve ezdi. Gül yapraklarýnýn ezilip daðýldýðý an genç adamýn ezilip daðýldýðý andý.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ufak bir eleþtiri
Gönderen: T.Tekin / Ýstanbul/Türkiye
11 Temmuz 2007
Güzel ve akýcý bir anlatým,ancak olaylar çok hýzlý geliþiyor.Üzerinde durulmamýþ ayrýntýlar var.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevinç ve Hüzün Ýkizdir
Dýþarda Kar Yaðýyor
Gel Kendini Özletmeden

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ahmet Andiçen [Deneme]
Çin Malý Sevdalar [Deneme]


KURTSEYT kimdir?

hayata ve insana dair yazýlabilecek her duygu benim ana temam olabilir. ama ben genellikle aþký ve aldatmanýn karþý konulmaz zevkini ele almayý seviyorum. sýradýþý yaþamlar ve sýradýþý aþklar

Etkilendiði Yazarlar:
ahmet altan, nermin bezmen


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © KURTSEYT, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.