Ben bir dünya yurttaşıyım. -Sokrates |
|
||||||||||
|
Çocuksu bir merakla sazın tellerine dokunuşum, tellere her dokunuşumda çıkan o tiz sesin beni çok etkilemesi, öyle ki çok bilmiş edasıyla sazın akort ayarını yapma çabalarım. Sonrası bir saz hocasından ders almam gerektiği ve kısa süre içinde sazın bir köşeye atılması... Aradan uzun zaman geçti ve sazı köşesinden çıkarttığımda sadece 3 telinin kaldığını gördüm. Ama bu bile sazın tellerine dokunmamam için engel teşkil etmiyordu. Üç telli sazımı yine tıngırdattım ve yine köşesine kalktı… En son sazı elime aldığımda, bir telinin daha koptuğunu fark ettim. O an saz gözümde cazibesini yitirmiş, sadece bir ağaç parçasıydı… Kalan son iki teli, sonunu hiç düşünmeden kopardım ve sazı ebedi yolculuğuna uğurladım. Oysa ben saz çalmak istiyordum… Ağlar gökyüzü, parlayan resim Kanayan yüzü, sönen bir yıldız Elinde saklı, kör bir cımbız Ayıklaya dur, ayıklaya dur Yâr düştü göze, kağıda söyle Kalem dinleyip, bir gelse dile Şairin işi, hep kendisiyle Sayıklaya dur, sayıklaya dur Aytekin Orhan
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Aytekin Orhan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |