..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > IRKIM BEKDEMÝR




15 Aðustos 2007
Ya Beklenen Olsaydý?  
IRKIM BEKDEMÝR
Seçim sonuçlarý açýklandý ve beklendiði gibi MHP barajý aþtý ve baðýmsýz adaylarda meclise girip grup kurmaya hak kazandý. Hatta milliyetçilik tabaný üzerine kurulan parti olan MHP ve zýt kutupta bulununan DTP milletvekilleri açýklanan sonuçlar üzerine mecliste yanyana oturacaklardý. Bu problem yaratabilirdi


:BACJ:
Tarih 22 temmuz 2007... Nihayet beklenen gün gelip çatmýþtý. O sabah heyecan içine uyanmýþtým. Çünkü bu seçim Türkiye için dönüm noktasý olarak arz ediliyordu. Ayný zamanda ilk defa oy kullanacaðým için de hata yapýp hevesimin kursaðýmda kalmasýndan korkuyordum. Kahvaltýdan sonra ailemle birlikte oyumuzu kullanacaðýmýz okulun yolunu tuttuk. Aslýnda beklediðim gibi karýþýk ve zor bir iþ deðilmiþ oy kullanmak... Oyumu kullandýktan sonra üzerimden aðýr bir yük kalktýðýný hissetim ve görevimi yapmanýn verdiði huzurla eve dönüp heyecanla sonuçlarýn açýklanmasýný bekledim.
Gelelim asýl konuya... Yapýlan anketlere göre AKP'nin 1. parti olarak meclise gireceði büyük bir ihtimaldi, MHP ve CHP'nin barajý aþacaðý da... Ama kesin olan bir þey daha vardý... O da Güneydoðu Anadolu ve Doðu Anadolu bölgelerinden milletvekili seçilebilecek baðýmsýz adaylarýn meclise girdikten sonra grup kuracaðý ve DTP olarak mecliste bulunacaklarýydý. Acaba bu iki partinin milletvekilleri birbirlerine nasýl davranacaklardý?Seçimlerden önce DTP'li milletvekilleri için yeminlerini kürtçe edecekleri dedikodusu tansiyonu biraz daha arttýrmýþtý.
Seçim sonuçlarý açýklandý ve beklendiði gibi MHP barajý aþtý ve baðýmsýz adaylarda meclise girip grup kurmaya hak kazandý. Hatta milliyetçilik tabaný üzerine kurulan parti olan MHP ve zýt kutupta bulununan DTP milletvekilleri açýklanan sonuçlar üzerine mecliste yanyana oturacaklardý. Bu problem yaratabilirdi.
Ve sýra geldi yemin törenine. Beklenen olmadý, dedikodu balonu patlamýþtý. DTP milletvekilleri Ýstiklal Marþý'mýza eþlik etmediler. Fakat kürsüde yeminlerini sorunsuz bir þekilde ettiler. Bu arada dikkatlerden kaçmayan bir olay gerçekleþmiþti. Herkes ortamýn gergin olmasýný beklerken Dep eþ baþkanlarýndan Ahmet Türk ve Aysel Tuðluk MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanýna giderek tokalaþtýlar. DTP vekillerinin bu kibarlýðý samimi miydi, tartýþýlýr.. Ama kendileri için çok büyük bir artý oldu bu hamle...
Ben beklenmeyen bu olayý çözmeye çalýþýrken yemin töreni ufak tefek aksaklýklar haricinde sorunsuz devam ediyordu. DTP'lilerin bu hamlesi normal karþýlanabailirdi. Ama MHP liderininde ayný kibarlýk ve asalette karþýlýk vermesi normal miydi? Bazý milliyetçi cepheler tarafýndan düþman ilan edilen, hatta TSK komutanlarý tarafýndan protesto edilen DTP vekilleriyle bu kadar iyi iliþkilerde olmak acaba Devlet Bahçeli için sorun yaratabilir miydi? Ýþte burada herkesin iyice anlamasý gereken bir konu ortaya çýkmýþ oldu. Sayýn Devlet Bahçeli gelmiþ geçmiþ en kibar ve saygýlý lider olduðu tekrar anlaþýldý. Milliyetçi kesime göre mecazen düþman olan ve bölücülük yapan DEP vekillerine sayýn Devlet Bahçeli'den baþka kim bu kadar anlayýþlý davranabilirdi? Ya devlet Bahçeli'nin yerine baþkasý olsaydý? Ya beklenen olsaydý? Meclis salonu o gün o kadar sakin ve huzurlu olabilir miydi?
Saygýdeðer Türk milliyetçileri, baþkanýnýza sahip çýkýn. Pasif dediðiniz, yumruðunu masaya vuramýyor diye eleþtirdiðiniz 22 Temmuz'da çok büyük bir krizi belki de olasý bir iç savaþý engelledi. Ýki parti o gün birbirlerine girebilirdi. Zaten yerlerde sürünen uluslararasý itibarýmýzýn nasýl bir konuma geleceðini tahmin edebiliyor musunuz? Hadi uluslararasý itibarý býrakalým bir kenara, ya ülkemizin insanlarý birbirine düþseydi siyasetçiler yüzünden... Bu ülkeye kavga eden deðil, ortamdaki durumu kontrol edebilen politikacýlar lazým. Saygýlar...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ;)
Gönderen: nazlý usta / Ýstanbul/Türkiye
3 Eylül 2007
Irkýmcým, sana "edebi etki" olabildiðim için mutlu oldum. Yazýn hayatýnda baþarýlarýnýn ve güzel eserlerinin devamýný diliyorum. Bol þanslar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


IRKIM BEKDEMÝR kimdir?

Pek kabiliyetli olduðum söylenemez ama elimizden geleni yapmaya özen göstereceðimden emin olabilirsiniz. .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazlý Usta


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © IRKIM BEKDEMÝR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.