..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > M.NÝHAT MALKOÇ




7 Ekim 2007
Trabzon"un Ýkinci Özel Hastanesi: Ýmperial  
M.NÝHAT MALKOÇ
Saðlýk dünyadaki en büyük varlýðýmýzdýr. Allah’ýn bize emanetidir bedenimiz, onu hor ve hakir kullanmamalýyýz. Hayatýn tadý ve tuzudur saðlýk… Fakat iþler her zaman düzgün gitmez. Ýnsanlarýn aklýna gelmeyen baþýna gelir. Günün birinde sýhhatimizi, paramýzý, malýmýzý, dostlarýmýzý kaybedebiliriz. Fakat geleceðe dönük umudumuzu kaybetmemeliyiz. Umudunu yitiren her þeyini yitirmiþ demektir. Saðlýðýn kýymeti hiçbir þeyle ölçülmez.


:FCGD:
TRABZON’UN ÝKÝNCÝ ÖZEL HASTANESÝ: ÝMPERÝAL

M.NÝHAT MALKOÇ


     Saðlýk dünyadaki en büyük varlýðýmýzdýr. Allah’ýn bize emanetidir bedenimiz, onu hor ve hakir kullanmamalýyýz. Hayatýn tadý ve tuzudur saðlýk… Fakat iþler her zaman düzgün gitmez. Ýnsanlarýn aklýna gelmeyen baþýna gelir. Günün birinde sýhhatimizi, paramýzý, malýmýzý, dostlarýmýzý kaybedebiliriz. Fakat geleceðe dönük umudumuzu kaybetmemeliyiz. Umudunu yitiren her þeyini yitirmiþ demektir. Saðlýðýn kýymeti hiçbir þeyle ölçülmez. Bunu cihan padiþahý Kanunî Sultan Süleyman meþhur bir beytinde þöyle özetlemiþtir:

“Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihanda bir nefes sýhhat gibi.”

     Yüce Rabbimiz ölüm dýþýndaki her derdin dermanýný vermiþtir. Ýnsanlar dertlerinden kurtulmak için arayýþ içerisinde olmalýdýr. Sevgili Peygamberimiz: “Allah, verdiði derdin þifasýný da verir; öyleyse tedavi olun.” buyurmuþtur. Tedavi olmak için modern saðlýk kuruluþlarýna ihtiyaç vardýr. Türkiye’de saðlýk sektörünün önünde dað gibi sorunlar mevcuttur. Devlet kurumlarý saðlýk hizmetlerinin altýndan kalkamamaktadýr. Kalkýnmýþ ülkelerde devlet pek çok hizmetten elini eteðini çekmiþtir. Avrupa’da ve ABD’de saðlýk sektöründeki en büyük ve modern yatýrýmlar özel þirketler tarafýndan gerçekleþtirilmektedir. Türkiye bu alanda çok geriden gelmektedir. Böyle olmakla birlikte son yýllarda saðlýk alanýnda özel kurumlarýn ciddi yatýrýmlarýný görüp bunlarla gurur duymaktayýz. Türkiye’de saðlýk yükünü devletle bölüþmeliyiz. Bunun önü açýlmýþtýr.

     Trabzon’umuzda bugüne kadar sadece bir özel hastane vardý. Karadeniz Hastanesi uzun yýllardan beri özel saðlýk kurumlarýndan biri olarak bu sahada hizmet vermektedir. 20 Haziran 2007 Cuma günü Trabzon’daki özel hastaneler zincirine yeni bir halka daha eklendi. Uzun zamandan beri inþaat ve iç donaným çalýþmalarý süren Özel Ýmperial Hastanesi hizmete açýldý. Fakat ben hastanenin ismini beðenmedim. “Ýmperial” da neymiþ…”Ýmparator” anlamýna geliyormuþ. Ne lüzum var böyle bir isme… Býrakýn bu iþleri, Türkçeye güvenin…

Türkçede saðlýðý çaðrýþtýran nice isimler var. Daha güzel ve Türkçe kökenli bir isim bulunabilirdi. Mesela “Bengisu” Hastanesi olabilirdi. Hastane yönetimi yine insaflý davranmýþ!... Çok þükür ki “hastane” yerine “hospital” dememiþler. Ýngilizce isimle modern görüneceklerini, daha çok hasta çekeceklerini sanýyorlarsa yanýlýyorlar. Bu hastane zaten her þeyiyle mükemmel… Hizmeti de mükemmel olursa ve devlet desteði saðlanýrsa, Bað-kur, SSK, Emekli Sandýðý mensuplarý buradan ücretsiz yararlanabilirse rekabet etmeleri, ayakta kalmalarý mümkün olur. Aksi takdirde benim fakir halkým özel tedavinin altýndan kalkamaz.

Daha evvel belirttiðim gibi Karadeniz Bölgesi’nin en büyük özel saðlýk kurumu Ýmperial Hastanesi, Baþbakan Recep Tayyib Erdoðan tarafýndan hizmete açýldý. Bir grup iþadamý ve doktor, Trabzon’un teþvik kapsamýna alýnmasýndan sonra böyle bir özel saðlýk yatýrýmýna yöneldi. Karadeniz’in en büyük saðlýk kuruluþu olan Özel Ýmperial Hastanesi 20 milyon YTL’ye mal oldu. Söz konusu saðlýk kuruluþunda 250 kiþi istihdam edilecek. Özel Ýmperial Hastanesi teþvikin en güzel meyvesi olarak karþýmýza çýkýyor. Ýller Bankasý eski binasýnýn kiralanarak yeniden düzenlenmesiyle böyle bir eser çýktý ortaya. Hastanede 35’i uzman olmak üzere, toplam 45 doktor bulunacak. 25 ortaklý hastanenin 21 ortaðý hekim… Ýmperial’de 75 yatak bulunuyor. Hastane içinde acil hizmetin yaný sýra, dâhili ve cerrahi bütün branþlarda muayene, yatýþ ve her türlü cerrahi müdahale de yapýlacak.

Üç modern ameliyathanede açýk kalp ameliyatý da dâhil olmak üzere her türlü ameliyat yapýlabilecek… Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Bölümü’nde 24 saat normal ve sezaryen doðumlar gerçekleþtirilebilecek. Hastanede kardiyoloji, cerrahi, dâhili ve çocuk yoðun bakým ünitelerinin yaný sýra diyaliz ünitesi de bulunmaktadýr. Teþhise yönelik her türlü laboratuar ve radyolojik tetkikin yapýlabileceði hastanede MR, Tomografi, Anjiyografi, EEG, EMG, Ultrasonografi, EKO, Dansitometri gibi en geliþmiþ teþhis cihazlarý da yer almaktadýr.

Özel Ýmperial Hastanesi’nin açýlýþýnýn hemen ardýndan binayý büyük bir heyecanla ve dikkatle gezdim. Görevlilerin yüzleri güleç, herkes vazifesinin bilincinde… Hastanede hizmet verecek bütün elemanlar hizmetiçi kurslardan geçirilmiþ. Gerçekten de çok güzel bir hastane olmuþ. Görünürde hiçbir eksiði yok. Tecrübe zamanla kazanýlan bir meziyettir. Bunu da zamanla kazanacaklardýr. Gerçi hastanedeki doktorlar Trabzon’un ve Türkiye’nin en seçkin hekimleri arasýndan seçilmiþ. Çok baþarýlý ve idealist bir hekim var baþhekimlik koltuðunda… Baþhekim Dr. Ýrfan Coþkun’un burada da çok güzel iþlere imza atacaðýndan eminim. Trabzon’da böyle büyük ve modern saðlýk kuruluþunun olmasý beni fevkalade gururlandýrdý. Bu yatýrýma destek olan ve her türlü riski alarak Trabzon’a görkemli bir eser kazandýran yatýrýmcýlara Trabzonlular adýna þükranlarýmý sunuyorum. Onlar görevlerini yaptýlar… Þimdi sýra bizde… Bu güzel saðlýk kurumunu destekleyerek yaþatmalýyýz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ziya Doðan'la Neler Konuþtuk?
Seçimin Ardýndan
Küreselleþmenin Girdabýnda Muasýr Terennümler

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi"nin Semender Dergisi
Hocalarýn Hocasý: Ahmet Hilmi Ýmamoðlu
Cemil Meriç"in Akýl Defteri
Köprübaþý - Beþköy Dostluðu ve Kardeþliði
Mersin Yenice 4. Barýþ ve Kültür Festivali
Gerçek Hayaller Dükkâný
M. Nihat Malkoç Kerbela Þiir Yarýþmasýnda Türkiye Birincisi Oldu
Zigana'nýn Gür Sesi: Herfene Dergisi
"Güneþli Bayýr" ve Serkan Türk
15 Temmuz Direniþ Þiirleri Antolojisi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.