..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu köle çoktur. -Darwin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > Özgün




10 Aralýk 2007
Çapraz Tehlike  
Özgün
Bir kadýn. Farklý beklentiler. Ýnsanýn kendi kendine koyduðu engeller. Çapraz Tehlike, bir hayatýn yeniden yaratýlýþýyla ilgili þeffaf bir çalýþma.


:FAHG:
1-

‘’Þimdi rahatlayýn Nermin Haným, arkanýza yaslanýn ve bana her þeyi anlatýn lütfen.’’

‘’Bilemiyorum doktor, kafam o kadar karýþýk ki..’’

‘’Anlatmaya çalýþýn, sizi dinliyorum.’’

‘’Teþekkürler.’’

‘’Ben teþekkür ederim.’’

‘’Kocamla severek evlendik, hem de çok severek. Onunla okuldan arkadaþlarla gittiðim bir parkta tanýþmýþtýk. Bir çay bahçesinde çalýþýyordu. Ne zaman oraya gitsek gözü hep bendeydi, bende ona karþýlýk vermiyor deðildim. Ne bileyim etkilenmiþtim iþte sonra bir þekilde tanýþtýk, birliktelik teklifini kabul ettim. Bir süre sonrada evlenme teklif etti. Ailem ilk baþta evlenmemize karþý çýktý çünkü onun düzenli bir iþi yoktu ama ben dinlemedim. Hani insan aþýk olunca hayatýn bazý gerçeklerini gözü görmez ya öyle bir þeydi iþte. Daha sonra ikna oldular. Karþýlýklý olarak masraflarýmýzý karþýladýlar babasý da çalýþtýðý yerde ona bir iþ ayarladý. Artýk evliydik. Çok mutluydum. Bir kadýn güzel bir yuvadan baþka ne ister ki zaten? Kendimi kocama ve doðacak çocuklarýma adayacaðýma söz verdim. Kocasýna iyi bir eþ çocuklarýma iyi bir anne olmak hayattaki en büyük hayalimdi. Kocam da bu hayalimi çok iyi biliyordu.
Evlendikten birkaç ay sonra kocam yatakta benden farklý þeyler istemeye baþladý. Söylemeye bile utanýyorum duyduðumda dahi yüzümün kýzardýðý þeyler hiçbirisini gerçekleþtiremiyordum. Cinsellik konusunda çok pasif yetiþtirildim ben. Ýlk regl olduðumda dahi 2 hafta aðlamýþtým. Sürekli kendisini tatmin edemediðimi söylemesinden sýkýlmýþtým. Yine benden farklý biþey istediði bir gece çok þiddetli kavga ettik. Her þeyi kendisinin yaptýðýný söyleyip duruyordu. Dedim ya doktor ben bu konuda hiçbirþey bilmiyordum. Annem evlenirken kendini kocana býrak dedi sadece. Ne yapabilirim ki?
Daha sonra bana açýk saçýk filmler getirmeye baþladý. Bunlar izle belki biþeyler öðrenirsin dedi. O kadar kötü oldum ki?
Kocasýný tatmin edemeyen basit bir kadýn gibi hissettim kendimi.
Filmleri de izleyemedim, bir kere izlemek istedim sýrf kocam için ama daha 2 dakika geçtikten sonra kusacak gibi oldum. Yapamadým.
Durumu kimseye de anlatamýyordum. Utanýyordum kendimden. Sonra bir gün gazeteleri karýþtýrýrken yardým köþelerinden birisindeki bir kadýn benim gibi sorunu olan birisini kocanýzla konuþmaya çalýþýn diyordu. Onunla konuþmak istedim.
Oturup konuþurken birden sana bir þey sormak istiyorum dedi. Kendimize bir çift bulalým dedi. Anlayamamýþtým. Ne çifti diye sordum.
Ýþ yerinde bir arkadaþý anlatmýþ evli çiftler bir araya gelip birbirleriyle iliþkiye giriyorlarmýþ. Yatakta istedikleri yetmiyormuþ gibi bir de bu çýkmýþtý. Kocam için bunuda kabul ettim. Ama kendime yakýþtýramýyordum. Benim çevrem böyle birþeyi hoþ karþýlamazdý. Birisi falan duyarsa rezil olurdum. Sürekli kendimle konuþuyordum. Hiç tanýmadýðým bir adamla iliþkiye girecektim. Kocam da bir baþka kadýnla. Uykularým kaçýyordu. Dayanamýyordum. Birkaç gece aðladým.
Pazar günü geleceklerini söyledi. Onu vazgeçirmeye uðraþtým, yapma ayýptýr, günahtýr dedim, dinletemedim. Senden hayýr yok zaten diye de aþaðýladý beni.
Pazar akþamý geldiler. Kocamdan birkaç yaþ büyük görünen saçlarýnda hafif beyazlar bulunan bir adamdý. Bana bakýp ikisi de gülümsedi. Karýsý benden daha güzel ve alýmlýydý. Kýskanmýþtým. Birlikte yemek yiyip, havadan sudan konuþtuk. Cinselliðin c’si geçmiyordu sohbette. Ardýndan getirdikleri þampanyayý içtik. O güne kadar aðzýma içki sürmemiþtim. Yine kocamýn zoruyla içtim. Her þey tamamlandýktan sonra, isminin Salih olduðunu öðrendiðim adam gerildi, vücudumu gözleriyle süzüyordu. Rahatsýz olmuþtum. Artýk þu iþe baþlayalým ne dersiniz? Dedi. Karýsý tabii diyerek onu onayladý. Terlemeye baþlamýþtým. Kocama yalvaran gözlerle baktým. Son bir þanstý benim için. Olmadý. Kocam, Salih denen adamýn karýsýný kaldýrýp yatak odasýna götürdü. Ýçerden kahkaha sesleri geliyordu. Utanýyordum. Salonun ortasýnda hareketsiz duruyordum. Bana sahip olmak için acele etmeyen adam ellerini bedenimde gezdiriyordu. Elbisemi çýkarttý. Sütyenimi çýkartmaya çalýþýrken kaçtým ondan. Elbisemi düzeltip aðlayarak evden çýktým, nereye gideceðimi bilmiyordum, tek bildiðim o evde duramayacaðýmdý. Kocam sýnýrýný aþmýþtý. O gece annemin yanýna gittim. Herþeyi anlattým. Babam çok sinirlendi. Sonra boþandýk. O gün bugündür bunalýmdayým. Kocamý halen seviyorum ama onun bitmek tükenmek bilmeyen saçma istekleri beni bunaltýyordu. Þimdi ruh gibiyim adeta.’’

‘’Ýlginç bir durum, ne kadar zamandýr sorunlarýnýz var?’’

‘’Yaklaþýk 2 aydýr.’’

‘’Bu süre zarfýnda herhangi bir iliþkiniz oldu mu?’’

‘’Bakire olmadýðýmý öðrenen birçok serseri peþime takýldý. Hepsinin amacý bana sahip olmaktý bundan emindim.. istemedim hiçbirisini.. Konuþmadým. Bana yardým edin doktor, lütfen’’

‘’Size yardým edeceðim.’’

2-

Güneþ tüm parlaklýðýyla gökyüzünde ýþýldarken, yeni bir güne daha çaðrýda bulunuyor, kuþlar çýkardýklarý seslerle insanlarý çaðýrýyordu adeta. 30 yaþlarýnda genç ve güzel görünümlü bir kadýn olan Nermin, üzerinde geceliði ile camdan sokaðý çaprazdan gören bir açýyla bakýyordu. Kafasý, duygularý.. kýsacasý her þeyi karýþýktý. Sabah ya da akþam fark etmeden hep bir bunalým içindeydi. Sýk sýk sabahlarý uyanýp camdan dýþarýyý izlerdi. Bu durumuna ailesi de üzülerek tanýklýk etselerde ellerinden bir þey gelmiyor, kýzlarýnýn gün be gün çöküþünü izlemekle yetiniyorlardý.

Nermin sýk sýk kendisini suçlardý, sanki her þey onun yüzünden olmuþ gibi geliyordu kendisine. Bu düþünceleri aðlama nöbetleri izler ardýndan da kýsa süreli bayýlmalarla son bulurdu.

Sokaðý hareketsizce izlerken hafiften gözleri yaþlanýr gibi oldu tekrardan elinde uzun süredir sýktýðý mendiliyle gözlerini sildi tekrar hayallere dalmýþtý ki arkadan kardeþinin sesiyle kendine geldi.

‘’Hadi abla kahvaltý hazýr.’’

Hafif bir gülümsemeyle kardeþine karþýlýk verdi. Ablasýnýn yanýna gelip elini omzuna koydu.

‘’Hadi abla toparla kendini, geçti artýk.’’

‘’Tamam Serpil deneyecem.’’

Cevap verdiðinde buna benzer konuþmalarý gün içinde çok kez yaptýðýný farketti. Gerçekten toparlanmasý gerektiðini çok iyi biliyordu ama yapamýyordu. Bu düþünceler içinde erkek kardeþi Ali’yi yanýnda buldu.

‘’Ah abla býrakmadýn ki o iti bir güzel döveyim.’’

Serpil buna kýzmýþtý.

‘’Maganda mýsýn sen?’’

‘’Karýþma sen, ablamý üzeni alkýþlayalým mý yani?’’

‘’Gerekenleri yapýldý kes artýk, onu üzüyorsun.’’

‘’Aman be senle mi uðraþcam.’’

Ali söylene söylene mutfaða giderken Serpil de ablasýnýn yanaðýndan öptü. Ardýndan bir þey söylemeden mutfaða yöneldi.

Ýki genç mutfaða girdiklerinde annelerinin sert sesi kulaðýnda yankýlanmýþtý.

‘’Hadi kýzým.’’

Nermin’in annesi kendisini evine ve çocuklarýna adamýþ tipik bir ev kadýnýydý. Kýzýnýn yaþadýklarýndan sonra onu yetiþtiriþ tarzýný sürekli göz önüne almýþ hatalarýný bulmaya çalýþmýþtý. O da Nermin gibi sorunun kýzýnda olduðunu düþünüyordu. Bu yüzden ona diðer 2 çocuðundan daha farklý davranýyor, anlayýþlý olmaya çalýþýyordu. Yaþananlardan sonra babasýnýn Nermine olan sevgisi azalmýþtý. Bunu bilen annesi bu yüzden kýzýyla daha çok ilgilenmeye çalýþýyordu.

Aðýr adýmlarla mutfaða girdi Nermin. Annesi hemen yer gösterdi. Kýsa ama doyurucu bir kahvaltýdan sonra tekrar camýn önüne geçti Nermin. Bir süre daha camý izledikten sonra Serpil tekrar seslendi.
‘’Abla, doktorla randevuna geç kalma istersen.’’
Okula gitmeye hazýrlanan kardeþini baþýyla onayladý ve üzerine bir þeyler giymek üzere yatak odasýna yöneldi.

Doktorla olan görüþmesi onu biraz olsun rahatlatýyordu.

3-

‘’Geçen görüþmemizden beri nasýlsýnýz Nermin Haným?’’

‘’Daha iyiyim doktor, teþekkürler.’’

‘’Bana olanlarý anlattýðýn geçen haftadan farklý olan bir noktayý anlatmanýzý isteyecem bu görüþmemizde.’’

‘’Tabii, neyi?’’

‘’Durumunuzu biraz düþündüm. Baþka bir erkekle seviþmek sizi heyecanlandýrýyor ancak çeþitli nedenlerle kendinizi geri çekiyorsunuz bence.’’

‘’Þeyy, ben..’’

‘’Bakýn benden saklamanýza gerek yok.’’

‘’Bende bir kadýným doktor, benimde kendime göre ihtiyaçlarým var elbet ancak ben böyle þeyleri hep bastýrmam gerektiði düþüncesiyle yetiþtirildim. Biliyor musunuz hayatta en çok merak ettiðim þeylerden birisi ne deniyordu ona.. hah anal, o tip biþeyi denemekti ama dedim ya hep bastýrmak zorunda kaldým. Kocam bunlarý anlattýðýnda bile kýzarýr, utanýrdým ama içten içe hep merak ederdim de. Cinsellik benim için bir gizem kapýsýydý hep o kapýyý açmak istedim, aah doktor þey bunlarý ilk kez size anlatýyorum ama inanýn hepsi aldýðým aile eðitiminde kaynaklanýyor. Hep çekingendim hep erkek yönlendirir mantýðýyla yetiþtirildim. Bende istemez miyim kocamla deðiþik þeyler yaþamak, hem çok güzel oluyormuþ. Aklýmýn bir köþesinde hep baþkalarý ne der sorusu yerleþti, hep o vardý. Okuldayken bir erkekle yan yana yürümeye çekinirdim birileri biþey der diye. Hepsi ailem ve çevrem yüzünden. Hepsi.''

‘’Bunlarý aþmak için hiç çabaladýnýz mý? Notlarýma baktýðýmda bu konuda herhangi bir çabanýz olduðuna dair bir not göremedim.’’

‘’Yapamadým. O kadar içime sinmiþki boþ düþünceler, yapamadým. Buraya bile zorla izin verdiler aslýnda öyle yobaz bir ailem yok ama iþte bazý konularda..’’

‘’Þimdi kocanýz karþýnýzda oturuyor olsa ne yapardýnýz?’’

‘’Bana sahip olmasýný isterdim.’’

4-

‘’Nermiiin?’’

Annesinin sesiyle yine daldýðý hayallerden sýyrýlan Nermin annesine döndü.

‘’Efendim anne?’’

‘’Gel kýzým gel.’’

Hýzla annesinin yanýna gitti.

‘’Bak kýzým, böyle olmaz sana bir meþgale bulmak
lazým.’’

‘’Ýþ mi?’’

‘’Her neyse.. çok harap ettin kendini kýzým.’’

Annesinin fikrini kendisi de onaylamýþtý ama bu durumdayken ne yapabilirdi?

Kafasý çok karýþýk, dikkati daðýnýktý yani kendisini bir iþe vermesi oldukça zor görünüyordu iþ ilanlarýna bakarken bile dalgýndý. Hatta bir keresinde uyuya kalmýþ, uyandýðýnda da akþam olmuþtu. Yine böyle dalgýnca ilanlara bakarken kendisini etkileyen bir ilanla karþýlaþtý. Gazeteyi düzeltip dikkatle ilana odaklandý. Bir iþ yeri için fazla abartýlý gelmiþti önce ama denememesi için bir nedeni olmadýðýný düþündü. Hemen telefona sarýlýp görüþme için aradý. Ertesi gün görüþebileceklerini söylemiþlerdi. Çok sevinçliydi ama sonra biraz duruldu. Hayatýnda hiç iþ görüþmesine gitmemiþti, ne yapýlýr neler konuþulur, nasýl giyinilir bilmiyordu.

O gece heyecandan uyumakta zorlanmýþtý. Belki de hayatýnýn iþiyle karþýlaþacaktý ya da kendi kendine yine hayaller kuruyordu.

Sabah yine kýsa bir kahvaltýyla çýktý evden, kýyafeti için epey düþünmüþ en uygununu bulmak için uðraþmýþ, banyoda saçý ve hafif bir makyaj için dakikalar harcamýþtý. Ýþ görüþmesinin yapýlacaðý yeri bulmasý da sorun yaratmýþ ama sonunda bulmuþtu.
Sekretere durumunu anlatýnca kendisini beklemesi söylenmiþti.
Heyecanlýydý.
Oturduðu yerden etrafýna baktýðýnda kendisi gibi bekleyen birçok kiþiyi gördü. Hepsi farklý farklý bir sürü insan ve hepsi de ayný iþ için gelmiþlerdi. Kendini kýyasladýðýnda çok geri olduðunu hissediyordu kimbilir hangi okullarda okumuþlardý oysa kendisi basit bir lise mezunuydu. Beklemek zor gelse de dayanmak zorundaydý. Beklerken tekrar eski zamanlarý anýmsadý. Hayallere dalmamak için zorlasa da kendini tutamadý. Farklý farklý þeyler geçiyordu aklýndan, yorgun hissediyordu kendini ki sekreter kendisine seslendi. Sýra ondaydý. Hýzla ayaða kalktý. Çeþitli süslemelerle iþlenmiþ kapýdan içeri girerken kalbinin atýþlarýný hissedebiliyordu. Ýçerde bir masaya dizilmiþ 3 kiþi vardý. Sert görünümlü 3 adam. Kendisine gösterilen yere oturup olanlarý beklemeye baþladý. Adamlar gönderdikleri evraklarý incelerken saniyeler içinde kafasýndan milyonlarca þey geçirdi. Derken ortada oturan adam armut gözlüklerini düzelterek lafa girdi.
‘’Evet, Nermin Haným, CV’nizde daha önce hiç iþ deneyiminizin olmadýðý yazýyor, iþi öðrenmeniz uzun sürecektir.’’
Bu kadar hýzlý bir giriþ beklemiyordu Nermin, þaþýrmýþtý.

‘’Ben, ben çabuk öðrenebilirim.. gerçekten.’’
Sað taraftaki adamda lafa girdi.

‘’Lise mezunusunuz, böyle bir CV hazýrlamayý nerden öðrendiniz.

‘’Kardeþim öðrenmiþ bir yerden o hazýrladý.’’

‘’Ýþ hakkýnda ne kadar bilginiz var?’’

‘’Çok deðil.’’

O ana kadar susan diðer adam da girdi söze.

‘’Diyelim sizi iþe aldýk, bize ne katabilirsiniz?’’

‘’Çok þey, inanýn bana.’’

‘’Örnek verin.’’

Nermin týkandýðýný anladý.

‘’Veremem.’’

Adamlar birbirleriyle bir þeyler konuþtuktan sonra Nermine döndüler. Ortadaki;

‘’Üzgünüm Nermin Haným bizimle çalýþmaya uygun deðilsiniz.’’

Nermin cevap vermedi. Kötü olduðunu kabul ediyordu.

5-

‘’Hayatýmda ilk kez iþ görüþmesine gitmiþtim. Onu da berbat ettim.’’

‘’Evde boþ oturmaktan iyi bir þeydir bu.’’

‘’Sanýrým doktor ama çok kötü oldum.’’

‘’Bunu boþverin, sizinle 3. haftamýz bu Nermin Haným geçmiþ 2 haftada çok þey anlattýnýz ancak ben hala anlatacaklarýnýz olduðunu düþünüyorum.’’

‘’Evet, evet var..’’

‘’Buyrun o zaman.’’

‘’Birkaç gecedir garip rüyalar görüyorum. Kocamý görüyorum. Bir yataktayýz, ikimizde çýplaðýz. Seviþiyoruz. Tam içime girecekken birden yatakta bir baþka adamý görüyorum. Kocam sakince bizi tanýþtýrýyor. Adamýn penisi kocamýnkiyle ayný hemen hemen. Nedendir bilmiyorum ilk orasýna baktým. Yüzünü bile sonra görmüþtüm. Sonra kocam geri çekiliyor adam bacaklarýmý öperek orta noktaya ulaþýyor ve birden içime giriyor tarif edilemez bir duygu, deðiþik bir ten. Sonra uyanýyorum. Bacak aramda kokulu bir ýslaklýk..
Yataðýma oturup düþünüyorum. Kocamla hiç tam anlamýyla iliþkiye giremediðimizi, bu yüzden bu rüyalarý gördüðümü düþünüyorum. Vücudumu seviyorum. Ayaklarým ilk kez bu kadar güzel, göðüslerim ilk kez bu kadar taze, kalçalarým ilk kez bu kadar dolgun görünüyor gözüme, özgürüm diyorum.. ben bir kadýným diyorum ve kadýnlýðýmý kimse engelleyemez diyorum. Tekrar uykuya dalýyorum. Sabah uyandýðýmda her þey ayný oluyor.

‘’Durumunuz farklýlaþýyor. Nermin Haným bana itiraf etmek istediðiniz biþey var mý?’’

‘’Bir bardak su alabilir miyim?’’

‘’Tabii.’’

‘’Ýtiraf.. itiraf.. bu rüyalardan sonra kendimi tatmin ediyorum. O kadar güzel oluyor ki..’’

6-

Evde sýradan bir akþam üstü. Nermin her zamanki haliyle televizyon izliyor bir yandan da annesinin hazýrladýðý tatlýyý yiyordu. Yaþadýklarý onu tatlýya vermiþti aldýðý kilolarý da umursamýyordu. Çalan telefonu ilk Serpil farketti. Alo dediðinde birden yüzünün ifadesi deðiþmiþti.

‘’Ne yüzle arýyorsun burayý sen?’’

Tüm aile birden telefonun baþýna gelmiþti. Nermin dahil hepsi arayanýn kim olduðunu tahmin edebiliyordu. Nermin olduðu yerde kalmýþtý. Ne hareket edebiliyor ne de konuþabiliyordu. Serpilse telefonda hakaretler yaðdýrmaya devam ediyordu. Ali’de telefonu kapmak için uðraþýyordu.

‘’Terbiyesiz adam, sapýk, ahlaksýz arama bir daha ablamý.’’

‘’Abla ver þu ibneyle ben konuþayým.’’

Anneleri ikisini de susturup telefonu Nermin’e uzattý. Suratý bembeyaz kesilen Nermin ahizeyi eline almakta
zorlanmýþtý. Annesi:

‘’Hadi kýzým, hadi..’’

Çocuklar söylene söylene gitmiþlerdi. Annesi de..

Telefondaki ses deðiþik geldi önce ona, tanýmasý için biraz düþünmesi gerekliydi.

‘’Alo, alo Nermin orda mýsýn?’’

‘’Bu.. burda.. buradayým.’’

‘’Oh þükürler olsun, seni çok özledim. Biliyorum bana
kýzgýnsýn sana çok haksýzlýk ettim ailen de haklý ama ne olur abna bir þans daha ver seni hala çok seviyorum inan bana her þey çok daha iyi olacak Lütfen bana inan. Yarýn saat 2 de ilk tanýþtýðýmýz çay bahçesine gel. Seni seviyorum Nermin.’’

Telefon kapandý. Kulaðýnda çýnlayan sinyal sesine aldýrmadan öylece duruyordu Nermin. Sevinçliydi. Ama duruyordu. Umutluydu. Ama duruyordu. Bir süre daha durduktan sonra yarýn için hazýrlýk yapmalýydý ya da yataktan kalktýðý gibi gitmek istedi. Yine kararsýzlýklar yine çeliþkiler girmiþti hayatýna. Ne diyecekti ona?
Yeniden evlilik..
Yeniden kabus gibi bir yatak odasý..
Yeniden 3. adam..
Bunlardan çekiniyordu ama gitmek zorundaydý. Zaten geleceðini bildiði için bu kadar kýsa sürmüþtü telefon görüþmeleri. Gidecekti. Çünkü baþka çaresi yoktu.

7-

‘’Ýlk tanýþtýðýmýz çay bahçesine gidip de onu karþýmda gördüðümde kalbimin yerinden fýrlayacaðýný sandým. Evlendiðimiz günkü gibiydi sanki, biraz saçlarý aðarmýþtý o kadar. Öpüþüp sarýldýk birbirimize benden defalarca özür diledi hata ettiðini, piþman olduðunu söyledi. Orda yeniden evlenme kararý aldýk. Hala ilk günkü gibi seviyorduk birbirimizi çok seviyorduk. Artýk benden saçma þeyler istemeyeceðini söylerken onu susturdum. Bazý þeylerden kurtulmam gerekiyordu. Benden ne isterse yapacaðýmý söyledim. Çok þaþýrdý. Bendeki büyük deðiþiklik onu hem þaþýrtmýþ hemde sevindirmiþti. Bende zincirlerimi kýrdýðým için sevinçliydim. Madem artýk eskisi gibi deðil her þey birilerine bir özür borçluyuz Nermin dedi. Anlamýþtým ne demek istediðini. Hani bir çiftten bahsetmiþtim size korkudan yanlarýndan kaçtýðým iþte onlarla tekrar anlaþtýk. Bu sefer kaçmayacaðýma söz verdim inanmalarý zor oldu ama ikna ettik. Tabii önce kocamla ufak bir meselemiz var.’’

‘’Peki ya sonra?’’

‘’Sonrasýný zaman gösterecek, öyle deðil mi doktor?’’

‘’Elbette.’’

8-

Bir zamanlar terk ettiði evde þimdi yemek hazýrlýyor olmak ilginç gelmiþti Nermin’e özellikle yatak odalarýnda geçen onca zevk dolu andan sonra þimdi sýradan bir ev kadýný gibi görüyordu kendini ancak hepsinden öte o gece kendileri için özeldi. Daha önce kötü bir deneyim geçirdikleri çift tekrar evlerine gelecekti. Ýsimleri Tarýk ve Zeynep olan bu çift onlara hem partner hemde arkadaþ olacak gibi görünüyordu. Evde deðiþik bir heyecan vardý. Masa güzelce hazýrlanmýþ tüm detaylar tek tek gözden geçirilmiþti. Her þey mükemmel olmalýydý. Zaman zaman karþý karþýya geldiklerinde öpüþüyorlardý. Sanki ilk kez tanýþýyor gibiydiler.

Kapý çaldýðýnda ilk Nermin kalktý. Kapýyý açtýklarýnda karþýlarýnda Tarýk ve Zeynebi gördüler. Aralarýndaki buzlarý çözmüþlerdi. Evlerine misafir ettikleri bu iki insan kendileri için özeldi. Keyifli bir akþam yemeði olacaða benziyordu. Nermin bir açýklama borçlu olduðunu söyleyerek söz aldý.
‘’Ben olanlar için gerçekten özür dilerim. Böyle olmasýný istemezdim.’’
Birden kocasýna dönüp gülümsedi.

‘’Artýk her þey daha farklý, bambaþka bir Nermin var karþýnýzda.’’

Tarýk elindeki þampanya kadehini Nermine doðru uzattý.

‘’Deðiþime içelim o zaman.’’

Yemek bittiðinde gecenin sürprizine gelindiði anlaþýldý. Kaçamak bakýþlar altýnda herkes kendini hazýrlýyordu. Zeynep ve Nermin’in kocasý kendilerine bulduklarý boþ odaya attýlar. Ýçerden gülme sesleri geliyordu. Tarýk Nermine sarýlmýþtý.
‘’Bu sefer kaçmak yok deðil mi?’’ diye sordu.
Nermin genç bir kýz gibi suratýný büzdü.
‘’Kaçarsam ne olmuþ.’’
Cevabu duymaya vakti yoktu. Dudaklarýný birleþtirdiler. Nermin bir yanda içinde bulunduðu anýn zevkini çýkarýrken bir yandan da özgürlüðünü kutluyordu. Tarýk maharetli elleriyle onu çabucak soydu. Nermini kaldýrýp yatak odalarýna girdi. Yataða girdiklerinde Nermin eski halini anýmsadý, gülmüþtü. Tarýk soyunurken gülmesine bir anlam veremedi.

‘’Neden güldün?’’

‘’Hiiç.. güldüm iþte.’’

Tarýk içine girdiðinde tüm algýlarý kapanmýþtý. Gece onlarýndý.

9-

‘’Alo, Doktor Bey ben Nermin, nasýlsýnýz?’’

‘’Teþekkürler Nermin sen nasýlsýn?’’

‘’Bende iyiyim, yarýn kocamla Bodruma Tarýklarýn yazlýðýna gidiyoruz 1 hafta kadar orda kalcaz, çok güzel zaman geçircez.. Buraya geldiðimizde de düðünümüz var sizi de bekliyoruz.’’

‘’Gelmeyi çok isterim. Sorunlarýný bu kadar çabuk atlatmana da çok sevindim.’’

‘’Sayenizde doktor, sizin sayenizde oldu her þey.’’

‘’Rica ederim ben görevimi yaptým, her þey sende bitiyordu ve bitti de.’’

‘’Evet, ben sadece bir çapraz tehlikenin içindeydim, tam ortada kalmýþ bir fare gibi ürkek bir hayatým vardý þimdiyse çok daha baþka bir hayatým. Yaþam bir çapraz tehlike galiba doktor.’’

‘’Herþey gönlünce olsun, iyi tatiller.. düðünde görüþürüz.’’

‘’A doktor bir þey daha var.’’

‘’Nedir?’’

‘’Boþverin, düðünde görüþürüz..’’

Özgün Kaplama



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zor da Olsa Kabullenmek... [Öykü]
Gizemli Kýz [Öykü]
Ýyilik Yap, Paran Gitsin... [Öykü]
Erkekliðimden Utandýðým Anlar... [Deneme]


Özgün kimdir?

Ben Özgün Kaplama Ýstanbul da yaþýyorum. Ýçinde yazý tutkusu oluþmuþ her birey gibi küçük yaþta baþladým yazýya. Bu yolda ufak Kalýplarýn dýþýnda bir insaným. Bu yüzden ilk bakýþta çok farklý gelebilir yazýlanlar.

Etkilendiði Yazarlar:
Birçok isim var ilerleyen zamanlarda paylaþýrým ama öncelikle benzersiz olma amacýndayým.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özgün , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.