..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Kenan Kaplan




5 Mart 2008
Yürek Dengesi  
Kenan Kaplan
bir baþka varoluþ.


:AIDH:
Ve kainat teknolojik bir çöplüktü aslýnda bundan önceki hayatýnda..

Tüm düþünceleri resetlenmiþ yazarlar ve bütün kör þairler gibi el yordamýyla düzenliyordum vücudumu. Gres yaðý ile bulamaç olmuþ ellerimden kayýp gidiyordu gözlerim. Kaynak makinelerinden fýrlayan metal parçacýklarýnýn havadaki ýþýltýlý dansýný bilmesem sanki güneþten kopan vücut parçacýklarýnýn havadaki aksi zannedip korkabilirdim de.

Düþünmeden edemiyordum, bunca paslý metal arasýnda, insan nasýl kendini yeniden tamir edip yenileyebilirdi ki? Paslý beyinlerin paslý aþklarý yerlerde sürünüyordu. Oksitlenmiþ aþk parçacýklarý, soluksuz seviþmelere benzer kesik seslerle oradan oraya sýçrasalar da, baþý boþ ve anlamsýzdýlar. Sevinçler hurdalýklarda presleniyordu. Preslenen her sevincin, kabýndan taþan eriyikleri, yere yapýþtýðý anda donuyor ve acý biçimde kararýyorlardý. Kararan acý parçacýklarý yol kenarlarýna serpilmiþti. Prematüre çocuklar geziniyordu yol kenarlarýnda ürkek adýmlarla. Hurdalýklardan metal acýlarý doldurup çuvallarýna, yerde sürüyerek kendi rahimlerine çekmeye çalýþýyorlardý.

Güneþ, büyük demir daðlarýnýn arasýnda yok olmaya yakýnken kýzýla kesen dünya, güneþin yok olmasýyla metal soðukluðuna bürünüyordu. Zifiri karanlýk bir gece baþlýyordu. Yýldýzlar çok uzak görünüyordu, karbonmonoksit kaplý havalarda. Ay daha dünyadan kopmamýþtý. Maðmanýn göbeðinde metal eriyiklerini yüklüyordu bedenine.

Tanrý, yeryüzüne inmezdi pek ama sürekli tanrýdan gelen ýþýk maskeli korumalar dolaþýyordu ara sokaklarda. Geceleri baþlayan metalik fýrtýnalar sürekli bedenlerden kopan yürekleri taþýyordu gaibe.

Sonra bir gün, saðýnda solunda sürüklenen sahipsiz acýlarýn metal yýðýnlarýna takýlýp düþen ýþýk maskeli korumalardan biri,

-hiç unutmam ay yer altýndan çýkmýþ ve dünyanýn göðsünde büyük bir delik açýlmýþtý. Kýpkýrmýzý bir sonbahar akþamýydý. Ay gökyüzüne doðru yükselirken yerde metal namýna ne varsa peþine takýlmýþtý. Binlerce yürek ayýn zorlayýcý etkisiyle terketmiþti bulunduklarý bedenleri. Civaya benzer bir koku vardý hava da. Yüreklerden fýrlayan yaðlý somun fýrtýnasý yaðýyordu dünyaya. Sahipsiz ve terk edilmiþ bedenler düþüyordu birer birer hurdalýklara-

yok ol dedi...

Dünyanýn göðsündeki delik gittikçe büyüdü. Havada dolaþan her ne varsa çekip içine aldý. Ýçindeki magma daha bir tutuþtu düþen kalp parçacýklarýndan. Ve eriyerek yok oldu dünya.


Sonra tozlu bir gaz lambasýnýn ýþýðýnda güneþe sýrtýný dönerek tanrý, yeniden baþlayacak dedi. Önce Aþký yaratmak lazýmdý. Göðsünden kopardýðý bir ýþýk parçasýný elinde ovalayarak ve nefsini üfleyip soðutarak aþký yarattý. Sonra soðuyan aþký bir yeþil elma gibi ikiye bölerek iki yeni yürek yarattý. Kendi iradesinden yaptýðý tahta bir sopanýn iki ucuna yerleþtirdi iki yüreði. Sonra eriyik haldeki dünyayý hala kanayan yüreklerden damlayan kanla yoðurdu tekrar. Elinde ufaladý ve bir top haline getirerek yüreklerin taþýdýðý sopanýn tam ortasýna dengeli bir þekilde yerleþtirdi.

Ýþte o gün bugündür aþkýn kaný ile yoðrulan dünya yüreklerin üzerindeki dengede döner durur. Aþkýn özlemi hangi yüreði sallasa, dünya tepetaklak olur...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Saðým Solum Sobe
Þarap Üzerine Güzelleme

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hüznün Cemaati
Anormallere Denemeler - 2


Kenan Kaplan kimdir?

Kendi iþi dýþýnda her iþi yapýyor. Yaþamdan topladýklarýný yazýda harmanlamaya çalýþýyor.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kenan Kaplan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.